Medlemskap

FHN2011

VG-kronikk 19. desember 2011:
Uverdig i Oslos gater av Arild Knutsen, FHN. 
Fem måneder har gått siden sosialbyråden og politiet varslet at Oslos rusmiljøer skulle oppløses. Brukerne har flyttet et par hundre meter. Narkomane får ulovlig høye bø.....

Dagbladet 16. desember 2011:
Forbudspolitikken er primitiv av Arild Knutsen, FHN.

I et tilsvar til Minervas redaktør Nils August Andresen, skriver ledelsen i Actis. (tidl. Avholdsfolkets Landsråd) 9. desember at legalisering er uforenlig med den norske folkeviljen og at det undergraver fundamentet for den ansvarlige ruspolitikken.

Bergensavisen 14. desember 2011:
– Vi har aldri sagt at vi skal tømme parken av Geir Jetmundsen og Ina Linn Olsvoll.

I september skrev BA.no at politiet i Bergen var klare for å «renske» Nygårdsparken, men nå har de ombestemt seg. – Vi skal ikke jage de narkomane, sier politistasjonssjef i Bergen sentrum Olav Valland.

Interessant:
Minerva 12. desember 2011:
Dissidentene på Løvebakken.
Minerva har gjort et utvalg av stortingspolitikere som er uenige i konsensussynet i narkotikapolitikken, og som er villige til å si noe. For de fleste av dem har det vært en prosess å bevege seg fra konsensusregimet vi er vokst opp med, en prosess som har kommet som et resultat av et møte med ny kunnskap. Vi håper det kan motivere andre til å komme ut av skapet, og vi håper tilhengerne av dagens regime kan lese med åpne sinn.

Video fra Faglig vorspiel til Verdens Aidsdag
  

NRK, Østlandssendingen 08. desember 2011:
Vil tilrettelegge bedre for amfetaminavhengige i Oslo av Kjersti Kaenstrøm Lie.
Behandlingsinstitusjoner for rusavhengige vil nå tilrettelegge bedre for amfetaminavhengige i Oslo. Selv om amfetaminmisbruket øker stadig, blir kun heroinmisbrukere prioritert i helsevesenet.

Bergensavisen 07. desember 2011:
Et livstruende byråd av Arild Knutsen, FHN.
Motstanderne evner ikke å se verdien i alle hjelpetiltakene som ikke har total rusfrihet som mål. Dette hindrer innføring av en helhetlig og balansert skadereduksjonstilnærming. Av Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk..

Minerva 07. desember 2011:
En modell for statlig regulering av Eva Magdalena Stambøl, styremedlem i FHN.
LEGALISERING AV NARKOTIKA: I en overgangsfase til en modell med statlig regulering bør man starte med en streng modell og liberalisere etter hvert dersom det er hensiktsmessig og gir lav risiko.

NRK, Østlandssendingen 07. desember 2011:
Flere amfetaminmisbrukere i Oslo av Iver Kleiven, Irina Tjelle og Anette Holth Hansen.

Heroin har lenge vært det dominerende rusmiddelet i hovedstadens naroktikamiljø. Nå øker misbruket av amfetamin kraftig. Det bekymrer Rusmiddeletaten. Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk har også lagt merke til at flere velger amfetamin. Han mener det preger hele rusmiljøet at så mange heroinavhengige får substitutter som metadon og subutex.

Interessant:
Minerva 06. desember 2011:
Narkotikafreden av Nils August Andresen.
Det er uendelig mye som kunne sies om narkotikapolitikk utover spørsmålet om totalforbudet: Men så lenge totalforbudet består, er det mye vanskeligere å føre gode diskusjoner om mange av de spørsmålene. Altfor mange endringstilhengere i norsk politikk har vært redde for å bli stemplet som ”narkoliberalere”, de som ikke forstår alvoret, eller verre: som ikke bryr seg. Minerva har snakket med flere stortingsrepresentanter som ønsker endring, men kvier seg for å si det offentlig.

abcnyheter 05. desember 2011:
Livstruende unnvikelse fra Bergensbyrådet av Arild Knutsen, FHN. 

Motstanderne evner ikke å se verdien i alle hjelpetiltakene som ikke har total rusfrihet som mål. Dette hindrer innføring av en helhetlig og balansert skadereduksjonstilnærming.

Nyemeninger.no 29. november 2011:
Politiet driver misforstått forebygging av narkotika av Arild Knutsen, FHN.
NRK Østlandssendingen melder om at politiet frykter at flere unge vil begynne med narkotika. Oppslaget illustrerer at politiet heretter bør skygge banen og heller prioritere volds- og vinningskriminalitet .

Info:
Bjørn Arne Odden og Kristoffer Joner grunnla heroin.no. Torsdag 24. november kom de til FHNs kontor for å overrekke en reklamefilm for FHN i gave. Vi takker! 

Reklamefilmen i TV-versjon
Reklamefilmen i web-versjon (lang):

Info:
Rusmiddeletaten arrangerte nettopp utstillingen Kaleidoskop. To av FHNs kreative personer leverte inn til sammen ni verker. Bilder fra utstillingen er lagt ut på FHNs Facebookgruppe.

Interessant:
sv.no 25. november 2011:
Oppgjør med rusjaging av Arun Ghosh.

I sitt innlegg til SVs landsstyre fredag tok Karin Andersen til orde for å kreve en slutt på uverdig politijakt på rusavhengige. Hun mener ressursene heller må brukes på behandlingstilbud..

Nettavisen 23. november 2011:
Det verste er å spyles bort om vinteren av Henrik Arneberg.

På en bro i Oslo sentrum sitter heroinavhengige og hjemløse Morten. Foran seg har han plassert en pappkopp som lyses opp av to sprakende fakler. Slik holder han varmen når han sitter utendørs og tigger.

Bergens Tidende 22. november 2011:
Narkoaksjon vil virke mot sin hensikt av Christian Nicolaisen.
Lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk tror ikke politiet vil oppnå noe ved å spre miljøet i Nygårdsparken.

Rus.no 21. november 2011:
En ny drøm i kampen mot narkotika av Else M. Tungland og Marie Smith-Solbakken.

Fronten i narkotikadebatten synes å stå mellom de som er for en restriktiv politikk og opprettholdelse av forbud, og de som i ulik grad er for avkriminalisering og legalisering. De sist nevnte blir gjerne omtalt som mer «liberale» og «narkotika vennlige» enn de som fronter forbud.

Stoffbrukerdagen 2011:
 
En film av Ole Magnus Kinapel.

TV2 Nyhetene 18. november 2011:
– Å være mor til en narkoman er som å være Utøya-pårørende hver eneste dag av Mirjam Pletanek Klingenberg, Karoline Rossgård Salhus og Ronnie Baraldsnes.

Med bønn om et bedre behandlingstilbud marsjerte de rusavhengige mot Stortinget fredag. Det var Arbeiderpartiet som inviterte – mest for bare å lytte denne dagen. Men en viktig person manglet. De frammøtte hadde håpet på at narkomane Hege Cecilie Mikalsen skulle dukke opp, men nei.

dittOslo.no 18. november 2011:
Stoffbrukerdagen: - Viktig at alle blir hørt! av Alexander Synstad.

– Disse menneskene har en stemme som du og jeg. Og det er viktig at det blir hørt. De rusavhengige er blant de mest stigmatiserte menneskene i samfunnet. For meg er det viktig å gå sammen med de fra Plata og bort til Stortinget, sier Forsberg.

P4 18. november 2011:
Politiet gir ulovlig høye bøter av Ole Martin Sjetne.
De ulovlig høye bøtene er et av temaene rusmisbrukere i Oslo vil ta opp med stortingsrepresentantene når de i dag inntar Stortinget.Det er Foreningen for human narkotikapolitikk som arrangerer en marsj fra Jernbanetorvet til Stortinget, der Arbeiderpartiets stortingsgruppe har invitert dem inn til et møte.

NRK.no 08. november 2011:
– Syntetisk cannabis er narkoens metanol av Kathrine Hammerstad og Martin Fjørtoft.

Eksplosjonen av syntetisk cannabis i Norge viser at norsk narkopolitikk bidrar til at markedet for enda farligere og ukontrollerte stoffer får fritt spillerom. Det mener Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. De siste dagene har NRK i flere artikler dokumentert hvordan bruken av såkalte syntetiske cannabinoider, også kalt «legal highs», «spice» og «ekstrem-hasj», er på fremmarsj i Norge.

NRK, Morgennytt 08. november 2011:

Debatt mellom Arne Johannessen og Arild Knutsen om legalisering av cannabis. På NRK, Morgennytt i dag, fra ca. 49 minutter uti sendingen.

  
The film crew of the Hungarian Civil Liberties Union (HCLU) attended the first meeting of the European Harm Reduction Network (EuroHRN) in Marseille, France. We interviewed professionals and activists from several countries to give you an overview of the current state of harm reduction in Europe

dittOslo.no 03. november 2011:
Politiet må bruke patruljene på Plata til å jakte voldtektsmenn av Hege Bjørnsdatter Braaten og Camilla Svendsen.
Arild Knutsen reagerer sterkt på at politiet jager narkomane, mens Rusmiddeletaten blir satt til å forebygge voldtekter.

Flott film om Torstein Scheflo i Plata-miljøet i Oslo
 
1 av 10 000 from stig lunde on Vimeo.

Interessant:
Dr.dk
 23. oktober 2011:
Experter: Legaliser stoffer av Rasmus Poulsen.

En gang var alle euforiserende stoffer lovlige. Og den gang var der faktisk ikke så mange der tog dem. Så blev stofferne forbudt og et helvede af misbrug brød løs. I hele verden kæmper man en svær kamp imod stofferne, der siver ind i ethvert samfund, uanset hvor forbudte de end er og hvor agressivt man bekæmper dem, der sælger og bruger dem.

Nyemeninger.no 26. oktober 2011:
Uheldig utspill fra Norsk Narkotikapolitiforening av Arild Knutsen, FHN.
Gultvedt går så langt at hun problematiserer at Paul Larsson representerer Politihøyskolen, fordi hun ønsker balanse og nyanse i denne debatten. Utspillet får meg til å undres over hvor skalaen for balanse og nyanse ligger når en meningsytring basert på fakta skal kvalifisere til å strykes som representant for Politihøyskolen.

NRK Puls 24. oktober 2011:
Nett-tv: Puls: Kaffe og heroin. 

Kan gratis heroin være løsningen for narkotikamisbrukerne som ingen har klart å hjelpe. Danskene har allerede forsøkt denne behandlingsformen som norske myndigheter nå vurderer. I kveldens Puls får vi se den danske dokumentaren "Kaffe og heroin". Programleder: Helene Sandvig. Gjester i studio: Ross Connolly, Jarle Mikalsen, Sverre Nesvåg og Arild Knutsen.

Studentradioen i Bergen 21. oktober 2011:
Narkotikapolitikken er inhuman av Andreas Rasmussen.

— Det jeg mener med at vi har en inhuman narkotikapolitikk er at vi har klare grenser for hvor langt vi kan gå i å hjelpe mennesker med rusproblemer, men ingen grense for hvor langt vi vil gå i å straffe dem.

Nettavisen 21. oktober 2011:
Jeg skulle ønske flere fikk tilgang til sprøyterommet av Henrik Arneberg.

Forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund mener rommet bør avvikles, mens Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk mener veien å gå er utvidelse og et bredere tilbud.

Moss Avis 20. oktober 2011:
Stoppet av Barnevernet av Kari Oliv Vedvik.

Ildsjelen Cecilie Hansen hadde med seg sine sønner på Karl Johans gate i Oslo forleden. Ubehaget oppsto da Barnevernvakta tok kontakt. Les også: De er ikke farlige selv om de bor på gata.

NRK, Østlandssendingen 18. oktober 2011:
Oslo betaler for falsk trygghet av Kjersti Kanestrøm Lie.

Økning i anmeldte overfallsvoldtekter og aggressivt narkosalg har fått Oslo-byrådet til å kjøpe trygghet i form av private vektere. Men problemene forsvinner ikke, de flytter seg.

Rus & Samfunn 18. oktober 2011:
Rusomsorg og grillturer av Anniken Hauglie, sosialbyråd i Oslo (H)
Arild Knutsen vil snakke mer om Tusenfryd og grillturer. Nå i Rus & Samfunn. Det burde være gjentatt ofte nok nå: Båtturer og tivoli helbreder ikke rusmiddelavhengighet. Ingen tror det. Ingen foreslår det. Det har aldri vært blitt presentert som noe ”alternativ til Plata” – annet enn som noe å gjøre noen timer en sommerdag.

TV2 Nyhetene 17. oktober 2011:
Heroinpusherne et hakk foran tollvesenet av Yvonne Fondenes og Ronnie Baraldsnes. 

Heroinbeslagene på grensen stuper, men prisen for en brukerdose er like lav som før på gata i Oslo. Man merker jo at det er mye politi ute i gatene, men det er ikke noe vanskeligere å få fatt i heroin. Kanskje de som pusher ligger et hakk foran tollvesenet, sier Anita, en bruker til TV 2.

Rus&Samfunn 14. oktober 2011:
Alternativer til Plata? av Arild Knutsen, FHN.

Rusmiljøet i hovedstaden jages rundt i en evig runddans. Politiet er daglig til stede i området og foretar bortvisninger, pågripelser og bøtelegginger. Hovedstadens myndigheter har igangsatt nok en intensivering av politikontrollen. Akkurat som ved Plata-aksjonen 2004, men.

Aften 12. oktober 2011:
Bortkastet kommunalt vekterhold av Arild Knutsen, FHN.
355 narkoselgere er skremt bort, skriver Aften. Status er gjort opp etter to og en halv uke med kommunale vektere som patruljerer.

abcnyheter.no 10. oktober 2011:
Døde på glattcelle - advarer mot bruk av tvang ved alvorlige rustilfeller av Arild Knutsen, FHN.
Jeg klarer bare ikke å legge saken bak meg, om Solveig Hoff Nesheim, som døde 20 år gammel på glattcelle i Bergen i sommer, som følge av sin rustilstand.

NRK, Rogaland 07. oktober 2011: 
Kutt ut sprøytene, røyk heller heroin av John Gunnar Skien og Magnus Stokka.

Smiths nemner betre helsetilstand, færre tilfelle av HIV og færre nåler i gatene som positive ringverknader ved å byta ut sprøyter med røyk.

NRK, Østlandssendingen 06. oktober 2011:
Uenig om vektertjeneste på Grünerløkka i Oslo av Hanne Røn Arntsen.

Foreningen for human narkotikapolitikk mener at ordningen bare flytter dopsalget til andre steder av byen.

Nyemeninger.no 01. oktober 2011:
Dragkamp om narkotikapolitikken i hovedstaden av Arild Knutsen, FHN.
Venstre er partiet som har gått til valg på løfter om å jobbe for en ny og bedre narkotikapolitikk. Men nå er de i byrådsforhandlinger med Høyre og KrF.

Romerikes Blad 28. september 2011:
Fikk avslag om rusforedrag av Øyvind Bosnes Engen.

Knutsen ble nylig kontaktet av et elevrådsmedlem og bedt om å holde foredrag på Råholt ungdomsskole. Invitasjonen kom i forbindelse med skolens skolemiljødag forrige uke, der temaene var narkotika, mobbing og samhold. Skoleledelsen ville imidlertid ikke ha noe av foredraget. De ga Knutsen avslag med den begrunnelse at skolen ikke kan stå for hans holdninger. 

NRK, Kveldsnytt 20. september 2011:
Gitt opp.

Politiet har gitt opp kampen mot bakmenn, det sier lederen for human narkotikapolitikk. De tar heller de mest åpenlyse miljøene som er til sjenanse for andre. (2. innslag i sendingen)

abcnyheter.no 20. september 2011:
Oppgjør med skolers vranglære om narkotikaproblematikk av Arild Knutsen, FHN.

Forbudspolitikken medfører at de færreste av de unge som får rusproblemer, tør å be om hjelp fordi de frykter skuffelse, fordømmelse, sanksjoner og straff. Man blir sett på som en kriminell narkoman, ubevisst på vei til heroinhelvetet. Brukere skjuler seg derfor for å unngå å bli tatt og misforstått slik. Istedenfor å ta kontakt for å be om hjelp, ved behov.

rusfeltet.no:
Jubileumskonferansen: Arild Knutsen "Brukerforeninger for brukere - mot alle odds" 
Leder av Foreningen for Human narkotikapolitikk Arild Knutsen har absolutt gitt brukerforeninger et ansikt og et innhold både i hverdagen for brukerne og i mediene for å gi kunnskap om aktuelle ruspolitiske utfordringer. Arild Knutsen ble i 2010 kåret til årets navn i Oslo. Du møter han og hans meninger samt erfaringer på første dag av Fagrådets Jubileumskonferanse  om "Brukerforeninger for brukere - mot alle odds".

Interessant:
ivarjohansen.no 04. september 2011:
Rusfeltet sentralt for kommunevalget av Kirsten Frigstad og Kari Gran, Kirkens Bymisjon.
Dette er mennesker som ikke bare lider under rusavhengigheten sin, men også under vår ruspolitikk. De føler seg mislykket og uønsket av resten av samfunnet. Politiets innsats på �plata� oppleves lett som en bekreftelse på dette, selv om det ikke er meningen fra politiets side. Dette gir ingen økt livskvalitet, det gjør ingen friskere, og det gjør ingen av dem i stand til å ta et større ansvar for eget liv eller fellesskapet rundt seg.

Videoinnslag fra markeringene av World Drug Day i Portugal, Norge, Bulgaria, Romania og Polen. Av: Hungarian Civil liberties Union.
 

Interessant:
ivarjohansen.no 04. september 2011: 
Rusfeltet sentralt for kommunevalget av Kirsten Frigstad og Kari Gran.
Dette er mennesker som ikke bare lider under rusavhengigheten sin, men også under vår ruspolitikk. De føler seg mislykket og uønsket av resten av samfunnet. Politiets innsats på �plata� oppleves lett som en bekreftelse på dette, selv om det ikke er meningen fra politiets side.

Rocknrolla Magazine 01. september 2011:
Arild Knutsen - de svakestes forkjemper av Morten Strømberg. 
Q&A med Arild Knutsen.


DR1 Dokumentaren: Så er der kaffe og heroin av Ulrik Holmstrup.

I foråret 2010 åbnede Valmuen. Det er Danmarks første behandlingssted, hvor narkomaner kan få lægeordineret heroin. Dokumentaren 'Så er der kaffe og heroin' skildrer, hvordan mennesker reagerer, når et stof går fra at være illegalt til at være lægeordineret. Her kan du se dokumentaren.

Aften 31. august 2011:
Her snakker de om Oslos narkofremtid av Bjørn Skomakerstuen.
Rusmiddeletaten skal etter hvert gjennomføre en brukerundersøkelse blant byens rusmisbrukere for å høre hva brukerne selv mener bør gjøres. Arild Knutsen, leder av Foreningen for human narkotikapolitikk, mener det er å begynne i feil ende.

dittOslo.no 30. august 2011:
Heroin bør røykes av Camilla Svendsen.

I langt over et år har Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, delt ut røykepapir på gata. Papiret brukes for å røyke heroin i stedet for å injisere stoffet med sprøyte. Nå har han endelig fått byrådet i Oslo på sin side.

Dagens nyheter 26. august 2011:
Nu rasar grunden for svensk drogpolitik av Magnus Linton.
Alla droger är farliga och leder till missbruk – det har i decennier varit en grundpelare i svensk narkotikapolitik. Men det är helt fel, visar forskningen. Magnus Linton har läst en antologi som torpederar en nationalmyt.

dittOslo.no 26. august 2011:
Dopsalget vil bare forskyves av Arild Knutsen, FHN.

– Vektere vil ikke løse noen problemer i belastede områder. Det vil bare forskyve dem til andre steder. Det mener leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen.

Bergens Tidende 26. august 2011:
Fra Rusakutten og rett til parken av Ingvild Rugland og Øyvind Torvund.
Siden åpningen i fjor høst har Rusakutten nærmest vært full hver eneste natt. Men etter to døgn må rusmisbrukerne ut, og da er behandlingstilbudet dårlig. I Oslo er det gratis utdeling av legemidler som et lavterskeltilbud, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Rus & Samfunn 24. august 2011:
Heroinbasert behandling i Norge? av Astrid Renland.

I Spania, Nederland, Tyskland, England, Danmark og Sveits tilbys heroinbasert behandling som en del av det ordinære rusbehandlingstilbudet. Canada og Belgia har etablert forsøksprosjekt, og om mindre enn et par uker, 1. september, skal panelet overlevere sine anbefalinger på bakgrunn av problemstillinger som ble reist under Forskningsrådets konsensuskonferanse 21.juni, i til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD).

abcnyheter.no 23. august 2011:
Oslo Kommune bør minske sprøyteavfallet av Arild Knutsen.

Byrådet er øverste ansvarlig, men tar i alt for liten grad ansvar for situasjonen. Tommy Bruland ved Grønland politistasjon sier til Aftenposten at de gjentatte ganger har tatt dette opp med Friluftsetaten og Oslo Kommune, men lite skjer.

Moss Avis 20. august 2011:
Vi reagerer på naboprotestene av Arild Knutsen, FHN.
Vi reagerer sterkt på uttalelsene til beboerne i boligfeltet på Kallum, som protesterer mot å få mennesker med rusproblemer som naboer. Uttalelsene illustrerer holdninger som er totalt urimelige, og nødvendigvis basert på fordommer.

Interessant:
NRK2 har de to foregående dagene sendt dokumentaren "100 dager uten stoffer". Her er link til programmet i nett-tv på Danmarks Radio.

Aften 16. august 2011:
Rydder bort de stoffavhengige av Arild Knutsen, FHN.
Helsepolitisk talsmann for Høyres bystyregruppe, Carl Christian Blich skriver i Aften 2. august at politiet har iverksatt et prosjekt og ikke en ryddekampanje mot narkotikamiljøet ved Oslo S. Blich argumenterer for...

abcnyheter.no 03. august 2011: 
Legalisering er ikke løsningen av Arild Knutsen, FHN. 

Holdningen er ensidig rusfiksert og RIOs leder, Jon Storaas, avlegger meg et besøk i Dagbladet 15. juni . Under overskriften �Legalisering er ikke løsningen� forsøker han igjen å framstille meg som resignert, fordi mitt samfunnsengasjement går ut på å skape større rom med plass for alle, heller enn å krympe mennesker for at de også skal få plass. 

TV2 Nyhetene 13. juli 2011:
Narkomane jaget fra Plata - fikk tilbud om Harry Potter billetter av Shazia Sarwar. 
 
Det er nå to uker siden Oslo-politiet ryddet «Plata» ved Oslo S for narkomane og dopselgere.Samtidig gikk flere hjelpeorganisasjoner inn for å gi de rusavhengige et mer meningsfylt tilbud. Det innebar blant annet mulighet til å dra på båt- og grillturer, og billetter til kino. Men opplegget har vært en fiasko.

NRK P2 Radioselskapet 12. juli 2011:
Radioselskapets spalte: Skammens bokhylle(Fra21 minutter og 30 sekunder uti sendingen)Dagens bidragsyter heter Arild Knutsen og er leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Politiaksjonen mot rusmiljøet i Oslo er temaet. Hvilken bok skal da i skammens hylle? Hør selv.

Ivarjohansen.no 09. juli 2011:
Politiaksjonens tragiske konsekvenser av Arild Knutsen, FHN.
I dag opplevde jeg sterk forverring av mange tunge brukeres helsetilstand. Både brukere og flere fagfolk jeg snakket med på flere hjelpeinstanser, påpekte at politiaksjonen er årsaken. Ei jente hadde i følge en fagperson, blitt fratatt pengene hun hadde tjent på dagens =Oslo-salg, av politiet! Se også Debatt på Dagsnytt 18 mellom Anstein Gjengedal, Anniken Hauglie og Arild Knutsen, om politiaksjonen.

NRK, Østlandssendingen 08. juli 2011:
Meningsløse åpningstider av Lise Marit Kalstad og Marianne Holden. 
I fjor høst lovte byrådet å utvide åpningstidene til sprøyterommet i Oslo sentrum. Foreløpig har ingenting skjedd. Sprøyterommet har helt meningsløse rigide åpningstider, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

NRK, Dagsrevyen 21 04. juli 2011:
FHN reagerer på forslaget justisministeren fikk overlevert av Veronica Westhrin 

Justisministeren får kritikk for sin begeistring over forslaget om at personer som blir tatt for mindre narkotikalovbrudd følges opp med samtaler og ikke straff. Foreningen for human narkotikapolitikk mener at narkomane som har bedt om hjelp bør prioriteres.

Dagsavisen 01. juli 2011:
Sommerrengjøring av Halvor Finess Tretvoll.
- De jages fra sted til sted, men tilbys ikke noe sted å gå til. Vi har prøvd det samme i 40 år, men greier ikke å gjøre miljøet noe mindre eller flytte det lenger unna paredaga enn 150 meter. Einstein sa en gang at definisjonen på galskap er å prøve det samme om og om igjen og forvente et nytt resultat, sa leder Arild Knutsen i Foreningen for en human...

Dittoslo.no 30. juni 2011: 
Sosialbyråd Hauglie (H) forsvarer fjerning av rusmiljøet på «Plata» av Eirik Omvik. 
I samarbeid med politiet ønsker Oslo kommune å få bukt med de åpne rusmiljøene i sentrum.

rus.no 29. juni 2011:
World drug day: Narkotikapolitikkens kostnader av Astrid Renland.

Verdens narkotikadag � World drug day - er initiert av FN for å rette fokus på helseproblematikk og organisert kriminalitet knyttet til bruk av narkotika. Andre som FHN, benytter dagen til å rette fokus på omkostninger av narkotikapolitikken. 

Dagsavisen 29. juni 2011:
Byens evige flyttegods av Thomas Solberg.
Denne uka startet Oslo kommune, i samarbeid med politiet, nok en gang en omfattende aksjon mot narkomiljøet i Oslo sentrum. Denne gang skal misbrukerne bort fra gata for godt, hevder de. Tom har vært bruker siden 1974 og har ingen tro på at dette er mulig.

TV2, Nyhetskanalens innslag om politiets rydningsaksjon mot Plata-miljøet:

Porsgrunns Dagblad 28. juni 2011:
Narkotikapolitiske misforståelser fra KrF av Arild Knutsen, FHN.
Forslaget om avkriminalisering og legalisering av narkotika kommer ikke på noen måte fra Arbeiderpartiet, men fra The Global Commission On Drugs, der Thorvald Stoltenberg var med. Kommisjonen skrev en rapport med anbefalinger og leverte den til FN. Blant deltakerne i denne kommisjonen er..

TV2 27. juni 2011: 
Nå skal rusmisbrukerne jages fra «Plata» – igjen av Dennis Klausen Fjellseth

Mandag aksjonerer politiet på nytt mot rusmiljøet i Oslo sentrum. Og denne gangen skal rusmisbrukerne fjernes for godt. Leder for Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, er skeptisk til planen.

VG 27. juni 2011:
Her er Plata ryddet etter Politiets storaksjon av Per Asle Rustad og Ingrid Hvidsten.
I dag startet Oslo kommune og politiet en omfattende aksjon mot narkomiljøet i Oslo sentrum. De hevder at misbrukerne skal bort fra gatene for godt. Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk mener aksjonen er helt meningsløs.

International Doctors for Healthy Drug Policies (IDHDP) 23. juni 2011:
Statement in support of the report from The Global Commission On Drugs

VG 22. juni 2011:
Får hjelp til heroinrøyking av Anne Stine Sæther.

– Dette er et av de beste tiltakene for denne gruppen på veldig lenge. Det må videreføres i resten av landet, som et nasjonalt tiltak for denne gruppen, sier Arild Knutsen som leder Organisasjonen for en Human Narkotikapolitikk. Direktør Lilleba Fauske i Rusmiddeletaten i Oslo kommune tror folieutdeling vil..

NRK, Dagsrevyen 21. juni 2011:
Om heroinoverdoser og heroinforskrivning av Tonje Grimstad. 

Norge er det land i Europa med flest dødsfall som følge av overdoser i forhold til folketallet.Bruk av heroin i rusbehandlingen for å redde liv var temaet for en konferanse som ble avholdt i dag.

Interessant:
New York Times 16. juni 2011:
Call off the global drug war by Jimmy Carter.
In an extraordinary new initiative announced earlier this month, the Global Commission on Drug Policy has made some courageous and profoundly important recommendations in a report on how to bring more effective control over the illicit drug trade..

rus.no 16. juni 2011:
Skadereduksjon på norsk av Astrid Renland. 

I Trondheim blir rusmisbrukere møtt av ambulant helseteam som sørger for å ordne opp i både overdoser og abcesser. Oslo tilbyr sine stoffbrukere som er lei av å være abstinent og på evig jakt etter penger til shopping på det illegale markedet, medikamentbehandling så å si uten terskel. Man trenger bare å stikke innom Dalsbergstien Hus å melde sin interesse for Suboxone. Det kan være en god start på veien ut av livet som heltidsstoffbruker.

Interessant:
VG 14. juni 2011:
Må kvinner på metadon bruke prevensjon? Duell mellom Hanne Skartveit og Elisabeth Skarsbø Moen.

Nordlys 11. juni 2011:
Forsvar av en human narkotikapolitikk av Ronny Rubach, FHN.

Norsk narkotikapolitikk er feilslått. Andre land oppnår gode resultater ved å skifte fra å behandle rusavhengighet som et ordensproblem, til i stedet å fokusere på behovet for helsemessig rehabilitering.

NRK, P1. Rett på 10. juni 2011:
Bør narkotika bli lovlig? av Ståle Ytrehus.

Si din mening i Rett på med Tron Soot-Ryen. Ring nå på Tlf: 815 21 031 I studio: Arild Knutsen, Foreningen for human narkotikapolitikk, og Knut Reinås, Forbundet mot rusgift.

ivarjohansen.no 08. juni 2011: 
Kampen mot de åpne stoffscener i hovedstaden av Arild Knutsen, FHN.
"Byråden ønsker å løse opp i disse rusmiljøene. Hun sier: De er avhengige av at staten hjelper til. For hvis det er sånn at narkotika er ulovlig å bruke, så er det politiets oppgave å slå ned på det. I dag mener hun det er litt for ”wishy woshy”.  For wishy, woshy Fr. Byråd Hauglie? Inkonsekvent? Vel, la oss for en gangs skyld være ærlige om det hele. Jeg anbefaler å endelig ta til etterretning, signalene fra de som jobber gatenært.

Aften 07. juni 2011:
Overdoseteam nødvendig av Arild Knutsen
En overdose illustrerer en krisesituasjon som bør følges opp, noe de gjør eksempelvis i Trondheim. Der har de et helse- og overdoseteam med gode tilbud som over tid følger opp dem som har overlevd overdoser. Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) deltok i en debatt på Fagrådets nasjonale ruspolitiske semin...

NRK, Hordaland 04. juni 2011:
- Uverdig kneblingsforsøk av Marte Skodje.

– Debatten rundt legalisering av narkotika nådde et lavmål med Eddie Eidsvågs utspill, sier en forbannet leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen.

Radio Norge 03. juni 2011:
Debatt om legalisering av narkotika. Knut Arild Hareide vs. Arild Knutsen:
 
Programleder: Glenn Due-Sørensen.

VG, debatt 03. juni 2011:
Farlige holdninger om metadon og graviditet av Arild Knutsen, FHN.
Narkomane er helsevesenets pariakaste og det er når en møter helsevesenet som gravid narkoman at man er mest sårbar for meldingene fra fagfolkene.

Bergensavisen 03. juni 2011:
Etisk sprøytedilemma av Arild Knutsen, FHN.
Sprøyteutdeling er et usedvanlig viktig skadereduserende og smitteforebyggende tiltak. Såpass at Helsedirektoratet anbefaler utdeling av sprøyter også i fengslene. Der ser man stadig tilstandene under mangel på rent injeksjonsutstyr. I norske fengsler går enkeltsprøyter på rundgang.

NRK, Kveldsnytt 02. juni 2011:
Stoltenberg vil legalisere cannabis av Gunn Evy Auestad.

En internasjonal kommisjon, med Thorvald Stoltenberg og Kofi Annan som medlemmer, mener flere land bør vurdere å legalisere narkotika. Utspillet får norske politikere til å reagere, men Stoltenberg og Annan får ikke uventet støtte fra Foreningen for human narkotikapolitikk, som hilser forslaget hjertelig velkommen. 

Anbefales:
http://www.globalcommissionondrugs.org/

Interessant:
BBC 02. juni 2011:
Global war on drugs has failed
The global war on drugs has "failed" according to a new report by group of politicians and former world leaders. The Global Commission on Drug Policy report calls for the legalisation of some drugs and an end to the criminalisation of drug users. The panel includes former UN Secretary General Kofi Annan, the former leaders of Mexico, Colombia and Brazil, and the entrepreneur Sir Richard Branson.

Interessant:
Crawfordondrugs.com 30. mai 2011:
Portugese drug reform 10 years later: no “illusion” that society will be drug free.
Some of us were convinced – are convinced – that drugs and psychostimulant drugs have always been used in society. Alcohol. Poppy seeds. Coca leaves. The solution that was found in going deeper and deeper in the war on drugs not only did not achieve the goal of zero consumption in the country, but it also did more harm than good. To transform someone who has a problem into a criminal is the wrong approach.

TV2nyhetene.no 27. mai 2011:
Innfør unntakstilstand på rusfeltet av Haakon E. H. Eliassen. 

Syke rusavhengige pasienter med rett på behandling, men som sliter med motivasjonen, kastes ut av institusjoner, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Han krever innført unntakstilstand.

Dagbladet 26. mai 2011:
En underdosert metadonframstilling av Arild Knutsen, FHN.
Storaas uttaler til Dagbladet at det er når metadon kombineres med illegale rusmidler at den dødelige effekten kan oppstå. Dette er en farlig påstand som herved er dementert. Metadon kan gi dødelig overdose av seg selv, for enhver..

Interessant:
TV2 Nyhetene 22. mai 2011: 
Lar rusavhengige dø i kø av Haakon E. H. Eliassen.

I flere år har opptil 4000 tusen rusmiddelavhengige stått i lange køer for å få livsviktig behandling. Flere dør samtidig som det ledig behandlingskapasitet over hele landet. Etter TV 2s reportasjer erkjenner Helsedirektoratet svikt og lover nå en grundig gjennomgang av rusfeltet.

Glåmdalen 09. mai 2011:
Brennpunkt reaktualiserer Stoltenbergutvalgets forslag av Arild Knutsen, FHN.

NRK Brennpunkt tegnet et usedvanlig godt bilde av en riv ruskende gal utvikling i Kommune-Norge. Rekrutteringen til stoffbruk og kriminalitet øker. Det oppdages stadig yngre brukere og narkotikamiljøene får stadig større utbredelse. Se det aktuelle programmet her.

P4, Sytten Tretti 05. mai 2011:
Debatt om cannabispolitikk med Arild Knutsen, FHN og Kari Kjønaas Kjos, FrP. 

dittOslo.no 03. mai 2011:
Stoltenberg hedret for sin innsats for narkomane av Eirik Omvik.

Foreningen for en human narkotikapolitikk (FHN) har kåret Thorvald Stoltenberg (80) til årets brukervenn. Foreningens kunnskap og engasjement er unikt, og de har satt de narkomanes situasjon på dagsorden på en nyskapende måte, sier han.

DittOslo.no 02. mai 2011:
Hån mot rusavhengige av Linn Therese Skulstad.

Knutsen mener at en port for å hindre at rusavhengige oppholder seg i bakgården i Storgata 36 og injiserer heroin, ikke vil hjelpe på problemet. – Det er ikke porten som er problemet. Problemet er at tilbudene ikke er gode nok. Selve problemet er ikke borte selv om det kommer en port, sier Knutsen. Uttalelsen er svar på denne: http://dittoslo.no/nyheter/psykisk-syke-vettskremt-av-sproytenarkomane-1.6202443


Rus.no 29. april 2011:
Femårsjubilant hyller Thorvald Stoltenberg av Astrid Renland.

Foreningen for human narkotikapolitikk markerte femårsdagen med utdelingen av den første brukervennprisen

NRK1, Dagsrevyen 22. april 2011:
Hasj - sosialhjelp av Joakim Reigstad

Ny norsk studie (Willy Pedersens) viser at de som har røkt hasj jevnlig langt oftere mottar sosialhjelp enn de som ikke gjør det.

Stavanger Aftenblad 20. april 2011:
Unyansert Høie! av Arild Knutsen, FHN.

Det fremstår som ironisk når Høyres helsepolitiker, Bent Høie, forteller Stavanger Aftenblad at Norges ruspolitikk er en verneverdig suksess. Vinmonopol, høye alkoholavgifter og en restriktiv narkotikapolitikk har skapt...

Laagendalsposten 19. april 2011:
Farlig aversjon hos politiet av Arild Knutsen, FHN. 

Ifølge Laagendalsposten misliker Arild Nonstad i politiet at Kirkens Bymisjon deler ut sprøyter til narkomane. Aversjonen illustrerer de uheldige holdningene som politiet ofte møter rusavhengige mennesker med.

Stavanger Aftenblad 14. april 2011:
Legaliseringsforslag opprørte forsamlingen av Rolv Christian Topdahl.

� Dagens forbud er umoralsk. Vi har ikke en restriktiv narkotikapolitikk i Norge, vi har en repressiv narkotikapolitikk, sa han i sitt introduksjonsinnlegg, og understreket samtidig at FHN hadde flere narkomane og pårørende blant sine tilhengere.

Aften 13. april 2011: 
Ulikhet for loven
 av Arild Knutsen, leder i FHN.
Ifølge Aftenposten bøtelegger politiet kraftigere dem som blir pågrepet med narkotika i sentrumsnære belastede områder.

Anbefales:
Gyldendal.no:
Brukeren som veileder 
Det er brukerne av helse- og sosialfaglige tjenester som best vet hva de trenger hjelp til og hvordan hjelpen bør tilbys. Denne boken hviler på det premisset. FHNs leder Arild Knutsen har skrevet etterordet. 

Interessant:
Demokraten.no 
- Jeg bruker hasj på grunn av Parkinson av Stein H. Johansen.
Fra vitneboksen påberopte Rolf Opås seg en form for nødrett.� Jeg er rammet av parkinson. Cannabis er det eneste jeg kan bruke for å få en grei livskvalitet. Jeg går daglig parkinson-medisinen dopamin. Det blir jeg urolig i hodet av. I motsetning til cannabis som roer meg ned og gir en god effekt i forhold til sykdommen.

Interessant:
Saltenposten 06. april 2011: 
Begynnelsen på et nytt liv av Arild Bjørnbakk.
Stoffbrukerne i Fauske blir møtt av et fagmiljø som samarbeider på kryss og tvers og ikke hever moralske pekefingre. Det er vanskelig å hjelpe stoffbrukere til bedre liv og helse, dersom de samtidig jages som kriminelle på grunn av sine stoffproblemer.


Narkomane straffes fire ganger hardere i utvalgte gater av Ida Halvorsen Kemp, Lene Li Dragland OG Nikolai Heyerdahl.
Oslo-politiet opererer med to ulike satser for å bøtelegge narkotikahandel. Personer som blir tatt for narkokjøp i belastede områder straffes hardere enn andre.

abcnyheter.no 31. mars 2011:
Uheldig signal fra forskerhold om å �splitte� rusmiljøer i Oslo av Arild Knutsen, FHN.
De kan skape uheldige konsekvenser, noen av rådene fra forskerne på Senter for rus- og avhengighetsforskning (Seraf).

Gjengangeren 23. mars 2011:
Full støtte til klok lærer av Arild Knutsen, FHN.
Foreningen for human narkotikapolitikk berømmer læreren som i dag skriver i Gjengangeren at han ønsker legalisering av cannabis. Det som mest skader ungdom som røyker hasj, er de forferdelige.

NRK, Vestfold 22. mars 2011: 
 
Cannabisdebatt mellom Rita Lindhom Lund og Arild Knutsen på NRK, Vestfold. En anonym lærer forteller i avisa Gjengangeren at han ønsker legalisering av cannabis. I dette radioinnslaget uttaler Oppvekstsjef i Horten, Magnus Andersen seg om saken før debatten begynner.

Aften 16. mars 2011:
Narkojakt fra helikopter av Arild Knutsen, FHN.
Mer enn 30 arrestasjoner på en dag. Vi som jobber tett på rusmiljøet, merket godt at politiaksjonen og dens til tider brutale fremgangsmåte, med angrepskneblinger og krenkende rannsakinger, skapte en så urolig og amper stemning at det var ytterst usunt.

abcnyheter.no 07. mars 2011:
Helsetilsynet svikter LAR-pasientene av Arild Knutsen, FHN.

Vi opplever manglende kompetanse og vilje til å sette seg inn i sakene hos tilsynsmyndighetene, LAR-pasientene er rettsløse som følge av den gjeldende situasjon.

NRK, Østfold 03. mars 2011:
 
Både radioinnslag og TV-innslag med protester mot nedlegging av Ettervernet i Fredrikstad. I radioen protesterer Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. I TV-innslaget protesterer brukerne Knut Arne Rættan Meisingset og Hans-Petter Skogheim. Samt polit..

dittOslo.no 26. februar 2011 
Oslo trenger Storgata av Marion Juliussen.

Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, er enig med Folkvord i at overgangen til pasientrettigheter og spesialisthelsetjeneste ikke har bedret situasjonen for de tyngste pasientene i Oslo.

Interessant:
Bergensavisen 25. februar 2011:
Politiet vil avskaffe narkotikaproblemene i parken av politimester Geir Gudmundsen, stasjonssjef Olav Valland og analysesjef Morten Ørn. 

Nygårdsparken og misbruk av illegale rusmidler handler ikke bare om lov og orden, men også om forebygging, skadebegrensning, akutthjelp og et langsiktig behandlingstilbud med psykososial oppfølgning. Narkotikamiljøet i Nygårdsparken har fått mye oppmerksomhet de senere årene.

dittOslo.no 25. februar 2011: 
Sterkt heroin gir økt overdosefare i Oslo av Linn Therese Skulstad. 
Det er viktig at rusmisbrukerne får vite om den økende overdosefaren. Og kapasiteten på sprøyterommene bør økes, sier Arild Knutsen, leder i Forening for human narkotikapolitikk.

www.brugerforeningen.dk:
Forvirringstilstande på stofområdet af Arild Knutsen, FHN.
Beruselsen har en kulsort skyggeside. Straf og udstødelse. Og dertilhørende kreativt brug af alt fra tvangsarbejde, fængsel, bøder, samfundsstraf, tab og muligheder og rettigheder og and..

Interessant:
NRK, Lørdagsrevyen 19. februar 2011:
Narkomane straffes av rusomsorgen av Tonje Grimstad.

Pasienter i rusomsorgen utsettes for straff og maktovergrep, det mener flere pasientombud.

dittOslo.no 19. februar 2011:
Reagerer på politiets brutalitet på Plata av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Mer aggresjon og uro i rusmiljøet er resultatet av politiets brutale framferd på Plata, mener Arild Knutsen. Han frykter nærmiljøet blir skadelidende og ber politiet tenke seg om.

Mann februar 18. februar 2011:
Debatt på gress av Mats S. Ulshagen.

Mange av dem MANN var i kontakt med, orket ikke å gå på en ny runde. Kjartan Kristiansen sa det kanskje best: «Livet er for kort til å kaste bort på nok en narkotikadebatt», før han foreslo at vi tok kontakt med Foreningen for en human narkotikapolitikk, en interesseorganisasjon for brukere og brukervenner.

Interessant:
NRK, Sogn og Fjordane 16. februar 2011:
Ruspolitikken er feilslått av Erlend Blaalid Oldeide og Oddleif Løset.
Å fylle fengsel med narkomane hjelp lite i høve til det ein ynskjer å få til. Nemlig å endre livsstilen deira og få dei ut av avhengigheita til rusmiddel, seier administrerande direktør ved Bergensklinikkene, Erling Pedersen.

Virkelig.no 16. februar.
Unødvendig brutalitet på Plata av Arild Knutsen, FHN.

Knutsen forteller om merkelig bruk av skattebetalernes penger. - Over hodene våre i går, dundret det "flapp, flapp, flapp" fra et helikopter. En heroinavhengig som kom innom for brukerutstyr, sa han var bekymret over at helikopteret hadde forfulgt.

Interessant:
CNN:
Giving heroin addicts heroin (Videoinnslag)
British addicts are injected with government paid-for heroin in an effort to kick the habit. CNN's Paula Newton reports.

Legalisering og regulering: Rett og helse i narkotikapolitikken av Anita Nyholt.

31. januar arrangerte Tverrfaglig arbeidsgruppe om narkotikaspørsmål det andre seminaret i møteserien �Normalisering av narkotikapolitikken?�.

Nordlys 11. februar 2011:
Totalmisforstått om heroinutdeling av Arild Knutsen, FHN.
Forslaget om legalisering, altså å få en ende på den generaliserende undertrykkingen, har overhodet intet med saken å gjøre. Like lite som det hadde den gang metadon- og subutexutdelingen ble innført. 

NRK, Dagsrevyen 21 08. februar 2011:
Flere overdoser av Stein Ove Korneliussen.
 Hovedinnslaget handler om flere overdoser i Oslo.

Hamar Arbeiderblad 04. februar 2011: 
Ser problemet med nye øyne
 av Sverre Frilseth.

I drøye to timer satt elevene i 2. videregående og hørte den tidligere stoffmisbrukeren tale varmt og tungt for legalisering av heroin og annen narkotika. Etterpå tok ingen til motmæle.

Hamar Arbeiderblad 04. februar 2011:
Heroin er medisin av Sverre Frilseth.

- Heroin, behandlet og foredlet av legemiddelindustrien, og foreskrevet av lege og formidlet gjennom apotek, er ren medisin og bør legaliseres, sier Knutsen og har etter hvert fått flere til å tenke over narkotikapolitikken slik den håndteres. Også sentrale politikere har lånt øre til hans kamp for å revurdere...

Dagsavisen 29. januar 2011:
Heroinkrangel av Sturla Smári Hanssen.

Helsedirektoratet sier ja til heroin på sprøyterom, men nei til offentlig heroinbehandling. � Inkonsekvent, mener Foreningen for human narkotikapolitikk.

Rusfeltet.no 28. januar 2011:
"Et flertall av høringsinstanser" har alltid vært i mot - også da metadonbehandlingen kom. av Fagrådet.
Fagrådet er ikke overrasket over motstanden. Motstanden var om mulig enda større da det på slutten av nitti-tallet ble satt igang forsøksprosjekt, og siden fikk vi et nasjonalt LAR-tilbud i Norge som i dag fungerer for mer enn 6000 pasienter.

Romerikes Blad 26. januar 2011:
De uansvarlige forbudene avTine Jaren, medlem i FHN.

Å fortsette å gjøre mer av det som ikke fungerer er ikke bare meningsløst, men direkte uansvarlig. Vi må snarest gi slipp på forestillingen om at forbud og straff er en slags magisk tryllestav som får problemer til å forsvinne, på områder som rus og sexkjøp er forbudspolitikken tvert i mot ...

Rogalands Avis 26. januar 2011:
Remes mange heroinfeil av Arild Knutsen, FHN.
Reme synes det er urimelig at staten skal produsere og pushe et ulovlig stoff, men de skal derimot foreskrive et legemiddel. Gateheroinet er illegalt, det er oftest produsert i Afghanistan og fraktet av mafi aen og deretter solgt av lokale kriminelle. Foreskrevet heroin er derimot farmasøytisk...

P4 26. januar 2011:
De vet ikke hva de snakker om av Anne Siri Nørstebø Walker.
De som er imot å bruke heroin i behandlingen av tunge rusmisbrukere vet ikke hva de snakker om. Det sier Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Bladet Tromsø 25. januar 2011:
Pinlig utspill om heroin av Arild Knutsen, FHN.
Motstanden mot forslaget om heroinassistert rehabilitering bør være rasjonelt begrunnet og ikke fordomsfull og ideologisk. Tre representanter for to brukerorganisasjoner i Tromsø, RIO og Marborg, protesterer mot forslaget på en måte som strider mot enhver fornuft. De hevder at forslaget

Bergens Tidende 20. januar 2011:
Sprøyteutdeling og åpningstider av Arild Knutsen, FHN.
Sprøyteutdeling og åpningstider. I Bergens Tidende 17. januar skriver leder for Strax-huset, Anne Loennechen at Strax-huset har utvidet sine åpningstider og Loenne.....

Bladet Tromsø 19. januar 2011:
Erstatter ikke LAR av Torbjørn O. Karlsen.
Jonas Stein Eilertsen (V) tok til orde for et prøveprosjekt med gratis heroin, i helse- og sosialkomiteen. Han understreker at det er uenighet blant organisasjonene om gratis heroin. Han viser til at eksempelvis Foreningen for en human narkotikapolitikk (FHN) er tilhengere av en prøveordning med gratis heroin.

dittOslo.no 18. januar 2011:
LASSO-prosjektet som alternativ til heroinutdeling av Arild Knutsen, FHN.

«Dette er Oslos svar på heroinutdeling, og det er et langt bedre alternativ», sa byråd Anniken Hauglie under åpningen av LASSO-prosjektet. Et bedre eksempel på hvor galt det kan gå når politisk ideologi styrer medisinske tiltak, finnes vel knapt.

Budstikka 18. januar 2011:
Lærer om rus og homofili av Kine Toth. 
Prosjektet er en del av skolens handlingsplan mot mobbing og huser flere kjente foredragsholdere ut uken. Blant dem er Arild Knutsen, leder i foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), Elisabeth Wilmar fra Skeiv Ungdom og ordfører Lene Conradi.

Bergens Tidende 17. januar 2011:
Rene sprøyter av Anne Loennechen, leder, Strax-huset.
I Bergens Tidende torsdag 13. januar, skriver Arild Knutsen fra Foreningen for human narkotikapolitikk om behovet for rent brukerutstyr for rusavhengige i Bergen. Bergen kommune ser i likhet med Knutsen på god tilgjengelighet på rent brukerutstyr ved intravenøs stoffbruk som særdeles viktig ...

Interessant:
VG mener - lederartikkel 13. januar 2011:
Ja til sprøyterom av VG

Sprøyterommene sikrer at de ihvertfall kan injisere sine heroindoser i noenlunde kontrollerte omgivelser, ikke på et offentlig toalett eller i kuldegrader under en motorveibro. Dette vil lederen for Politiets Fellesforbund ta fra dem.

Bergens Tidende 13. januar 2011:
Opp i Nygårdsparken, med rene sprøyter av Arild Knutsen, FHN.

STRAX-HUSET deler ut sprøyter under kommunal regi, hvert år mer enn 550.000 stykker (Bare i Bergen). Åpningstidene er imidlertid altfor snevre. Rene sprøyter bør og må være tilgjengelig døgnet rundt.

VG 12. januar 2011:
Avkriminalisering av narkotika av Arild Knutsen, FHN.

De begår overgrep mot vanskeligstilte og ser åpenbart ikke på dem de angriper som mennesker. De er brutale. De så ut som de var mobbens utsendte, med sin høyst urimelige fremferd. Men øverste ansvarlige for instansen er sosialdemokrat, fra Arbeiderpartiet.

Rus&Samfunn 
Forvirringstilstander på rusfeltet av Arild Knutsen, leder i FHN.
Det er ikke bare sanksjonsstrategier som svartmaler feltet, også språk- og begrepsbruken skyggelegger på en sånn måte at det fører til blindhet for utstøtelse og irrasjonell forskjellsbehandling.

VG 07. januar 2011:
Farlig om metadon av Arild Knutsen, leder i FHN. 

Det er altså større risiko for skade på fosteret ved nedtrapping under svangerskapet enn det er ved fortsettelse av medisineringen. Det er ytterst vanskelige dilemmaer de respektive foreldrene står overfor , som fortjener å møtes med ydmykhet og respekt.

dittOslo.no 04. januar 2011:
� Krig mot narkobrukere gjør bare vondt verre av Hege Bjørnsdatter Braaten. 

Arild Knutsen i FHN er glad for Iver Stensruds utspill om avkriminalisering av narkotika.
� Myndighetenes krig mot narkotikabrukerne har bare gjort vondt verre. Alle nyere tilnærminger til rusproblemene står i sterk kontrast til politikontrollen, ettersom de er inkluderende. Det dreier seg om hjelp fremfor straff, sier leder for FHN, Arild Knutsen

 

crossmenu