Medlemskap

FHN2012

Radio Nova, Grenseløst 25. desember 2012:
Nederst på rangstigen av Olaf G. Alteren.
Stoffbrukere er i dag fritt vilt i Oslo. I denne utgaven av Grenseløst møter vi leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen. Du får bli med ut i det åpne rusmiljøet, og høre hva de selv mener om den jobben Knutsen gjør i Oslo.

Nyemeninger.no 21. desember 2012:
Narkotikapolitikk: Spill for galleriet fra helseminister Jonas Gahr Støre? av Arild Knutsen.
Støre sier til TV2 Nyhetene at vi vet for lite om hva det er som virker, men det stemmer ikke. Dette er allerede spilt inn til regjeringen, med henvisning til forskningsrapporter, men de likte ikke svarene og derfor avviste de dem.

TV2, God Morgen Norge 13. desember 2012: 
Heidi Aastad og Arild Knutsen i studio, for å snakke om Prosjekt narko.

Premiere:
Dokumentar: Breaking the taboo
Narrated by Morgan Freeman (English version), this groundbreaking new documentary uncovers the UN sanctioned war on drugs, charting its origins and its devastating impact on countries like the USA, Colombia and Russi..

Ole Magnus Kinapels video fra Faglig vorspiel til Verdens aidsdag: 

Nettavisen 30. november 2012: 
De drar hit på grunn av sexkjøpforbudet av Henrik Arneberg.
Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk sier til Nettavisen at det er kjent at kunder tar med kvinner til Sognsvann. - Jeg tenker disse funnene bekrefter at rusavhengige har..

Ole Magnus Kinapels video fra Stoffbrukerdagen 2012:  

Osloby.no 23. november 2012:
Politiet har bortvist rusmisbrukere 13.046 ganger på 1.5 år av Svend Ove Kvilesjø og Espen Hofoss.

Foreningen for human narkotikapolitikk mener politiet saboterer hjelpetiltak for narkomane. Politiet, derimot, mener situasjonen for rusmisbrukere i Oslo blir stadig bedre.

VG.no 22. november 2012:
Stikkene går langt ned i klementinene av Sissel Kruse Larsen og Audun Beyer-Olsen.
Jeg åpnet opp en klementin for å se hva det kunne være noe, og det ser tydelig ut som klementinene var blitt stukket i av sprøytespisser. Stikkene går langt ned i klementinene, forteller han.

TV2 Nyhetene 20. november 2012:
Frykter hun vil dø hvis hun overlates til seg selv av Ronnie Baraldsnes og Birthe Steen Hansen.. 
 
Rusavhengige protesterte tirsdag mot ruspolitikken i Norge. De etterlyser flere tiltak, blant annet bedre oppfølging og ettervern. Michelle Muren er en av de få som har fått hjelp, men frykter nå at hun havner på kjøret igjen.

dittOslo.no 20. november 2012:
Stoffbrukere må avkriminaliseres av Maria Ingolfsdatter Randal.

For femte år på rad demonstrerte rusmiljøet i Oslo mot ruspolitikken i Norge tirsdag. Brukerne ville levere tilbake Stortingsmeldingen «Se meg!».

nyhetene24.no 20. november 2012:
Krever endring i ruspolitikken av May Andrine Gran.

I dag slapp rusmiljøet inn for femte gang på Stortinget. - Situasjonen i rusmiljøet er mer prekær, mener leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

dittOslo.no 20. november 2012:
Reaksjonære holdninger har fått kvele rusforslagene av Hege Bjørnsdatter Braaten. 
Nå er vi lei av å bare bli sett. Det er lite i rusmeldingen som tyder på at de har lyttet til brukerne. Vi krever en ny stortingsmelding, den bør hete «Hør meg!», skriver leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen i en pressemelding.

Aften 12. november 2012:
Et ubarmhjertig forslag av Arild Knutsen, FHN.
Arbeiderpartiets forslag om tiggeforbud er ubarmhjertig. De som det først og fremst vil ramme, er vanskeligstilte stoffbrukere, psykisk syke, flerdiagnostiserte og romfolk. Forslaget vil, om det vedtas..

P4 12. november 2012:
Bør få gratis tannbehandling av Maylinn Lykken.
15.000 rusmisbrukere står i fare for å få alvorlige helseproblemer som følge av dårlig tannhelse. Det opplyser Foreningen for human narkotikapolitikk til P4 Nyhetene

Osloby.no 12. november 2012:
Vil gjøre det lettere å jage folk som sover ute av Jørgen Svarstad.

- Det blir i praksis forbudt å sove ute, mener Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, til Aftenposten.no.

Nettavisen.no 08. november 2012:
«Dødsdopet» herjer i flere land av Henrik Arneberg. 

Videre informeres det om funn av miltbranninfisert heroin i kroppene til minst 12 brukere i Europa de siste fem månedene. De fleste har mistet livet etter å ha fått i seg dødsbakterien.

Interessant:
CNN, Opinion 08. november 2012:
The end of the war on marijuana by Roger A. Roffman.

The historic measure to regulate and tax marijuana in Washington State deserves to be looked at closely as a model of how legalization ought to be designed and implemented elsewhere in America.

dittOslo.no 07. november 2012:
- Det er på linje med drapsforsøk av Pål Magnus Tømmervold.

Kyniske narkoselgere og kjøttetende «krokodille-dop» er blitt de narkomanes store frykt i Oslo.

NRK, Østlandssendingen 02. november 2012:
Stor pågang hos Prindsen mottakssenter av Andrea R. Kluge.

Kapasiteten er allerede for dårlig. Etterspørselen dekkes ikke, det er for lite.

Dagbladet 01. november 2012:
Manglende toleranse for rus av Arild Knutsen, FHN.

Det er grunn til å ta situasjonen ved Strandveien Boliger i Asker alvorlig. De ansatte skal ikke være nødt til å gå livredde på jobb. Det er ingen tvil om at tilstandene som Dagbladet avdekker, gir grunn til..

NRK, Østlandssendingen 28. oktober 2012:
Færre døde av overdose i 2011 av Kjersti Kanestrøm Lie.

Likevel er Norge fremdeles på europatoppen når det gjelder overdosedødsfall.

VG-Nett 27. oktober 2012:
Nesten 300 døde av overdose ifjor av Bjørn-Martin Nordby.

294 personer døde av overdoser i Norge i 2011. Neste år vil regjeringen legge en ny overdosestrategi, men politikerne møter fortsatt kritikk for manglende satsning. Leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk mener heller ikke at man kan takke politikerne for...

Byavisen 23. oktober 2012:
Krever en human narkotikapolitikk av Janne G. Sørgulen.

Nystiftede FHN, Hordaland vil legalisere narkotiske stoffer og dele ut brukerutstyr i Nygårdsparken. Byråd Lisbeth Iversen er uenig, men ønsker gjerne debatt. Les hele Byavisen her.

Aftenposten 18. oktober 2012:
Politiet: Vi trenger hjelp av vektere av Andreas Bakke Foss. 
 
Politiet innrømmer at de vil trenge hjelp fra private sikkerhetsaktører for å møte folks krav om sikkerhet.- Et trist signal. Det gir et inntrykk av at politiet har gitt opp, sier Arild Knutsen, leder for Foreningen for human narkotikapolitikk. Mens befolkningen øker, går antall politifolk pr. innbygger i Norge ned. Samtidig blir private...

Dagbladet 17. oktober 2012:
Forslag om heroinassistert rehabilitering inn til siste veksling av Arild Knutsen, FHN.

Spørsmålet om utdeling av heroin fortjener bredde i nasjonalforsamlingen. Ikke å bli diktert av Arbeiderpartiets stortingsgruppes flertall alene.

Stortinget .no 16. oktober 2012:
FHN på høring hos Helse- og omsorgskomiteen om Stortingsmelding nr 30. "Se meg"
 
Arild Knutsen og Brita Rønbeck Bølgen representerte FHN. Her og her kan man se hele høringen, i to deler

Avisa Nordland.no 16. oktober 2012:
Tar opp utdeling av heroin av Helge Rønning Birkelund.

Oslo (ANB): Verken utdeling av heroin, opprettelse av statlige mottak eller avkriminalisering er en del av forslagene i rusmeldingen som diskuteres i Stortinget tirsdag. Foreningen for human narkotikapolitikk får siste ordet når Helse- og omsorgskomiteen tirsdag starter behandlingen av rusmeldingen med en komitéhøring. Men om Arild Knutsen og hans forening får gjennomslag for

Bergens Tidende 11. oktober 2012:
På tide med en human narkotikapolitikk av Rolf Steinar Haugen og Gunn Marit Berentsen.
Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) starter opp fylkeslag i Hordaland. Fordi vi har tro på at engasjerte mennesker kan utgjøre en forskjell gjennom kunnskap og opplysning. Selv om oppgaven er å snu en 40 år gammel retning som har gjort vondt verre.

NRK, Hordaland 11. oktober 2012: 

Stortinget.no:
FHN er nå inne på høringen.

Aftenposten.no 05. oktober 2012: 
Rusmisbrukerforening føler seg utelatt fra høring om rusmiddelpolitikk av Olav Eggesvik.

Flere aktører er invitert til høringen, men Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) er utelatt. - Det er veldig spesielt. Vi er en brukerorganisasjon med høy politisk profil. Vi er kjent for å være den organisasjonen med tettest kontakt til dem det gjelder, sier Knutsen til Aftenposten.no.

Interessant: 
Politiken.dk 05. oktober 2012:
Misbrugere skal redde hinnanden ved overdosis av Jakob Sheik.

Sammen med Enhedslisten har regeringen valgt at afsætte 6 millioner kroner til at udlevere såkaldte overdosispakker til de hårdest ramte stofmisbrugere. Pakkerne, der vil indeholde udstyr til genoplivning og doser af modgiften Naloxon, skal..

Krf.no
Human narkotikapolitikk? Dagrun Eriksens blogg. 
 
Vi kan ikke la mennesker få ødelegge livene sine med rus i fred. Det er ikke bare jakten etter pengene som ødelegger relasjoner, det er rusen og de prioriteringer du som rusa far eller datter gjør. Legalisering vil ikke gi brukere et godt liv. Det vil kanskje skape litt fred for..

Budstikka.no 01. oktober 2012:
Ingen flere «Sensation» på Telenor Arena av Martin Wright.

Narkotikamisbruket under årets arrangement skal være en av grunnene. I kjølvannet av årets arrangement kritiserte Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) politiet for at..

Radio Norge 26. september 2012:
Debatt om Ruters bøtelegging av tiggere og narkomane uten billett.
 
Mazyar Keshvari og Arild Knutsen i debatt på Norgesmagasinet om Ruters bøtelegging av narkomane og tiggere. Programleder: Glenn Due-Sørensen.

VG 21. september 2012:
Her er Støres største utfordringer av Ola Mjaaland.
Her er kravene og utfordringene til Jonas Gahr Støre, fra helsevesenet og eksperter. Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, møtte den nye ministeren på Slottsplassen...

Nettavisen 21. september 2012:
Har feilet i 50 år med et spinnvilt eksperiment av Henrik Arneberg.

Knutsen klarte akkurat å huke tak i den nybakte helseministeren, gi ham en blomsterkvast og si sin mening om den norske rusomsorgen. Støre nikket, bukket og takket, før han raskt satte seg inn i en svart BMW og forsvant.

VG-Nett 19. september 2012:
Så lett får narkomane kjøpt heroinoppløsende sitronsyre av Sissel Kruse Larsen og Bjørn-Martin Nordby.
 
Vidgis Vindenes, avdelingsdirektør for rettsmedisin og rusmiddelforskning ved Folkehelseinstituttet (FHI), forteller at de ikke har forsket konkret på eventuelle helseskader ved bruk av sitronsyre blandet med heroin. For inngående kunnskap om sitronsyrens virkning viser hun til leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Budstikka.no 17. september 2012:
Politiets narkoaksjoner er meningsløse av Erik Tangen.

Politiaksjonen på Sensation viser at trusler om straff ikke påvirker narkotikabruken, mener Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN).Det er rett og slett et pinlig skue, sier leder Arild Knutsen, med henvisning til den storstilte politiaksjonen på dansefesten Sensation Innerspace lørdag.

Sapsborg Arbeiderblad 13. september 2012:
Joda, Forsberg ble nok felt av åpenhet av Arild Knutsen, FHN.
Den farligste bruk av narkotika er den retoriske. Der cannabis urettmessig slås i hartkorn med sterkere stoffer. Lyngstad siterer en (vill) leder av et rusteam som forteller at tilgjengelig forskning viser at såkalte..

Radio Norge 09. september 2012:
Gjest i Panorama: Arild Knutsen, leder i FHN. Programleder: Anders Høglund.
Kjente mennesker og folk med sterke historier er gjester hos Anders, som synes alt kan snakkes om. Hva skjer etter døden? Hva skjedde før livet? Er mennesket mer verdt enn flua? Panorama er  filosofisk og leker med de evige spørsmålene. Programlederen tror ikke på noe, men lurer på alt.

abcnyheter.no 08. september 2012: 
Marihuana gjør deg dummere? av Arild Knutsen, FHN.
 
At rusmiddelbruk innebærer risiko trenger man neppe å være forsker for å forstå. Likevel viser ikke denne undersøkelsen at cannabis er «farlig». Derimot indikerer den kun at jevn hyppig bruk fra tidlig ungdom og utover i voksen alder kanskje svekker tankeevnen noe.

Rus.no 03. september 2012: 
Berømmer stortingsrepresentant Thor Erik Forsbergs åpenhet om kannabisbruk.

Beklagelsene bør han derimot trekke, skriver Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, i denne pressemeldingen. Ifølge Knutsen bidrar Aps Nominasjonskomité håndtering av Thor Erik Forsbergs åpenhet omkannabisbruk, til å opprettholde sosial ekskludering av mennesker som har brukt stoff

Rus.no 03. september 2012: 
Makt og omsorg av Astrid Renland.

Fredag 24. august sparket Kirkens Bymisjons tiltak, A-Sentret og Holmen, i gang semestrets ruskonferanser på Litteraturhuset med temaet: De ansvarsløse? – Rusinntak som symptom eller viljestyrt handling? Leder for forening for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, utfordret både forbudspolitikken og sykdomsforståelsen ved av-naturalisere reguleringstiltakene.

Interessant:
Sarpsborg Arbeiderblad 03. september 2012: 
Jeg beklager tillitsbruddet av Halvor Titlestad. 
 
Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) forteller i dette intervjuet åpent om at han brukte cannabis for å takle livskriser.

Nettavisen 30. august 2012:
Spice: Ser ut som godteri, kan knuse psyken din av Henrik Arneberg.

- Disse farlige stoffene produseres for å omgå de forbudte stoffene. Problemet er at ingen han kontroll over hva stoffene inneholder eller hvilken effekt de har. Økt listeføring av syntetiske stoffer vil kun føre til at enda flere nye syntetiske stoffer utvikles, mener Knutsen.

Bymisjon.no 24. august 2012:
Rus, tillit og ansvar 

Hvilken myndighet og hvilket ansvar har en rusavhenging i eget liv? Hva med tilliten til en behandlingsinstitusjon som både er «dommer» og omsorgsgiver.Dette var noen av spørsmålene da to av Kirkens Bymisjons rustiltak inviterte til seminar og fagutveksling om..

Nyemeninger.no 13. august 2012:
Skremmende straffementalitet hos Legemiddelverket av Arild Knutsen, FHN.

Med et økende antall stoffer på narkotikalisten vil stadig flere og farligere stoffer skapes. Dette vil vanskeliggjøre alle gode politiske og helsemessige intensjoner hva gjelder rusproblematikken. Og det vil skade mange generasjoner fremover.

VG Nett 11. august 2012:
Advarer om at «krokodille-dopet» kan være på vei sørover av Bjørn-Martin Nordby.

Det svært skadelige syntetiske heroinet «krokodil» kan allerede ha spredd seg fra Tromsø til andre deler av landet.

Aftenposten 04. august 2012:
Forsinker livreddende behandling av narkomane av Mats Bleikelia..

Eksperter vil fjerne monopolet på medikamentell behandling av narkomane. – Pasienter omkommer fordi de avskjæres fra livreddende medisin.

Nettavisen.no 03. august 2012: 
Når man er desperat nok tar man alt uansett av Henrik Arneberg.

- Vi vet ikke hvordan vi kan oppdage miltbrannsmitte, hvor man skal be om hjelp og har ikke fått noe informajon. Selv om vi er livredde for å smittes er problemet er at avhengigheten tar overhånd.

VG.no 03. august 2011:
Kjøttetende «krokodille-dop» oppdaget i Norge av Bjørn-Martin Nordby.
Det svært farlige syntetiske stoffet «krokodil» ble nylig påvist hos en rusmisbruker i Tromsø. Nå fryktes det at norske heroinmisbrukere skal selge «billig-heroinet» for å finansiere eget bruk.

NRK, Kveldsnytt 02. august 2012:
Farlig partydop av Johan Lie Hammerstrøm.

Ny type partydop (5-it), som ligner på extacy, har har ført til 14 dødsfall i Sverige denne våren og sommeren. Tollvesenet i Norge har nå gjort første beslag.

Nettavisen 01. august 2012:
Jeg har skrevet en del siste-hilsener i sommer av Henrik Arneberg.

Tall Velferdsetaten har utarbeidet for Nettavisen viser at sprøyterommet hadde nesten tre ganger så mange overdoser i juli i år, sammenlignet med samme måned året tidligere.

VG.no 30. juli 2012:
Flere miltbrannsmittede i Europa - kan ha nådd Norge av Bjørn-Martin Nordby.

Leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk synes det er svært bekymringsfullt at bakterien nærmer seg Norge, og at man ikke vet om den allerede er i landet. Han oppsøker nesten daglig rusmisbrukere på gaten i Oslo.

Bergensavisen 17. juli 2012:
Frykter mer hiv-smitte av Geir Jetmundsen.

– Ungdommer ned i 18–19 årsalderen løper rundt i parken og leter etter brukte
sprøyter. Dette er dramatisk. Det sier lederen i Foreningen for human ruspolitikk, Arild Knutsen. BA var med Knutsen i Nygårdsparken i går. – Situasjonen er prekær. Etter at Strax-huset har flyttet til sine nye lokaler har besøkstallet blitt halvert.

Nettavisen.no 09. juli 2012:
Miltbrannsmitte kan havne i Norge av Martin Jacob Kristoffersen og Henrik Arneberg.
- Det er stor fare for at dette heroinet havner i Norge. De smittede opplever forferdelige smerter og sykdommen kan føre til organsvikt og død. Men det er de mest slitne narkomane som er mest utsatt. De har brukt opp blodårene og injiserer intramsukulært, som øker faren for sykdomsutbrudd, sier Knutsen.

NRK.no 09. juli 2012:
Frykter miltbranninfisert heroin av Kristine Hirsti.
Foreningen for human narkotikapolitikk frykter at heroin med miltbrannnbakterien kan være på vei inn i Norge. Heroinen har tatt flere liv i Danmark og Tyskland.

NRK Ukeslutt 07. juli 2012: 
 
Debatt om Sentrumprosjektet/politiaksjonen mot rusmiljøet med stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen og leder i Foreningen for human narkotikapolitikk Arild Knutsen. I reportasjen blir Knut Jansen fra Plata-miljøet intervjuet.

VG.no 06. juli 2012: 
Varsler høysesong for «narkoturister» i Oslo av Bjørn-Martin Nordby.
 
Sommeren er høysesong for misbrukere som kommer til Oslo for å kjøpe stoff. Arild Knutsen frykter de blir offer for det sterke dødsdopet som sirkulerer i gatene. 

Interessant:
Aftenposten, kronikk 05. juli 2012:
Ikke et forsøk verdt? av Olav S. Hansen, rusavhengig. 

Jeg er en av dem som kunne ha fått et bedre liv med en medikamentell behandling med heroin. Det er en temmelig slitsom hverdag jeg opplever som rusavhengig, og jeg har av og til tenkt at det kanskje en gang ville komme noe som kunne hjelpe meg ut av det permanente kjøret etter..

NRK, Østlandssendingen 04. juli 2012:
Frykter «dødsdop» i Oslo av Henriette Mordt og Kalle Turkerud.

– Jeg kan dessverre bekrefte at den finnes en type heroin som er særlig sterk. Jeg har ikke sett noe sånt i miljøet på i hvert fall 20 år, sier Knutsen.

 

Interessant:
Aftenposten 04. juli 2012:
Hvis doplangeren er et offer av Inger Anne Olsen.
Hasjselgerne. De jages og fengsles og kastes ut av landet. Doplangerne er unge og utenlandske, og hatet av mange. Men hva gjør vi hvis de viser seg å være ofre for menneskehandel?

Aftenposten.no 03. juli 2012:
Advarer mot «dødsdopet» av Jørgen Svarstad.

Det sterke heroinet er mørkt, hardt og klumpete og har ført til høye overdosetall på sprøyterommet den siste halvannen uken. Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, kjenner godt til heroinet.

VG 01. juli 2012:
Heroinassistert rehabilitering anbefalt av EU - avvist i Norge av Arild knutsen, leder i FHN.
Etter år med utredning der to helseministere på rad har blitt overbevist, lyder den kontante avvisningen fra Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Thomas Breen at behandlingen hjelper for få og at det derfor ikke er noe å satse på.

Dagbladet 01. juli 2012:
Vellykket narkotikapolitikk, liksom! av Arild Knutsen, leder i FHN.

Narkotikameldingen likner mest på en situasjonsrapport med utpreget velbehag over egen politikk. Den skal videreføres med få endringer. I de fleste norske medier kom et, fra regjeringen velregissert, oppslag om at norsk ungdom er minst ruset i Europa. Basert på en ESPAD-undersøkelse som gjengis i rusmeldingen, der..

Aftenposten 29. juni 2012: 
Bortviser 200 rusmisbrukere i uken av Anders Firing Lunde. 
Hvis bortvisningen ikke overholdes, risikerer de å få forelegg fra 6000 kroner og oppover - eller fengselsstraff hvis forelegget ikke betales. Politiet har bortvist rusavhengige nesten 11 000 ganger det siste året.

FHNs Geir Hjelmerud holder appell på =Oslos 7-årsmarkering: 
  

VG.no 22. juni 2012:
Jeg brøt sammen i gråt da jeg fikk vite det av Bjørn-Martin Nordby.

I stortingsmeldingen om ruspolitikk som ble lagt frem fredag kom det frem at regjeringen ikke vil innføre en prøveordning med heroinassistert behandling.

Rusmeldingen:
Regjeringen.no 22. juni 2012:
Melding til Stortinget: Se meg! En helhetlig rusmiddelpolitikk om alkohol - narkotika - doping
Tilråding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Bystemmer.no 19. juni 2012:
Bevar NyBøle! av Arild Knutsen, FHN.
Hvordan kan det ha seg at behandlingsinstitusjoner tilpasset de med både rusavhengighet og omfattende psykiske lidelser, settes i en sånn skvis av helsemyndighetene at de må legge ned driften?

Aften 12. juni 2012:
Problemfylt narkobeskyldning av Arild Knutsen, FHN.
Rusforskning. Jørgen G. Bramness fra Senter for rus- og avhengighetsforskning skriver i Aften nylig at tanken om at vi skal selge kvalitetssikret narkotika på monopol og derigjennom hindre problemene..

Harstad Tidende 11. juni 2012:
Meget stort beslag av Tore Skadal. 
Beslaget av 1,2 kg syntetisk cannabis er det største kvantum av dette stoffet i landet i år. Eksplosjonen av syntetisk cannabis i Norge viser at norsk narkopolitikk bidrar til at markedet for enda farligere og ukontrollerte stoffer får fritt spillerom. Det mener Arild Knutsen, leder for Foreningen for human narkotikapolitikk. 

Interessant:
Stavanger Aftenblad 09. juni 2012: 
Narkopolitikken er preget av moral, ikke kunnskap av Kine Hult.

Norge ligger på Europa-toppen i overdosedødsfall. Avkriminalisering er veien å gå for å redusere tallet, mener UiS-forskere.

Velferd.no 07. juni 2012:
Rusfeltet i opprør av Astrid Renland. 

- Phoenix Haga får ikke videre avtale med Helse Sørøst ble det klart etter at helseforetaket avsluttet anbudskonkurransen for noen dager siden. Lederne for henholdsvis Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (RIO), Jon Storaas, og Forening for human narkotikapolitikk (FHN), Arild Knutsen, vil samle brukerorganisasjonene til..

Nyemeninger.no 06. juni 2012:
Snevert perspektiv på heroinassistert rehabilitering av Arild Knutsen, FHN. 

- Sunnhedsstyrelsen i Danmark kaller tilbudet om injiserbar heroin for en suksess og viser til at man hos pasientene har kunnet konstatere markant forbedring av allmenntilstanden og de tankemessige funksjoner....

Velferd.no 04. juni 2012:
Her er de nominerte til Velferdsprisen 2012 av Øyvind Fjeldstad. 

- Velferdprisen 2012 overrekkes torsdag 7. juni på Velferdkonferansen 2012: «Velferdens grenser». De nominerte er Arild Knutsen, Ola Ødegaard og Maria Gjerpe/Anna Tostrup Worsley

Nyemeninger.no 28. mai 2012:
Uheldig hjemsendingstiltak mot narkomane trøndere av Arild Knutsen, FHN. 
- Et markant antall narkomane trøndere som påtreffes i hovedstaden, sier de reiste med håp om å få hjelp av en annen helseregion. Den store gruppen trøndere i Plata-miljøet omtales gjerne som «metadonflyktninger» fordi...

Interessant:
EMCDDA
New heroin-assisted treatment
- Findings from international trials now suggest that the supervised use of medicinal heroin can be an effective second-line treatment.

Miljøpartiet de grønne
Presentasjon av human narkotikapolitikk
- Likeverdsgruppen i Oslo MDG ønsker å fremme en human narkotikapolitikk. I den anledning har vi invitert Anlaug Lia fra Rusmiddeletaten og Arild Knutsen fra.

Interessant:
Aften.no 11. mai 2012:
Rusforbud fordummer av Halfdan Ullmann Tøndel.
- Ta kontroll og ikke la de kriminelle regjere i Oslos gater.

Aftenposten.no 10. mai 2012:
Fikk tips om lik i leilighet - gjorde ingenting av Jørgen Svarstad.
- Arild Knutsen, leder for Foreningen for human narkotikapolitikk, mener Kirkens Bymisjon må gå gjennom rutinene sine etter dette. De må ha tillit til brukerne sine, fastslår han.Dagbladet 04. mai 2012:
Avhengige av krigen mot narkotika av Jon Olsen.

- Finnes det deler av kriminalsystemet som i dag er «avhengige» av et totalforbud mot narkotika?Akershus Venstre 03. mai 2012:
Videoopptak fra åpent møte om ruspolitikk
Artikkel: Vellykket debatt om ruspolitikk av Christoffer Biong.

Det ble en god debatt med mye engasjement fra salen. Debattpanelet besto av flere ledende samfunnsdebattanter og politikere på rusfeltet, og debatten var preget av at mange i salen hadde klare meninger om emnet.NRK.no 02. mai 2012:
AP sier nei til gratis heroin av Kathrine Hammerstad og Åsa Vartdal.

På Plata, rusavhengige i Oslos felles samlingsplass, stiller man seg hoderystende til avgjørelsen. Etter Stoltenbergutvalgets anbefaling i 2010 har mange tungt rusavhengige et håp om at dette ville bli en realitet. Nå har håpet fått en solid knekk.NRK, Østlandssendingen 02. mai 2012:
Narkotikapolitikk i Sentrum av Edin Babic.

Det er meningsløst å jage narkomane rundt i byen. Det mener flere organisasjoner.Rus.no 30. april 2012:
Stopp kriminaliseringen av byens narkomane av Astrid Renland.

demonstrantene stoppet i Skippergata og stadig flere av gatefolket supplerte leder i Foringen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, appell med beskrivelser om hvordan de opplevde situasjonen. – De jager oss!

Interessant:
Bergens Tidende 30. april 2012:
Fåfengt forbud av Anine Frølich (17).
Debatten om narkotika dreier seg nesten utelukkende om forebygging og behandling av rusavhengige. Viktige spørsmål, men burde man ikke drøftet om selve forbudet mot narkotika er feilslått?

Interessant:
Dr.dk 26. april 2012:
De svageste narkomaner får heroin av Tine Rud Serup.
Samtidig med at heroinklinikken i Odense udvider, er behandlerne begyndt at tilbyde heroinen til de allersvageste narkomaner.

Interessant:
Rus.no 24. april 2012:
Anbefaler heroin mot heroinavhengighet av Birgit Vartdal.
Heroinassistert behandling er et viktig framskritt for Europas narkomane. Det hevder eksperter i en ny rapport som samler forskning på området..

Nettavisen.no 23. april 2012:
Folk er slitne, det er nitrist og tidligere venner er syke eller døde av Henrik Arneberg. 

Leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk har vært med i arbeidsgruppen som har planlagt og gjennomført brukerundersøkelsen. Han mener imidlertid at Velferdsetaten har puttet brukernes svar inn i sitt eget virkelighetsbilde.VG.no 23. april 2012:
Lysbakken vil gi gratis heroin til narkomane av Gunn Kari Hegvik.
Det er det mest kontroversielle spørsmålet i narkotikapolitikken: Nå vil SV-leder Audun Lysbakken ha forsøk med gratis heroin til tunge rusmisbrukere.Aftenposten 23. april 2012:
Statsdop, liksom av Arild Knutsen, leder i FHN.
Tidligere statsadvokat Bente Roshauw motargumenterer Nils August Andresens uttalelser om de land som har avkriminalisert narkotika, med at ingen..

Aften 19. april 2012:
Slakter Plata-undersøkelse av Ingvild sahl.

Velferdsetaten tar brukerne til inntekt for sitt eget syn, mener frivillige aktører i rusomsorgen, som er sterkt kritiske til Plataundersøkelsen.

Interessant:
Aften 18. april 2012:
Umoralsk mobbing av vanskeligstilte av Olav S. Hansen.
Mobberne påstår at denne systematiske plagingen av samfunnets stebarn fører med seg en tryggere by, det er et slags mantra de stadig gjentar. En tryggere by. Det som er sikkert, er at det er blitt en mindre trygg by..

Abcnyheter.no 17. april 2012:
Simpel reaksjon på heroinutdeling av Arild Knutsen, FHN.
Noen ganger er det særlig trist å ikke ha forskere eller annen ekspertise som kan gå ut i media og korrigere når det kommer utspill fra stortingsrepresentanter som er fullstendig uten hold, om helsepolitiske problemstillinger.

Interessant:
Bergensavisen 14. april 2012:
Obama, vi må vinne krigen Nixon tapte av Linn Gjerstad.

Skal man være effektiv eller ideologisk i kampen mot narkotika, Obama?

Interessant:
NRK.no 14. april 2012: 
Verdensberømt forfatter vil frata bandene makt med fri narkotika av Inger Marit Kolstadbråten.

50.000 mennesker er drept og 20.000 forsvunnet i Mexico de siste seks årene. Landets berømte forfatter Carlos Fuentes vil legalisere narkotika for å bryte narkokartellenes makt.

Abcnyheter.no 07. april 2012:
Dividing på The Gathering av Arild Knutsen, FHN. 
TG er et rusfritt arrangement og fungerer utviklende for mange. Slike tiltak bør berømmes, men politiet har nå klart å påføre det enorme arrangementet et negativt stempel.

Interessant:
Kirkens Bymisjon, Bystemmer 07. april 2012:
Jeg kjenner en kvinne. Hun kaller meg Søster av Camilla Hammergren. 
Som samfunn har vi feilet i å gi henne god nok behandling og støtte i hennes bestrebelser med å avvenne kropp og sjel fra medikamenter. Nå feiler vi igjen. Hun skal dø en smertefull og uverdig død.

Halden Arbeiderblad 03. april 2012: 
Hva er mitt ansvar? av Max Simen Brynildsen.
Ungdom vet ikke hvor de skal henvende seg dersom de opplever at de begynner å få et rusproblem.

Interessant:
Aftenposten.no 03. april 2012: 
Utdeling av heroin «en suksess» i København av NTB. 
Utdeling av gratis heroin til narkotikamisbrukere har vært en suksess i København, sier folk bak ordningen. Men færre misbrukere enn antatt har sluttet seg til prosjektet.

Interessant:
Morgenbladet 30. mars 2012:
En ende på evighetskrigen av Torbjørn Røe Isaksen.
Dagens narkotikapolitikk fungerer ikke. Det må være utgangspunktet for en ny debatt.

Aften 29. mars 2012:
Hakk i Plata av Ingvild Sahl.
Plata-aksjonen skulle fjerne det åpne rusmiljøet og gjøre veien til avrusning, behandling og bolig kortere. Men «gatas folk» merker liten forskjell, ifølge en fersk spørreundersøkelse.

Aftenposten 28. mars 2012:
Oppkonstruert om narkotika av Arild Knutsen, FHN.
To fenomener preger debatten om narkotikapolitikk som et haleheng fra fordums tider. Stråmannsargumentasjonen i kronikken til Bente Roshauw 23. mars vitner om én. «Legaliseringsdebatten vinkles ofte som om narkotika er et like greit helgedop som vin til..

Interessant:
Aftenposten 28. mars 2012: 
De "Uetiske" av Nils August Andresen, redaktør i Minerva.
De Roshauw kaller uetiske og naive, er ikke en gruppe liberalister som vil slåss for alles rett til å ruse seg. Det er den tidligere heroinbrukeren Arild Knutsen, som leder Forening for human narkotikapolitikk. Det er British Journal of Medicine. Det er Thorvald Stoltenberg – med sin..

 

Interessant:
nrk.no 24. mars 2012:
FpU vil ha lovleg cannabis av Jonas Sætre.
FpU kastar seg dermed på det som kan kallast ei ny politisk trendbølgje i Noreg.

Interessant:
Kimsblog.no
Ressursside om rusmiddelpolitikk av Kim André Åsheim.
Eventuell polemikk fra Dag Endal svarer vi ikke på her. Vårt hovedbudskap er jo nettopp å bidra til en åpen og fordomsfri debatt, uten merkelapper og harde karakteristikker.

Aften 21. mars 2012:
Prosjektet har god støtte av Børge Erdal, leder, Uteseksjonen.
Arild Knutsen nevner Uteseksjonens hasjavenningsprosjekt «Ut av tåka» i sitt innlegg i Aften 14. mars. I omtalen av «Ut av tåka» skriver han at «Dette er et lite tiltak uten..

Adresseavisen 21. mars 2012:
Vil ha cannabissalg på pol eller apotek av Kristoffer Furberg.

- Vi er i ferd med å tape krigen mot narkotika. Spørsmålet er når vi vil erkjenne at vi må tenke nytt i norsk narkotikapolitikk, sier Ina Roll Spinnangr som er leder for Trondheim Venstre. Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk mener den overordnede politikken i Norge i dag dreier om å gjøre det «så jævlig som mulig» å være rusmisbruker at man skal slutte av den grunn.

Fontene 03.2012. Side 6:
Under Jesu kappe (E-avis) Av Eirik Dahl Viggen. 
De kristne ideelle organisasjonene trekker til seg helse og sosialarbeidere som aldri før. Til og med ateister søker tilflukt her hvor de endelig får jobbe slik de ønsker. Arild Knutsen etterlyser et ikke-religiøst hjelpetilbud på gateplan som ivaretar den eksistensielle dimensjonen, en slags Humanistisk Byvisjon.

Venstre.no 15. mars 2012:
Trondheim Venstre ønsker en human narkotikapolitikk

Krigen mot narkotika har feilet og forårsaket mange fler problemer enn den har løst. Vi trenger å tenke nytt med en mer human og liberal narkotikapolitikk. Målet må være å hjelpe de med rusproblemer, hindre salg av narkotika til ungdom og stoppe finansieringen av den organiserte kriminaliteten i Norge og globalt.

Aften 14. mars 2012:
Forbud umuliggjør forebygging av Arild Knutsen, FHN.
Det opprører Elin Indiana Halvorsen i Vestre Aker Uteteam at St. Hanshaugen SV foreslår hasjmonopol, med støtte av undertegnede. Hasj er hverken mildt eller humant skriver Halvorsen i Aften 7. mars. Man påføres ofte en skyldbyrde og skal hamres med..

Interessant:
Aftenposten 13. mars 2012:
På tide å legalisere narkotika? av Inger Anne Olsen, kommentator.

Legalisering av narkotika vil by på mange utfordringer. Men politiet vil få rikelig med tid til å avverge og etterforske drap, voldtekt, ran – kanskje til og med tyverier. Og fengslene vil bli så godt som avfolket.

Ny nettside 13. mars 2012:
Snakk om rus.no

Her finner du elektroniske kartleggingsverktøy, fagstoff, filmer og annet læringsmateriell som kan gjøre deg til en bedre rådgiver i samtaler om bruk av alkohol og andre rusmidler.

Interessant:
CBCNews 12. mars 2012:
Heroin treatment more Cost-effective than methadone.
Prescribing heroin instead of methadone is more effective and less costly in treating street drug addiction relapses, a new analysis suggests. It was a collaboration with UBC, the University of Montreal and the Northern Ontario School of Medicine.

Trondheim Venstre 08. mars 2012:
Debatten løftes frem.
Nesten hundre personer kom for å høre Arild Knutsen snakke engasjert om narkotikapolitikk da Trondheim venstre arrangerte sitt månedlige temamøte. Budskapet var tydelig. Video fra møtet. 

Aften 07. mars:
Hasj er verken mildt eller humant av Elin Indiana Halvorsen, Vestre Aker Uteteam. 
Fortsatt forbud mot hasj kan forebygge rekruttering. Det bygges opp nye myter om hasj. Marihuana er nå døpt om til Weed.

Fritanke.no 07. mars 2012:
=Oslo promoterer scientologenes behandlingsopplegg av John Færseth.

I siste nummer presenteres rusbehandlingsopplegget Narconon under overskriften «Narconon – et livsforbedringskurs». Fire «ildsjeler» som vil etablere et norsk behandlingssenter basert på Narconon får promotere behandlingen, uten at kritiske røster kommer til orde.

NRK, Østlandssendingen 06. mars 2012: 
 
Oslo kommune skal samle tilbudene til Oslos narkomane. På et mottakssenter med forskjellige tiltak, inkludert sprøyterom. I Innslaget intervjues sosialbyråd Anniken Hauglie, Høyre, og Heidi Horgen, nestleder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Reporter: Line Marie Hammernes.

Interessant:
Minervanett.no 06. mars 2012:
Hvorfor vi trenger en ny narkotikapolitikk av Kim-André Åsheim.
I sum rettferdiggjør det offentliges narkotikapolitiske propagandaapparat og de dypt befestede folkemytene en politikk som ikke fungerer. De fekter rundt seg med bind for øynene.

Interessant: 
Vindheimbloggen 06. mars 2012:
Rusreform er grønn politikk av Jan Bojer Vindheim. 
Over hele det politiske spekteret dukker det nå opp reflekterte resonnementer for å revidere forbudspolitikken.

Interessant:
Dagbladet 05. mars 2012:
Ikke faktabasert av Ole Røgeberg, Seniorforsker ved Frichsenteret.

Kampen mot narkotika kan ikke vinnes.

Interessant:
Adresseavisen 05. mars 2012:
Debatten ingen vil ta av Ina Roll Spinnangr, leder i Trondheim Venstre.

Det er saker der flertallet er så sikker på at de vet hva som er rett, best og sant at de ikke vil la motparten slippe til med argumenter. Noen diskusjoner blir så følelsesladet at rasjonelle argumenter fort faller gjennom.

Politisk.no 03. mars 2012:
Snarveier i narkotikadebatten av Kim André Åsheim, lokallagsleder i St. Hanshaugen SV (Oslo sentrum) og Arild Knutsen, leder i FHN.
Under tittelen ”Et rungende nei til legalisering” skrev tolldirektør Bjørn Røse og leder i Norsk Narkotikapolitiforening  Mette Rooth en kronikk i Dagbladet, hvor de kommer med en rekke unøyaktigheter og feil.

Fædrelandsvennen 03. mars 2012:
Vis respekt for stoffbrukerne RIO! Av Ronny Bjørnestad, nestleder i proLAR og Arild Knutsen, leder i FHN.
To representanter for Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon (RIO) uttaler til Fædrelandsvennen at det stadig finnes heroinister i Kristiansand. Det stemmer, men de er færre, flere overlever, har mer verdige liv og

VG-Nett 01. mars 2012
Carina (23) overlevde overdose: - Jeg fikk ikke noe oppfølging av Bjørn-Martin Nordby. 

Carina Sørli (23) fortviler over det hun mener er manglende oppfølging av narkomane fra norsk helsevesen, og mener overdosedødsfallene kunne vært halvert.

Aften 01. mars 2012: 
Fyrte opp narkodebatten av Thomas Olsen.

Hva tror du vil skje dersom narkotika legaliseres? spurte Aften i går. Svarene lot ikke vente på seg. Samtidig raste legaliseringsdiskusjonen på aftenposten.no.

Aften 01. mars 2012: 
Det er alltid en kompis som kjenner noen som kan skaffe litt hasj av Wasim K. Riaz.

«Martin» var 13–14 år gammel da han begynte å røyke hasj. De siste årene har han røkt daglig. – Jeg er for legalisering. Når tobakk og alkohol er tillatt, så bør også hasj være det.

Interessant:
VG-Nett 01. mars 2012: 
Helsedirektoratet vil få flere rusmisbrukere til å røyke heroin av Bjørn-Martin Nordby:

- Det er altfor mange som dør av overdoser i Norge. Sammenlignet med andre land i Europa ligger vi helt i toppen av listen - det er helt forferdelig, sier seniorrådgiver Martin Blindheim i Helsedirektoratet til VG Nett.

Aften 29. februar 2012:
Lokallag i SV vil legalisere narkotika av Andreas Slettholm.

For første gang er legalisering av narkotika vedtatt i et parti representert på Stortinget. St. Hanshaugen SV går inn for den radikale kursendringen.Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk, som kjemper for narkomanes rettigheter, er svært glad for forslaget.

Rogalands Avis 20. februar 2012:
Fordomsfullt om LAR-pasienter av Arild Knutsen, FHN.

Lege og Høyre-politiker Kåre Reiten mener den legemiddelassisterte rehabiliteringen har en for lav terskel, at det er for lett å få «statlig dop». Det er all grunn til å berømme Reiten for å løfte fram problemstillingen. For resultatene av behandlingen generelt, er riktignok utilfredsstillende. Likevel illustreres uheldige holdninger, når Reiten påstår..

NRK, Østlandssendingen 17. februar 2012:
Kriminelle ransofre av Ingrid Vestre Haram:
 

Hamar Arbeiderblad 14. februar 2012: 
Politiets skolerazziaer (Pdf) av Arild Knutsen, FHN.

Det er karakterdrap for en elev å bli pågrepet på skoleområdet. Det fører til sosial utstøting. De som havner i strafferegisteret får også slik snevrere tilgang til blant annet arbeidslivet. Det ligger en erkjennelse av at straff ikke er løsningen, ved politiets stadig økende bruk av ruskontrakter som alternativ til..

Dag og tid 10. februar 2012: 
Perspektiv på Oslos rusomsorg av Arild Knutsen, leder i FHN.
Byråd for helse- og sosiale tjenester i Oslo, Anniken Hauglie, avlegger Dag og Tids debattspalter et besøk for å klage på skribenten Agnes Ravatns kunnskap om rusomsorgen i Oslo, etter den glitrende artikkelen «Kafka på kjøret». Skildringene var trolig lite ønskelige for byrådet som fra før er..

Info:
Program til Åpen nasjonal høring

Fagrådet på rusfeltet inviterer til Åpen Nasjonal Høring 5. mars 2012, Oslo Kongressenter Folkets hus. ROP i skogen – så får du svar? ROP-retningslinjer =nedlegging av TEDD =tilbake til Start?

Interessant:
Decriminalize drug use, new policy group urges by Derek Abma.
Canada needs to give up the war on drugs and start treating drug use as a health and social issue rather than something for the criminal justice system to deal with, according to a policy group that was formally launched Thursday.

Dagsavisen 04. februar 2012: 
30 år på midlertidig sosialhjelp av Bente Rognan Gravklev.

Ifølge loven skal sosialhjelp være en midlertidig hjelp. Arild Taraldstad (50) har mottatt sosialhjelp i 30 år, og kan ikke jobbe. Hvis han får innvilget uførepensjon, kan han slutte å tigge for å overleve. Tilhørende artikkel: Ikke uniktDet er faktisk en god del tunge stoffbrukere som har mottatt sosial nødhjelp i tiår, sier Arild Knutsen.

Dag og tid nr. 4. 2012:
Kafka på kjøret av Agnes Ravatn.

Vil du ut av rusen, er det ikkje nødvendigvis deg sjølv du må gå dei fleste rundane med.

Interessant:
Ivarjohansen.no 30. januar 2012:
Gatejuristen: Rusavhengiges rettssikkerhet settes på prøve av Cathrine Moksness. 
Rettsikkerheten blir satt på prøve når man utvikler forbudssoner, uten reelle alternative væresteder, skriver Gatejuristen, Kirkens Bymisjons alternative rettsshjelpstiltak for mennesker med rusproblemer, i en henvendelse til bystyrets gruppeledere.

Nyemeninger.no 26. januar 2012:
Politiet jager stoffbrukere imens bakmenn får gå fri av Arild Knutsen.
Politiets unnlatelse overfor kriminelle og undertrykking av stoffbrukere er interessant i forbindelse med årets kommende stortingsmelding om narkotika. Et utvalg på Justisdepartementet foreslår alternative straffereaksjoner for de som blir tatt for mindre alvorlige narkotikalovbrudd.

ba.no 19. januar 2012: 
Vil ikke straffe mindre narkotikalovbrudd av Steffen Opheim.

– Målet er å gripe tidligere inn overfor unge som står i fare for å utvikle et rusproblem, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, imens er lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, veldig negativ.

Radio Nova 17. januar 2012:
Mennesker skal behandles med respekt, ikke som søppel av Olaf G. Alteren.

Forbudspolitikk og kriminalisering av rusmisbrukere har en oppdragende effekt på befolkningen, forteller leder for Foreningen for human narkotikapolitikk Arild Knutsen.- Man lærer seg å støte ut og drive med sanksjon, eksludering er noe vi lært i oppveksten av myndighetene at sånn skal vi behandle narkomane, forteller han.

Interessant:
Ivarjohansen.no
 16. januar 2012:
Rusavhengige i Oslo sentrum. Klar beskjed fra Kirkens Bymisjon
Vi har tro på et samlingssted med kontrollert toleranse for omsetning av brukerdoser. Dette må være et sted med tilstedeværelse av offentlige og ideelle hjelpetiltak. Tilstedeværelsen skal medføre at vi får kontakt med klienter for samtale, motivasjon og hjelp.

Interessant:
Minerva 13. januar 2012:
Å redusere lidelse av Øystein Skjælaaen:
Det er stor uenighet om hva konsekvensene av en legalisering av narkotika vil være. Men, sier Øystein Skjælaaen på SIRUS: – Det er de som mener at narkotika skal straffes, som må ha bevisbyrden.

abcnyheter.no 07. januar 2012:
Video fra FHNs månedlige minnemarkering for narkotikarelaterte dødsfall. Av Ola Haram.

Dagbladet 06. januar 2012:
Gi dem et sted, lederartikkel.
Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk etterlyser et større værested for de narkomane, med et sprøyterom. Det er på tide at politikerne innfrir dette enkle kravet. Så kan politiet konsentrere seg om annet arbeid.

NRK, Østlandssendingen 04. januar 2012:
Narkomane på skoleveien TV-innslag.

Rus.no 04. januar 2012:
Ungdomsopprør av Astrid Renland.
Eva Magdalena Stambøl, masterstudent i kriminologi med internasjonale narkotikabevegelser som tema og styremedlem i Forening for Human Narkotikapolitikk (FHN) og organisasjonens internasjonale representant, har kommet til og på vei opp til seminarrommet berømmer hun Youth RISE for sitt arbeid. 

crossmenu