Medlemskap

I forkant av rusreformen

28. januar 2021

Stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde, Høyre.

I forkant av rusreformen, en film laget av Ole Magnus Kinapel.

I februar skal regjeringen foreslå lovendringer for Stortinget i forbindelse med den kommende rusreformen. Deretter blir det forhandlinger og endelig vedtak, trolig før sommeren.

I en så kritisk tid for narkotikapolitikken vil vi løfte fram stemmene til de det gjelder og som reformen først og fremst er ment for.

Stoffbrukerdagen er et årlig arrangement på Stortinget der Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) inviteres sammen med brukere og brukerrepresentanter for å fremme våre synspunkter. Siden vi ikke kunne komme inn i år, har vi laget denne videoen.

Årets vertskap er Mathilde Tybring-Gjedde i Høyres stortingsgruppe. Hun møtte oss på FHNs kontor og det ble til en engasjerende og inspirerende samtale om narkotikapolitikk og rusbehandling.

I filmen overrekker Skyggeutvalgets leder Nicolay B. Johansen en rapport til Stortinget som er skrevet av Brukerstemmene på rusfeltet. Rapporten er skrevet parallelt med Rusreformutvalgets og fremmer et brukerperspektiv.

Du får også en rekke innspill fra proLAR Nett, A-larm, Marborg og FHN. Og fra Foreningen Medvandrerne og Erlik Kaffe. Tusen takk for deres fine innspill!

Det er også inkludert noen klipp fra et innslag på Dagsrevyen 11. mars om innstillingen til rusreformen med Sylvi Listhaug i FrP, Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk og med NRKs kommentator Magnus Takvam.

Vi får en hilsen fra produsent Elisabeth Kleppe og regissør Kieran Kolle i Aldeles film, der de oppfordrer stortingsrepresentantene til å se dokumentaren Vinden snur, når den kommer på VGTV.

Til sist får du se traileren til Vinden snur. En innsiktsfull og humanistisk dokumentar som skildrer tre aktivisters kamp for å endre norsk ruspolitikk side om side med deres personlige kamp for et godt og verdig liv.

Mathilde Tybring-Gjedde sender denne filmen til alle landets stortingsrepresentanter, med en oppfordring om at de også ser Vinden snur som kommer på VGTV i februar.

Den første uken i mars kommer Vinden snur også i konkurranseprogrammet til HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival, som er Oslos største filmfestival og viser filmer om menneskerettighetsforkjempere fra alle verdens hjørner.

Det er en uhyre spennende tid vi har foran oss.

God film!

Se den her.

Tilbake til nyheter
crossmenu