Medlemskap

FHN2009

Nyheter fra 2009:

Nettavisen.no 29. desember 2009:

- Kaster penger etter kriminelle av Arild j. Waagbø.
Før jul publiserte Folkehelseinstituttet en undersøkelse der det går fram at 1,2 prosent av over 9000 testedet bilførere hadde brukt cannabis - marihuana eller hasj, det siste døgnet før de satt seg i bilen og kjørte.

Sunnmørsposten 28. desember 2009: 
Lurte narkodøden av Elisabeth Solvang. 
Hun vet hva det vil si å jakte etter rus i kalde vintergater,
Michelle Alexandra Muren. Nå vil hun gi litt varme til narkomane i Oslo.

Side 1. Side 2. 

Hufvudstadsbladet 27. desember 2009:
Märkt av heroin av Markus West.

Vi möter Arild Knutsen på plattan. Plattan är den öppna plats invid järnvägsstationen som är centrum för handeln med narkotika. Arild har av norska medier döpts till "gatukrigaren" för sitt frivilligarbete bland Oslos narkomaner. Själv slutade han knarka för tolv år sedan. Lite senare samma kväll möter vi Michelle Muren , 21. Hon är nu fri från sitt heroinmissbruk. För fyra månader sedan var hon slutkörd.

Hufvudstadsbladet 27. desember 2009:
Oslo knarket, lysbilder av Tor Wennström med lydopptak av Arild Knutsen 

FHN fikk gave av VG-nissen 24. desember 2009: 

NRK, Dagsrevyen 23. desember 2009:
Narkomane mister sine medisiner, av Arnfinn Nygaard.
Se klippet i NRK Nett-TV. Med i innslaget er: Morten, Lise og Arild Knutsen.

Aften 23. desember 2009:
En verdig Osloborger, lederartikkel.
Årets kåring viser hvor meningsløst det er å plassere mennesker i båser. Alle er vi satt sammen av en rekke egenskaper. Når samfunnet bare ser én av disse sidene, fører det i neste omgang til at vi tillater oss å behandle enkelte grupper på en uverdig måte.

Aften 23. desember 2009:
Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk er i følge Aftens lesere; Årets Oslo-borger.

Dagsavisen 22. desember 2009:
Sover ute i kulda av Sturla Smári Hanssen

Per (40) og Hege (32) har karet seg inn på Kirkens Bymisjons værested 24:7 i Oslo sentrum for å varme forfrosne kropper. I går kveld ante de ikke hvor de skulle sove. – Dette er direkte livstruende, sier Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Julekalender for Oslo Arbeiderparti
16. desember: Arild Knutsens juleønske
Jeg ønsker samhold og rettferdighet. Styrking og differensiering av rusomsorgen. Jeg ønsker...
 

Aften 16. desember 2009:
Delvis ansvar av Maria Elle.
Flere får hjelp til sårstell, men kommunen tar bare delvis ansvar. Rusavhengige trenger mer enn pumpe og kanyle. Det er kommunens ansvar å hjelpe dem, mener Foreningen for human narkotikapolitikk.

Aften 09. desember 2009:
Gatekrigeren av Chistine Engh.

Du finner Arild Knutsen (40) blant byens mest utslåtte rusmiddelmisbrukere. Som regel utstyrt med sort veske over skulderen, full av engangssprøyter, sterilt vann, askorbinsyre, små kokekar og filtre; alt utstyret en sprøytenarkoman trenger for å gjøre heroinet klart til injisering på en ren måte. Andre ganger har han med mat og drikke til gatefolket. Akutt hjelp? Arild Knutsen hjelper til med dét og.

Aftenposten 09. desember 2009:
Over 6000 uten hjem av Solveig Ruud.
 
Omgitt av sprøytespisser og dundrende lastebiler har en presenning nylig gjort nytte for seg en desembernatt. Den ligger et steinkast fra marmorveggene til Operaen, skjult under motorveien. For noen er en presenning og en medbrakt sovepose nok for en natt – når alternativet ikke finnes. – Grunnen til at de sover her, er at det offentlige tilbudet er dårligere, forklarer Arild Knutsen.

Dagsavisen 05. desember 2009:
Manglende kunnskap om narkotikapolitikk av Arild Knutsen, leder i FHN.
En skulle i utgangspunktet tro at ledelsen i Arbeiderbevegelsens rus- og sosialpolitiske forum må ha noenlunde innsikt i rusproblematikk. Innlegget til nestleder Svein Furnes 1.12 avslører at så ikke er tilfelle. Furnes skriver at han deler Hege Ulsteins syn på at heroinavhengige er syke. Men mener heroin ikke gjør dem friske, bare rusa.

abcnyheter.no 05. desember 2009:
Hjelp - ikke straff av Arild Knutsen, leder i FHN.
Fredag 5. desember går rusmiljøet i Oslo igjen inn på Stortinget.

Kirkens Bymisjon, Oslo: 04. desember 2009:
Bymisjonen farget Oslo S oransje.
”Rom for alle” lyste i oransje og hvitt da Kirkens Bymisjon arrangerte sin årlige aksjonsdag blant reisende, gjester og kunder på Oslo S torsdag. Årets lystennere var helse- og omsorgminister Anne-Grethe Strøm Erichsen, ordfører Fabian Stang, Arild Knutsen, Foreningen for human narkotikapolitikk, forfatter og NRK-journalist Noman Mubashir, adm.dir for Rom Eiendom Pål Berger og Merete Hannisdal fra Aksjongruppa for leietakere. Brosteinprisen ble tildelt professor Kristian Andenæs

Aften 02. desember 2009:
Hvem bør bli Årets Oslo-borger? av Christine Engh.
Hva har en hiphop'er, en fotballspiller, en Marka-forkjemper og en tidligere rusmiddelmisbruker til felles? De er noen Oslo kan være stolt av. 

Fri Tanke nr. 4. 2009:
Et verdivalg av Kirsti Bergh.
– Vi har ganske stilltiende tilpasset oss, ignorert og godtatt at medmennesker lever som rotter i vår tid og i våre gater. Dette er et verdivalg, skriver leder i Foreningen for human narkotikapolitikk og aktiv HEFmedlem, Arild Knutsen, i etterordet til boka Uteliv,

Rusmiddeletaten.oslo.kommune.no 02. desember 2009: 
Sprøyterommet arrangerte fagdag
Jim Melby fra RIO (Rusmisbrukernes interesseorganisasjon) hevdet organisasjonens prinsipielle syn på sprøyterom som en aksept av misbruk og dermed en hjelp til å fortsette å være i misbruk. Arild Knudsen fra FHN (Foreningen for human narkotikapolitikk) fokuserte på utviklingen fra den gangen alkoholmisbruk ble straffet som kriminelt og fram til våre dagers sykdomsmodeller. I det perspektivet kan man ikke nekte den rusavhengige medisin og lindring.

Bergens Tidende 29. november 2009:
Et annet uteliv av Harry Agnar Lunde.
I etterordet i Uteliv seier Arild Knutsen, leiar i Foreningen for human narkotikapolitikk: "Vi har ganske stilltiende tilpasset oss, ignorert og godtatt at mennesker lever som rotter i vår tid og i våre gater. Dette er et verdivalg"

Interessant:
Dagbladet 25. november 2009:
Kontant nei til narkoforslag fra Ap-representant av NTB.

Både regjeringen og en samlet helse- og omsorgskomité på Stortinget avviser forslaget om å avkriminalisere narkotikabruk, selv om utspillet får støtte fra fagfolk.

Modig:
Dagsavisen 24. november 2009:
Vil legalisere narkotikabruk av Sturla Smári Hanssen.

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) vil avkriminalisere bruk og besittelse av narkotika. – Det er meningsløst å bruke politi og straff mot syke folk, sier han. Det kontroversielle utspillet kommer en snau uke etter at Forsberg og partikollega Anette Trettebergstuen tok imot Oslos rusavhengige på Stortinget.

Dagbladet.no 23. november 2009: 
Får sprøyterom i Oslo ett år til av Veslemøy Lode.
 
Bystyret redder sprøyterommet fra nedleggelse. I dag er jeg bare lett og glad. Dette har vært viktig for partiet vårt å få på plass, sier leder i Oslo Venstre og medlem av bystyrets helse- og sosialkomité, Toril Berge. Det har lenge vært usikkert hvorvidt sprøyterommet vil fortsette å holde åpent etter at Sylvi Listhaug gjorde det klart at hun ikke hadde penger til sprøyterom. Nylig var Borge Andersen (50) og Arild Knutsen i foreningen for human narkotikapolitikk på Stortinget for å overtale politikerne til å beholde sprøyterommet.

  

Dagbladet 19. november 2009: 
Frp kan snu om sprøyterom av Veslemøy Lode.
Frps byråd i Oslo for eldre og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug, har foreslått å legge ned det sprøyterommet for narkomane i Oslo som omtrent 550 mennesker bruker hver dag. Foreningen for human narkotikapolitikk ledet av Arild Knutsen krever at Siv Jensen og de andre politikerne gjør sitt for å redde sprøyterommet som Frp-byråd i Oslo, Sylvi Listhaug, vil legge ned.

Aftenposten-TVHvor mange må dø? av Tore Meek. 
Onsdag besøkte rusmisbrukere Stortinget for å fortelle politikerne om den brutale situasjonen sin.

Dagbladet.no 18. november 2009:
Sprakk én gang - mistet all hjelp av Veslemøy Lode.

På Stortinget i dag fikk narkomane Borge Andersen fortelle politikerne om sin kamp for livet. - Vi må invitere dem inn oftere der hvor avgjørelsene i politikken blir tatt, sier Karin Andersen, som sammen med Ap allerede har invitert Arild Knutsen og de andre i Foreningen for human narkotikapolitikk tilbake før jul.

Dagsavisen 18. november 2009:
Ny narkoaksjon på Stortinget av Sturla Smári Hanssen.
 
Myndighetene har gjort for lite, ett år etter at rusavhengige ble tatt inn i stortingsvarmen, mener Thomas Wiik. I dag går rusavhengige på nytt til Stortinget i håp om å bli hørt. Arild Knutsen forteller at «Bevaring av sprøyterommet» vil være en av hovedparolene under dagens markering.

Dagbladet 15. november 2009:
-Har de satt seg inn i dette? av Halldor Hustadnes.
Har de noen formening om det vil hjelpe,, spør June Dahle (31). Sammen med lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen (40), står hun foran sprøyterommet i Oslo sentrum. Bak dem går narkomane inn for å sette sprøyte uten hygiene- eller smittefare.
 
Dagbladet 13. november 2009:
Nesten død uten akutthjelp av Vegard Kristiansen Kvaale.
Heroinavhengige Bjørn (35) var en hårsbredd fra døden fordi han ikke fikk akutthjelp. Til slutt var det Arild Knutsen i Foreningen for en human narkotikapolitikk som fikk hjulpet ham til sykehus. 
 

Fritanke.no 11. november 2009: 
Vi godtar at mennesker lever som rotter av Even Gran.
Arild Knutsen, leder i Foreningen for en human narkotikapolitikk og aktiv HEF-medlem, har skrevet etterord i boka. Her tar han et oppgjør med den distanserte holdningen de fleste møter uteliggerne med.

Tips:
Årets julegave fra Humanist Forlag!
 av Bente Pihlstrøm.
Bli med på en spesiell byvandring med David Åleskjær og fotograf Jan Luneborg. De har de siste årene møtt ulike mennesker som bor på gata. Etterord av Arild Knutsen. 
 

Oslo Kommune - Rusmiddeletaten
Seminar om sprøyterommet Onsdag 2. desember 2009
Rusfeltet i Norge sitter på unik erfaring og kompetanse som det eneste landet i Norden som har drevet forsøksordning med sprøyterom. Nå avsluttes prosjektet, og vi ønsker å gjøre dette på storstilt vis. Vi håper aktører på rusfeltet vil gjøre dette sammen med oss. .

NRK.no, Østlandssendingen 04. november 2009: 
Vil stoppe metadonflyktningene av Ingrid Vestre Haram og Andrea Melby.
Mange narkomane flytter til storbyen for å få hjelp til å bli rusfrie. Det vil Helse- og omsorgsdepartementet ha slutt på. I 2004 fikk de regionale helseforetakene ansvaret for behandlingen av rusmiddelmisbruk for å gi rusmisbrukere et bedre og mer helhetlig tilbud. Både narkomane og foreningen for human narkotikapolitikk har kritisert denne løsningen.

Øyer Kommunes hjemmesider 02. november 2009:
Temakveld på Øyer ungdomsklubb: Ungdom og rus av Tom Erik Øderud. 
Hvordan skal vi reagere på andres rusmiddelbruk? Tirsdag 24. november er Øyer ungdomsklubb så heldige å få besøk av Arild Knutsen. Arild er tidligere rusmiddelbruker og denne kvelden har vi muligheten til å lytte til han og diskutere rusproblematikk.

Ruspolitisk kvarter i =Oslo, september. Valgnummeret 2009:
For få behandlingsplasser av Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. 
Dette danner bakteppet for at avgjørende viktige elementer i ruspolitikken taperterreng. Institusjonsbehandling, som rettmessig er satt under kritisk søkelys de senere år, nedprioriteres fremfor å differensieres. Det er usannsynlig trist.

Waiting for a Legal Shot 

HCLU and the Danish Street Lawyers present you their new short movie about the introduction of heroin maintenance to Denmark

Nettavisen.no 25. oktober 2009:
- Vi vil ikke springe etter folk på gata med vaksine av Alexander Winger.

Foreningen for human narkotikapolitikk krever at Oslo kommune skal sette i gang oppsøkende virksomhet overfor gatefolket, og tilby svineinfluensavaksine når vaksinen kommer til byen.

vg.no 24. oktober 2009:
Krever influensavaksine til folk på gata av (NTB)

Leder Arild Knutsen i foreningen forteller at mange av dem som lever på gata har dårlig allmenntilstand og derfor også dårlig immunforsvar. Narkomane som bruker sprøyter kommer bare sjelden innom feltpleien. 
Hør også intervju på P4: Krever vaksine til husløse.

Dagsavisen 19. oktober 2009: 
Gjør kommunens jobb av Sturla Smári Hanssen.
Mye av dette ville vært unngått ved utdeling av skadereduserende og smitteforebyggende utstyr, sier Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN). Han og kollegene Heidi Horgen, tidligere rusavhengig, og Nina Sølling som er pårørende, trasker nedover Karl Johan, forbi Skippergata til Jernbanetorget og deler flittig ut til trengende som går forbi. Alle smiler takknemlig og tar imot.

Dagsavisen 16. oktober 2009:
Professor vil legalisere cannabis (NTB)
Foreningen for human narkotikapolitikk berømmer sosiologiprofessor for å ha endret standpunkt i spørsmålet om cannabis bør legaliseres.

TV2.no 08. oktober 2009:
- Den viktigste ministeren for rusomsorgen noensinne av Espen Eide.

– Bjarne Håkon Hanssen har vært den viktigste helseministeren noensinne for rusomsorgen. Hanssen klarte å presse fornuften inn i et felt der dogmatiske påstander og tankestengsler dominerte, sier lederen Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), Arild Knutsen, til tv2nyhetene.no.

Dagbladet 04. oktober 2009:
«Hvis han dør så dør jeg også» av gro Rognmo.
For sju uker siden fant han storebroren død av en overdose. Nå frykter moren at Jon André (24) også skal dø. Vi møter ham utenfor Østbanehallen i Oslo, sammen med moren og Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk. Han prøver å hjelpe Jon André.

filmweb.no 30 september 2009: 
Olins rop i samfunnsdebatten av Ane-Kamilla Eriksen.

Å ta heroin er det høyeste et menneske kan rope, sier Margreth Olin i spillefilmen Engelen – og gir de ”kasteløse” i vårt tilsynelatende vellykkede samfunn en viktig stemme. Med på den spesielle filmvisningen var også Arild Knutsen, tidligere narkoman og nå leder for Foreningen for human narkotikapolitikk.

Dagbladet 30. september 2009:
 
Vil ha motgift i nesespray av Gro Rognmo.
I siste nummer av = Oslo , som kom på gata i dag, tar lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk til orde for å ta i bruk nesespray med motgift mot heroin.

Skal sprøyterommet legges ned? Hva mener brukere og ansatte ved ulike tiltak om dette? Er det mulig å få til en felles uttalelse? 24SJU, stiftelsen Kirkens Bymisjon, Oslo avholder et åpent møte hvor dette diskuteres. fredag 9. oktober fra kl. 13.00

Ny tid 24. september 2009:
Englene blant oss av Shazia Sarwar.
Når Olin snakker om de svakeste av de svake, omtaler hun dem med respekt og stor medmenneskelighet. Mange av landets narkomane synes rørt over autentisiteten i Engelen. Den tidligere rusavhengige Arild Knutsen får ordet etter filmvisningen. Han er tydelig rørt, bruker noen sekunder på å samle seg. Knutsen ble kvitt rusen da noen for første gang som på ham som et menneske.

Dagsavisen 23. september 2009: 
Nå skal Thorvald hjelpe Christer
 av Iselin Stalheim Møller.

Christer Modin har vært rusavhengig i 23 år. I går møtte han Thorvald Stoltenberg som skal finne løsningen på hvordan de mest hjelpetrengende rusavhengige kan få et bedre liv. I går ble «Engelen» vist for Stoltenberg-utvalget. - Leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk var tydelig rørt etter filmvisningenSe også denne videoen fra seansen, der filmen Engelen ble vist, og Margreth Olin og Arild Knutsen holdt appeller for Stoltenberg-utvalget.

Dagsavisen 19. september 2009:
Et rop om hjelp: Del 1. Del 2. Del 3. av Nina Johnsrud. 
I 1986 sto Christer Modin fram i Arbeiderbladet. 17-åringen ba på sine knær om hjelp til å få bukt med rusproblemene. I dag, 23 år senere, er han like langt.

Radio Norge. Innslag ved Torkil Torsvik.
 
Marianne Moe opplevde å ikke få hjelp da hun påtraff en bevisstløs heroinavhengig. Moe forteller historien, i tillegg intervjues Arild Knutsen fra Foreningen for human narkotikapolitikk, Hanne Schwartz fra Narkomanes pårørende, og Renate.

Aftenposten 19. september 2009:
Tror ikke på norsk null-toleranse av Andreas Bakke Foss og Tone Tveøy Strøm Gundersen. 
Arild Knudsen i Foreningen for human narkotikapolitikk synes ikke Manhattan er en mønsterby for Oslo. –Det er jo ingen frihet der. Man føler seg overvåket på gaten, og i andre deler av New York er det definitivt utrygt. Jeg tror ikke noe på å sluse mennesker til institusjoner og fengsler, sier Knudsen.

NRK, Kulturnytt 18. september 2009:
 
Realistisk engel, innslag av Kari Lie.
Margreth Olins nye film Engelen, er en realistisk spillefilm. Det sier de to tidligere narkomane Michelle Muren og Arild Knutsen: Det er en filmatisert autentisk virkelighet.

Sykepleien nr. 13. 2009:
Tredobling av brukere på sprøyterommet av Eivor Hofstad.

I januar var det tre ganger så mange som brukte sprøyterommet i Oslo som ved forrige evaluering. Likevel tviler Arild Knutsen (bildet) på om det er godt nok til at det borgerlige byrådet vil fortsette driften.

abcnyheter.no (og NRK, Østlandssendingen) 15. september 2009:
Rusavhengiges organisasjoner tilsidesatt av Arild Knutsen.
De fem brukerorganisasjonene Foreningen for human narkotikapolitikk, LAR-Nett Norge, proLAR, Rusmisbrukernes interesseorganisasjon, og MARBORG går nå sammen og slakter Helse- og omsorgsdepartementets arbeid med lovforslag for rammeverk vedrørende metadon- og Subutexbehandling.

Nordreakerbudstikke.no 11. september 2009: 
Ruspolitikk er for vanskelig av Hege Bjørnsdatter braaten.
Altfor vanskelig, er Trine Skei Grandes (V) forklaring på hvorfor ingen tar opp ruspolitikken i valgkampen. Nå vil hun ha handling – I går fikk vi melding om fem som hadde tatt overdose på Hønefoss hvor to døde. I går var jeg i en overdosebegravelse i Asker, og leste et dikt som han som døde hadde skrevet til meg, sa leder Arild Knutsen..

Bergens Tidende 05. september 2009:
Mener ingen bør hjelpe narkomane
 av Dyveke Nilssen. 
 - Få disse asosiale rasshølene ut av parken, krever BA-skribent Erling Gjelsvik. Det får han kjeft for. - Jeg har vanskelig for å ta artikkelen seriøst, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk.

Ny:
TVNorge, Aktuelt
 03. september 2009:
 
Om de mange overdoser med heroin. Under innslaget intervjues: Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Fra "Villaen" på Hønefoss, leder: Gro Rensel og bruker: Ronny Hellstrøm 
Arne Erik Håkonsen representerer politiet på Hønefoss. Videre intervjues Heidi Hansen i Rusmisbrukernes interesseorganisasjon og leder i Unge Venstre, Anne Solsvik.

Arild Knutsens appell under Unge Venstres markering 03. september. Filmet av Kari bu, kulturredaktør i =Oslo:

ostkantavisa.no 03. september 2009:
- Det haster av Hege bjørnsdatter Braaten.
Nå vil Unge Venstre ha ruspolitikk inn i valgkampen. 179 hvite kors var satt opp til minne om de 179 som Kripos registrerte døde av overdose i 2008. Betimelig, mente Foreningen for Human Narkotikapolitikk.

dagbladet.no 02. september 2009:
«Det haster. Vi dør.» av Gro Rognmo.
Helge kommer til å dø før han får hjelp. Og han er ikke den eneste, sier leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk . 
Han mener terskelen for å få legemiddelassistert behandling, som metadon, er for høy.

p4.no 02. september 2009:
Kritisk til strenge regler for hjemmesoning av Hilde Nordlund.
Foreningen for human narkotikapolitikk er kritisk til at bare halvparten av søkerne til elektronisk fotlenke får innvilget søknaden. 
Ny: P4: Justisdepartementet avviser kritikken.
Les Arild Knutsens innspill i Vesterålen online: Hjemmesoning med elektronisk fotlenke.


Valgextra.... 
Dagbladet 30. august 2009:
Færre plasser (Side 1.)- kortere behandling (Side 2.) av Gro Rognmo.
Færre behandlingsplasser. Kortere behandlingstid. Ventetida fordoblet. Slik er virkeligheten i rusomsorgen. 
Agenda Ruspolitikk: Partiene er lite villige til å satse på en ruspolitikk som vi vet fungerer skriver Helge Waal, professor i psykiatri. 


Bergensavisen 22. august 2009: 
Krever samling og handling av Geir Kvile. 
Fem organisasjoner for narkomane har samlet seg i Bergen. Nå retter de felles krav om mer handling og mindre krangling til politikerne. Brukerrepresentantene Arild Knutsen, Kristin Halvorsen, Vidar Hårvik, Karen Følling og Jon Storaas representerer henholdsvis: Foreningen for human narkotikapolitikk, proLAR, MARBORG, LAR-Nett og Rusmisbrukernes interesseorganisasjon.

Dagsavisen 22. august 2009:
«Samfunnet vinner på at jeg får hjelp» av Sturla Smári Hanssen.
Drapsdømte Bjørn (32) kjøper subutex og heroin i fengselet fordi han nektes rusbehandling. – Uten behandling, kommer jeg til å begå ny kriminalitet når jeg slipper ut, sier han. Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk, kjenner mange som er og har vært i samme situasjon som Bjørn.

Til minne om Hendrik:
Tv2nyhetene.no 21. august 2009:
Narkotika tok Anne Kristins sønn Av Kristian Mykleset og Lars Barth-Heyerdahl.
I februar ba hun helseministeren om å bedre rusomsorgen på direkte TV. Natt til tirsdag døde sønnen Hendrik. – Dette skulle ingen foreldre måtte oppleve, sier Anne Kristin Røsegg De Voogd. Se informasjon om minnegruppe for Hendrik til høyre på nettsiden. TV-innslaget med Anne Kristin Røsegg De Voogd i februar.

Aften 20. august 2009:
Falske utspill bak politiaksjon av Arild Knutsen, leder i FHN.
Den pågående politiaksjonen mot rusmiddelavhengige utenfor Oslo S. er av en annen art enn slik den er blitt fremstilt i mediene. Retorikken fra politiet, fra før de igangsatte heksejakten, var...

Interessant:
vg.no 20 august 2009:
Forskere mener gratis heroin er bedre enn metadon av Francis Lundh.
(VG Nett) En ny studie i et tungtveiende tidsskrift støtter gratis heroin til rusmisbrukere.

Dagsavisen 15. august 2009:
 
Trygler om hjelp av Rebecca Shirin Jafari.
Arild Knutsen har ikke satt et skudd på 17 år. Helt til i går. Da måtte han sette en heroinsprøyte på 21-årige Michelle, for at hun ikke skulle ta livet av seg i abstinenssmertene. Alternativet var at moren hennes måtte gjøre det.

Drammens Tidende 05. august 2009:
Heroinutdeling gir ikke verdighet av Elizabeth Skogrand.
For noen dager siden tok Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk til orde for heroinutdeling. For meg ligger det noe annet i ordet «human» enn at det offentlige skal bidra til et liv i fortsatt rusavhengighet, men

Bergensavisen 12. juli 2009:
Frykter røddop i Bergen av Geir Jetmundsen og Steffen Opheim.
De siste dagene har vi vært i kontakt med mange som har vært i befatning med heroin som har vært blandet ut med et pulver med ukjent innhold. Det sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, til BA. Se også Nettavisens artikkel om det samme: Advarer mot rød heroin Med ytterligere lenker.

Østkantavisa 11. juli 2009:
Frykter livsfarlig heroin av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Flere skal ha blitt svært syke av heroinet, det er grunn til å frykte at dette kan ta liv, sier Knutsen.

Tidens krav 06. juli 2009: 
Derfor heroin-utdeling av Arild Knutsen, leder i FHN.
Heroinutdeling er anerkjennelse av at noen ikke til enhver tid kan reddes ut fra praktisering av avhengighet ved verken institusjonsbehandling eller bruk av andre medisiner.

=Oslo juni 2009:
Hjertene åpnes gradvis, av Arild Knutsen, leder i FHN.
Anerkjennelsen av stoffbrukernes ressurser vokser. Det skjer en historisk utvikling rundt miljøene.

Vårt land 02. juli 2009:
Feilslått narkotikapolitikk, av Arild Knutsen i FHN.
Flere av de største og verste krigene i vår tid, er både muliggjort, styrket og forlenget av narkotikatrafikken.

erlikoslo.no 28. juni 2009:
=Oslo 4 år av Kari Bu.
Myndigheter, musikere og =Osloselgere møttes på Egertorget da gatemagasinet feiret 4-årsdagen lørdag 27. juni.

abcnyheter 25. juni 2009:
Hjemmesoning med fotlenker av Arild Knutsen.
Fengselsopphold produserer ofte kriminalitet . Dette gjelder særlig de med gjentagende smådommer og med store rusproblemer. Deres problemer forverres i fengsel

oslopuls.no 25. juni 2009:
Helt vanlig og veldig trivelig av Linn Husby. 
Andre talere og bidragsytere vil være byrådsleder Eling Lae, stasjonssjef i Sentrum politistasjon Bjørn Åge Hansen , grunnlegger av =Oslo Stian Olderkjær, leder for selgerforeningen "Vi Er Like" Jon Hongslo, Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon (RIO) Jon Storås og Arild Knutsen fra Forening for Human Narkotikapolitikk (FHN)

=Oslo mai 2009:
Ikke ta avstand 1
Ikke ta avstand Side 1 - 2. Side 3 - 4. av Kari Bu.
Hvordan få femti konfirmater til å sperre opp ørene i to timer? Arild Knutsen holder foredrag om rus som inspirerer til handling.

Aften 10. juni 2009:
Smuglernes paradis av Thomas Olsen.
Rusmisbrukernes talsmann, Arild Knutsen i Forening for human narkotikapolitikk, er ikke like begeistret for politiets narkokampanje som politikere, naboer og sosialarbeidere i Oslo.

abcnyheter.no 01. juni 2009:
Syreutdeling til narkomane av Arild Knutsen, FHN.
Magasinet =Oslo og Foreningen for human narkotikapolitikk aksjonerte torsdag utenfor Oslo S. Med pressen til stede delte vi ut askorbinsyre. Flere heroinavhengige brettet opp og ga innsyn i tilstanden sin. Det hele for å inspirere det offentlige apparatet til å begynne med utdeling av askorbinsyre.

Interessant:
Dagbladet 31. mai 2009:
Europas mest liberale narkoland: Side 1. Side 2. av Lars Hojem Kvam og Torbjørn Grønning.
I 2001 ble all narkotika avkriminalisert i Portugal. Skeptikerne fryktet landet ville flomme over av dop, men fasiten er at misbruket i landet har gått markant ned.

Aftenposten 30. mai 2009:
Kriminalitetsvalgflesk av Thomas Mathiesen, professor i rettssosiologi, Universitetet i Oslo.
Justisminister Knut Storbergets utspill om «skjerpet narkokamp» og vesentlig strengere straffer «fra og med i dag», oser av valgflesk. Det å lytte til brukerne selv er det visst ikke snakk om. De har sagt det mange ganger før, og Arild Knutsen, leder av Foreningen for human narkotikapolit...

P4 28. mai 2009:
Narkomane utsettes for et smertehelvete av Harald Nygaard Kvam og Mona Tiller. 
Narkomane går daglig gjennom et smertehelvete, som myndighetene enkelt og billig kan redde dem ut av, mener =Oslo og leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen. I dag delte de ut askorbinsyre til de narkomane i Oslo.

NRK, P2 28. mai 2009:
Arild Knutsen intervjues om utdeling av Askorbinsyre til narkomane.

Aftenposten 23. mai 2009:
Dette kunne aldri skjedd i Stockholm av Stein Erik Kirkebøen og Arild M. Jonassen.
I Sverige er det knapt mulig å se narkotikasalg på åpen gate. Internasjonal forskning viser at det er riktig å angripe narkomiljøene, sier politiforsker Johannes Knutsson. 40 års erfaring viser at tøffe politimetoder ikke knekker narkomiljøene, mener Arild Knutsen, leder av Foreningen for human narkotikapolitikk.

NRK, Her og nå 20. mai 2009:
Debatt angående om politiet bør sende bekymringsmelding til Barnevernet når de pågriper foreldre med hasj. Programleder Christian Hovstad. Gjester: Arne Johannessen, Politiets Fellesforbund og Arild Knutsen, Foreningen for human narkotikapolitikk. 
 

Erlikoslo.no 20. mai 2009:
Helse-Hanssen besøkte =Oslo av Kari Bu
I videoen under ser du helse- og omsorgsministeren i samtale med Jon Are og Knut Olav. Arild Knutsen fra Foreningen for Human Narkotikapolitikk og Stian Olderkjær, daglig leder i =Oslo, deltar også.

ostkantavisa.no 19. mai 2009:
Føler seg lurt av politiet av Hege Bjørnsdatter Braaten.
De tolerer ikke at syke og vanskeligstilte praktiserer sin avhengighet. I november i fjor uttalte stasjonssjefen ved Grønland Politikammer, Kåre Stølen at det ikke er politikontroll og straffetiltak som hjelper mot dette problemet, sier Knutsen i en pressemelding.

vg.no 19. mai 2009:
Politiet lover å fjerne rusmiljøer i Oslo, NTB.
Politiet har hatt så mange og kraftige aksjoner gjennom årene at de i seg selv beviser at den slags ikke gjør saken noe bedre. Under aksjonene er - i tillegg til den forferdelige behandlingen av syke mennesker - miljøet spredt utover i byen. Når aksjonene er over, samles miljøene igjen. Enten der aksjonen begynte eller like bortenfor, sier Knutsen.

Oppland Arbeiderblad 08. mai 2009:
Ja til sprøyteutdeling i fengsel av Arild Knutsen, FHN.
Helsedirektoratet har, basert på faglige innspill og kunnskap om internasjonale undersøkelser, foreslått sprøyteutdeling i fengsel. Bjørn Brekken aksepterer ikke forslaget fordi han mener fengselet skal være rusfritt. Hvor lenge skal samfunnet akseptere slike uheldige holdninger blant de ansatte i den såkalte kriminalomsorgen? Dette er svært uheldig for utviklingen mot mer konstruktivt innhold i soningen.

Interessant:
Bergens Tidende 29. april 2009:
Unge sier ja til heroinrevolusjon av Pål Andreas Mæland.
Dette er sjelden politisk vare: Fylkeslederne for seks ungdomsparti går sammen for å dele ut heroin til tunge misbrukere. Fremskrittspartiets Ungdom, Unge Høyre, Unge Venstre, Senterungdommen, AUF og Sosialistisk Ungdom i Hordaland er sammen om å si ja til heroinassistert behandling etter mønster av Sveits.

=Oslo april 2009:
Kjemper for livet av Arild Knutsen.
Jeg ønsker at min kamerat skal få et verdig liv. Ikke minst håper jeg at han overlever.

Magasinet Spor nr.1 2009:
Behandling med dilemmaer side 1. Behandling med dilemmaer side 2. av Sidsel Skotland.
Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, er på ingen måte uenig med Edle Ravndal i at skadereduserende lavterskeltiltak er svært viktig for å hjelpe de aller svakeste. Han mener også at god psykososial oppfølging er viktig. Hele Magasinet Spor nr.1 2009
I lederartikkelen og i en artikkel om Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon kalles dette en fallitterklæring.

Sydvesten.no 28. april 2009:
Skeptisk til heroin på resept av Mette L. Skulstad.
Debatten som helseministeren har satt i gang, har skapt kollektivt hakeslepp. Men det dette handler om er utdeling av en medisin; heroin, mener Arild Knutsen, leder i Foreningen For Human Narkotikapolitikk.

Regjeringen.no Helse- og Omsorgsdepartmentet
Ot.prp. nr. 59 (Pdf) 
Flertallet av høringsinstansene som støtter forslaget om å videreføre sprøyteromsloven og som har uttalt seg om spørsmålet, er ikke enig i departementets syn og mener at en statlig delfinaniseringsordning for etablering av sprøyteromsordning må opprettholdes. Dette gjelder Fagrådet innen Rusfeltet i Norge, Foreningen for human narkotikapolitikk, Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo (SKBO) og Oslo kommune. Departementet fastholder vurderingene i høringsnotatet om betydningen av kommunal fullfinansiering av sprøyteromsordning.

Nordlys 22. april 2009: 
Heroin gir helhetlig rusomsorg av Arild Knutsen, leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk og Fabian Woxholth, sentralstyremedlem i Unge Venstre.
Motstandere av heroinassistert behandling (heroinutdeling) har flere ganger fått slippe til i media uten å bli møtt med motargumenter. Derfor nevnes det blant annet ikke at tusenvis av mennesker har reddet livet som følge av behandlingsmåten, samtidig som tusenvis av andre har unngått et liv som heroinavhengig i utgangspunktet.

To ferske videoer fra FNs toppnivåmøte om narkotika:
A Drug-free World: Reloaded og Harm Reduction: Revolutions

Ruspolitisk kvarter i =Oslo mars 2009:
Skal sprøyterommet bli permanent? av Arild Knutsen, leder i FHN.
Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut et forslag til høring om å innføre en permanent sprøyteromslov.

abcnyheter.no 08. april 2009:
KrF vil bli enda mer hardhendt av Arild Knutsen, leder i FHN.
Kontrollskadene er enorme på begge sider av grensa, men trolig verst i Sverige. Forebygging er umuliggjort på grunn av kriminaliseringspolitikken.

NRK, Migrapolis, 30 mars 2009:
Angrer knivstikking av Else Karine Archer.
Arild Knutsen var heroinavhengig i mange år. Nå er han leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Det er 25 år siden Arild Knutsen stakk en kniv inn i magen på Trine Kristoffersen. Han hadde nettopp fyllt 14 år, Trine var 15. Hendelsen har preget begges liv. Innslaget ble sendt på NRK, Migrapolis onsdag 1. april kl.22.30. og ligger nå ute på nett-tv.

 For: Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Mot: Marius Helland Sjømæling, generalsekretær i Ungdom mot narkotika. Ekspert: Helge Waal, professor i psykiatri. Fordomsfull: Christer Falck. Politiker: Bjarne Håkon Hanssen, helse og omsorgsminister. Hele programmet kan sees her:http://webtv.tv2.no/webtv/sumo/?progId=2 94138 

Budstikka 18. mars 2009:
Mot alle odds side 1. M.a.o. Side 2. av Stig Solheim.
Blant Arild Knutsens kampsaker er heroin til de som trenger det, nå er han mer optimistisk enn noen gang.

abcnyheter.no 11. mars 2009:
«Fra opiumskrig til heroinforskriving» - Avslutt krigen mot narkotika! av Arild Knutsen, leder i FHN.
Foreningen for human narkotikapolitikk ber helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen foreslå reformer når han deltar på FNs toppmøte om narkotikapolitikk. Oppfordringer på youtube

Dagbladet 07. mars 2009:
"Jeg tror ikke jeg lever lenger enn til sommeren" av Lars Molteberg Glomnes.

Heroinisten Jan Are tror ikke han rekker å se Bjarne Håkon Hanssens utvalg komme med sin utredning om heroinutdeling.

Østkantavisa 05. mars 2009:
Kritisk til regjeringa av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) frykter Norge bryter Menneskerettighetene når Regjeringa vil utvise asylsøkere som selger hasj.

farmatid.no 03. mars 2009: 
Heroin på repertoaret av Sidsel Skotland.
Heroin kan godt være et av flere medikamenter i den legemiddelassisterte behandlingen, mener farmakolog Jørg Mørland. Han er enig med leder i Foreningen for human narkotikapolitikk Arild Knutsen, i at vi kan trenge et større repertoar.

ostkantavisa.no 03. mars 2009:
Møt Kåre Stølen av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Etter kritikk fra blant annet politimester Anstein Gjengedal trakk Stølen seg fra aksjonen, som ble overtatt av Foreningen for human narkotikapolitikk. Gjengedal sa han støttet Stølen i prinsippet, men mente virkemidlene ble trukket litt vel langt.

Aften 02. mars 2009:
Ikke politiet som må rydde opp av Jan Helge Olsen, medlem i FHN.
Det faktum at storsamfunnet fremdeles definerer narkomane som kriminelle (men gjerne alkoholikere som syke?) forteller meg at det må være noe fundamentalt galt med både holdning, refleksjon og tenkning rundt rusfenomenet.

Dagbladet 01. mars 2009:
Et verdig liv med heroin av Arild Knutsen.
LAR-pasientene måtte vente i årevis på at deres tilbud skulle bli en realitet.

abcnyheter.no 26. februar 2009:
Fnyser av byråden av Stein Ove Korneliussen.
I Foreningen for human narkotikapolitikk mener de hybelhuset er en simpel løsning i Helleruds tilfelle. Når det kommer en som har en sprekk etter fem års behandling, skulle fagpersonell vært der og grepet fatt i ham og tatt ham med til trygge omgivelser for hjelp, sier leder Arild Knutsen.

TV2-Nyhetene 19. februar 2009:
Heroinstrid blant brukerne av Torgeir Foss.

Arild Knutsen er i dag leder for Foreningen for en human ruspolitikk, men var selv tung rusmisbruker i mange år. Han støtter forslaget om gratis utdeling av heroin i Norge. Lise Aasmundstad, leder for ProLAR, har også bakgrunn som tung bruker gjennom mange år. De siste 12 årene har hun gått på metadon, og hun er sterkt uenig med Knutsen.

Drammens Tidende 17. februar 2009:
Misvisende om narko av Arild Knutsen, leder i FHN.
De siste dagers medieoppslag om politiets aksjon for bedre arbeidsvilkår, fremstiller et feilaktig bilde av situasjonen rundt narkotikahandelen på gateplan. Likevel minner oppslagene om et problem som fortjener stor oppmerksomhet og som bør dominere den kommende valgkampen.

Østkantavisa 15. februar 2009:
Historisk vendepunkt av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Lederen av Foreningen for Human Narkotikapolitikk (FHN) har i en årrekke kjempet for at nettopp det skal skje. I høst fikk han søkelyset rettet mot saken da han ledet aksjonen med de rusavhengige til Stortinget. Kort tid etter kom Bjarne Håkon Hanssens utspill om...

Innherreds folkeblad Verdalingen 12. februar 2009:
Skill metadon og Subutex! av Arild Knutsen, leder i FHN.
Helsedirektoratets ekspertutvalg mener at avhengige ned i 16-årsalderen som har brukt heroin daglig over tid og som lever i det harde rusmiljøet, bør kunne få metadon eller Subutex. Hittil har aldersgrensen vært 25 år. Det er på høy tid med denne oppmykningen, men...

NRK, P3, Banden 09. februar 2009:
Hva skjer med heroinprosjektet? Sven Bisgaard Sundet intervjuer Arild Knutsen, leder i FHN.

tv2nyhetene.no 05. februar 2009:
Helse-Hanssen har ennå ikke bestemt seg av Robin Krüger.
Arild Knutsen som er leder i Foreningen For Human Narkotikapolitikk er imidlertid uenig med motstanderne av heroinprosjektet. - Det ligger en sterk symbolikk i dette dersom det ble vedtatt, nemlig en anerkjennelse av dette som en sykdom, forteller Knutsen.
Debatten på TV2, Tabloid kan sees her: Del 1Del 2. Del 3.

Østkantavisa 05. februar 2009:
Gledelig overraska av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Jeg er gledelig overrasket og synes Oslos befolkning har grunn til å være stolt av bystyrepolitikerne som har satt seg så godt inn i saken, sier leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk (FHN), Arild Knutsen.

TV2, God Morgen Norge 05. februar 2009: 
Arild Knutsen, leder i FHN deltok sammen med filmregissør Øystein Andresen og Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Del2 kan sees her

NRK, P2 05. februar 2009: Tema: sprøyteutdeling i fengsel. Jan Helge Olsen representerte Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN):

Leder i FHN har nå fast spalte i =Oslo. Vi legger ut noen artikler her:
Skivebom på Løkka. Et ubetalelig bilde. Heroin som medisin.

P4 25 januar 2009:
Einar Gelius intervjuer Arild Knutsen, leder i FHN.

Bergens Tidende januar 2009:
Debatt om heroin utdelt som medisin.
Er aktiv dødshjelp neste tiltak? av Lars Holmen, leder i Norsk Narkotikapolitiforening.
Reaksjonært og uvitende narkotikapoliti av Arild Knutsen, leder i FHN.
Heroinavhengige får livet tilbake av Ole Martin Holte, fhv. leder i Fransiskushjelpens gatetjeneste og Fabian Woxholth, sentralstyremedlem i Unge Venstre.

VG 05. januar 2009:
Vi takker kongen for hans sympati av Arild Knutsen, leder i FHN.
I mangfoldsåret 2008 opplevde vi et historisk vendepunkt i forhold til hvordan det norske samfunn behandler utfordringene med rusmiddelbruk.

Vindheimbloggen 01. januar 2009:
Pragmatisk narkotikapolitikk av Jan Bojer Vindheim.
Den organisasjonen som med størst rett kan sies å kjempe stoffmisbrukernes sak er Foreningen for human narkotikapolitikk, hvis aktive leder Arild Knutsen har langt større troverdighet på Plata enn...

crossmenu