Medlemskap

FHN2010

Regjeringen.noStoltenberg-utvalget: Rapport om narkotikaSe også: Video fra pressekonferansen


Bergens Tidende 30. desember 2010:
Byrådets argumentasjon henger ikke på greip av Fabian Woxholth, UHN.
Byrådet sier nei til både sprøyterom og heroinutdeling, stikk i strid med Stoltenberg-utvalgets anbefalinger for et bedre tilbud til landets mest nedkjørte rusavhengige. Dette kunne BT melde 22.12. Helsebyråd Meyer begrunner.. 

abcnyheter.no 28. desember 2010:
Justisministrenes nei til avkriminalisering av Arild Knutsen, FHN.

Narkomane skal hjelpes, ikke straffes. Det sier både tidligere og nåværende justisminister, men verken Dørum eller Storberget ønsker avkriminalisering av narkotika

Aften 21. desembeer 2010:
Sprøyterommet åpner på kveldstid av Pål V. Hagesæther.
Både politiet og Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) har tidligere tatt til orde for lengre åpningstider. Da vil flere narkomane kunne dra til sprøyterommet i stedet for å sette sine skudd på «plata», er argumentet.

TV2Nyhetene 19. desember 2010:
Hege blir tvunget til å kjøpe stoff på gaten i Stavanger. Av Torgeir Foss.
 
Heroinbruker Hege må kjøpe metadon på gata i Stavanger. Den legemiddelassisterte rehabiliteringen for narkomane halverte dosen hennes for en måned siden uten forvarsel.Leder for Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, er oppgitt. Sammen med Hege, mor og stefar har de akkurat kommet ut fra møte med LAR-Stavanger.

Gratulerer:
FHNs leder, Arild Knutsen, ble 09. desember tildelt Stortingets Presselosjes Toleranseprisen 2010 
Klimaendringer, spesielt menneskeskapte, er ikke det man har lyst til å ære med en pris, men det skal vi nå: Ære en som har sørget for endring av debattklimaet på et svært viktig område. Juryen for Toleranseprisen ønsker derfor å tildele prisen til Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Gjennom sitt virke i foreningen har løftet narkotikapolitikken opp på den politiske dagsorden. Knutsen har vært...
 

Bård vegard Solhjells blogg:
Ein ny narkotikapolitikk
Rusmiddelavhengige er, slik eg ser det, mellom dei mest stigmatiserte menneska i Noreg. Eg var nyleg til stades på eit foredrag av Thorvald Stoltenberg. “Ubeskrivelig diskriminering” kalte han den oppførselen han observerte overfor to rusmiddelavhengige i ein butikk. 

Dittoslo.no 10. desember 2010: 
Vi trenger å styrke toleransen av Hege Bjørnsdatter Braaten.

– Han har bidratt til å endre og nyansere den allmenne oppfatningen av narkomane, sa jurymedlem Hege Ulstein, da hun torsdag kveld delte ut toleranseprisen til Arild Knutsen.

Dittoslo.no 10. desember 2010:
Jeg blir melankolsk i jula av Hege bjørnsdatter braaten.

Arild Knutsen er leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, og er for mange kjent som en utrettelig forkjemper for bedre vilkår for Oslos rusavhengige og vanskeligstilte. I vinter ble han kåret til «Årets navn» av leserne i Østkantavisa , og i går fikk Knutsen Stortingets presselosjes toleransepris. Hva betyr jula for deg? Juletiden åpner for...

Velferd Portrettintervju
Hekta på narkotikapolitikk av Elisabeth Arnet.

Arild Knutsen (41) holdt på å bli drapsmann da han var 14. i dag redder han liv gjennom Foreningen for human narkotikapolitikk. Han vil ha legalisering av all narkotika og en strengere narkotikapolitikk. Er du med? Side 1. Side 2.

TV2 God Morgen Norge 03. desember 2010:
Fredagsbordet med gjester: Cecilie Skog, Arild knutsen og Eli Hagen.

Aften 08. desember 2010:
Osloborgere i sprøytestrid av Pål V. Hagesæther.

De er begge kåret til årets Oslo-borger for sitt engasjement for narkomane. Nå er Kåre Stølen og Arild Knutsen rykende uenige om hva man bør gjøre med Plata.

Dittoslo.no 07. desember 2010: 
Vil ha «Christiania» i Oslo av Hege Bjørnsdatter Braaten.

– Vi bør heller forsøke å oppnå kontakt med selgerne, og forsøke å oppnå en empatisk forståelse for deres situasjon, sier leder for Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), Arild Knutsen. Han tar til orde for at politi, myndigheter og beboere på Løkka må innfinne seg med at det både omsettes og brukes hasj i området.

Interessant:
Stopthedrugwar.org
Portuguese Drug Reformers Look Beyond Decriminalization by Phillip Smith. 
Speaking in New York last week, Stevens elaborated: "The evidence from Portugal suggests that we could end the criminalization of users of all types of drugs -- and not just marijuana -- without increasing drug use and harms. It also shows the importance of continued investment in treatment services and harm reduction to reduce drug-related deaths and HIV."

Budstikka 04. desember 2010:
- Høyre på sitt verste av Erik Tangen.

REFS: – Dette er Høyre på sitt verste og mest usosiale, sier Thor Erik Forsberg (Ap) om behandlingen av Kraglund-flyttingen. Her sammen med Nina Sølling i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Helse og omsorgsdepartementet 02. desember 2010:
Nett-tv fra departementets høringskonferanse om Stoltenbergutvalgets rapport om narkotika.
 
Video i to deler. FHNs leder, Arild Knutsen holder innlegg fra salen i del 1 og holder innlegg og kommenterer fra panelet i del 2.. 

Abcnyheter.no 02. desember 2010: 
Thorvald Stoltenberg på jobb for avkriminalisering og heroinassistert rehabilitering av Arild Knutsen, leder i FHN. 
Thorvald Stoltenberg lever i sitt åttiende år og jobber på spreng for rusfeltet. Partier, organisasjoner og sammenslutninger inviterer til seminarer, konferanser og debattmøter. I følge TV2 har han holdt mer enn åtti foredrag om narkotikapolitikken bare siden juni. 

Dagsavisen 29. november 2010:
Kutter i rusomsorgen av Else Gro Ommundsen og Sturla Smári Hanssen.

OMSORG: Regjeringen vil satse på rusbehandling, men i Oslo forsvinner 34 sengeplasser i forbindelse med overføring av pasienter til Ahus.

Blikk.no 29. november 2010:

Hiv og kriminalisering
 av Reidar Engesbak. 
Med temaet «Kriminalisering: Politiske virkemidler med helsemessige og sosiale utfordringer», varmer Foreningen for Human Narkotikapolitikk (FHN), Hiv-Manifestgruppen og Prostituertes interesseorganisasjon i Norge (PION) opp til Verdens Aids-dag med faglig vorspiel tirsdag 30. november.

Seminar:
Kriminalisering som politisk virkemiddel mot helsemessige og sosiale utfordringer 30. november 2010:

Et fellesseminar av HIV MANIFEST gruppen, Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), Prostituertes interesseorganisasjon i Norge (PION) 

abcnyheter.no 26. november 2010:
Farlige reaksjoner på metadon og graviditet, fra stortingshold av Arild Knutsen, leder i FHN. 
Utspillene til Kari Kjønaas Kjos (Frp) og Sonja Sjøli (H) kan føre til at fostre og spebarn utsettes for unødvendig smerte og skade.

Nettavisen 22. november 2010:
Bergen fengsel et horehus.
- Storberget gjør fengslet til et horehus, sier justispolitisk talskvinne Åse Michaelsen (Frp) til VG. Hun får støtte fra Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), som foreslår utdeling av kondomer for å hindre smittespredning innenfor murene.

dittoslo.no 19. november 2010:
Folk glemmer at vi er individer av Carima Tirillsdottir Heinesen. 

– Folk glemmer at vi er individer, og behandler oss som en masse. Men det er viktig å huske på at det som funker for meg, kanskje ikke er bra for en annen. Behandlingstilbudet vi har i dag har for få plasser, for mange straffetiltak, og gir oss ikke tilstrekelig medbestemmelsesrett, sier Linda.
 

Dagbladet 19. november 2010:
Et år er gått siden helseministeren kom med løfter til Stephen (20). Han kjøper fortsatt ulovlig metadon på Plata av Vegard K. Kvaale. 

På Stortinget i går traff Stephen blant andre Frp-leder Siv Jensen. - Helseministeren bør utfordres igjen. Dette er en ung mann som har framtida foran seg, og historien viser hvor stivbeint og lite helhetlig systemet er, sier Jensen til Dagbladet.

TV2.no 18. november 2010:
Hege ble fratatt metadon - må kjøpe på gaten av Torgeir Foss.

Uten noe form for forvarsel, halverte Helse Stavanger tirsdag narkomane Hege Secilie Mikalsens metadon-doser. Nå blir hennes sak tatt opp med politikerne på Stortinget.Blant andre satt Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen og lyttet da leder for Foreningen for human ruspolitikk, Arild Knutsen, tok opp Heges sak.

dittoslo.no 17. november 2010:
Rusavhengige møter Siv Jensen
 
For tredje året på rad tas Oslos rusavhengige på Plata i mot på Stortinget. Verdighet står sentralt når Oslos tunge rusavhengige i morgen blir invitert inn på Stortinget for tredje år på rad.

Stavanger Aftenblad 15. november 2010:
Nei til undertrykking av stoffbrukere av Arild Knutsen, leder i FHN

De færreste unge som får problemer med illegale rusmidler tør søke hjelp fordi de frykter skuffelse, fordømmelse, sanksjoner og straff. Bruken er forbundet med skam.

Video:
Åpent møte med Thorvald Stoltenberg 02. november 2010. Filmet av Anita Nyholt.
Thorvald Stoltenbergs innlegg Del 1Del 2. Kommentarer ved:
Arild Knutsen, FHN og Kari Sundby, LMS. Og: Avsluttende kommentarer.

Rus&Samfunn 05. november 2010: 
Bedrøvelig posisjonering på rusfeltet av Arild Knutsen.
Anseelsen av de enkelte instansers posisjon på rusfeltet bør følge av aktivitet og kvalitet og ikke av hva man finner på å kalle seg selv, skriver leder i Forening for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen i dette innlegget. 

Rus&Samfunn 05. november 2010: 
Innspill vedrørende Skjerpet tilsyn i LAR i Nord av RiktigRetning.

De fem brukerorganisasjonene i RiktigRetning; RIO, FHN, LAR Nett Norge, proLAR og MARBORG ser det nødvendig å komme med et felles innspill vedrørende LARiNord sitt nye tiltak kalt skjerpet tilsyn.

Bergensavisen 01. november 2010:
Enig i kritikken av Steffen Opheim.

Jeg er enig i at rusakutten neppe vil hjelpe de tungt narkomane i Nygårdsparken. Det sier helsebyråd Christine Meyer til BA. Det var i gårsdagen avis Arild Knutsen, leder for Foreningenfor human narkotikapolitikk, gikk ut og kritiserte Rusakutten.

Gatemagasinet Megafon oktober 2010:
Løvemannen av petter Lønningen.

Del 1. Del 2. Del 3. 
I Tigerstaden brøler Arild knutsen (41), riks-eks-narkoman og politisk vaktbikkje, høyere enn de fleste.

Bergensavisen 31. oktober 2010:
Rusakutten vil ha liten effekt av Steffen Opheim.

Arild Knutsen fra Foreningen for human narkotikapolitikk, tror ikke at rusakutten vil bedre hverdagen for miljøet i Nygårdsparken.

Helsedirektoratet. Ny publikasjon:
Lav terskel – høy kvalitet. En profesjonell tilnærming til mennesker med rusrelaterte problemer. (Med link til dokumentet på høyre side, pdf, 38 sider.) 
Fra publikasjonen: Intervju med to representanter fra sentrale brukerorganisasjoner på rusfeltet - Jon Storaas, RIO og Arild Knutsen, FHN. 

BLEND - Norges flerkulturelle magasin 23. oktober 2010:
Til kamp for Norges "kasteløse" av Usman Chaudry og Shazia Sarwar.

Arild Knutsen er i krig for de narkomanes verdighet. Han mener rusavhengighet er en sykdom og at de narkomane, pasientene, må behandles med respekt og verdighet. De må møtes med omsorg og hjelp, ikke avsky.

Interessant: 

Rus&Samfunn 19. oktober 2010:
Helse på spissen av Eirik Junge Eliassen.
 
Gatemagasinet Virkelig har arrangert et møte mellom Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk, og fengselslege Kjetil Karlsen, om rusmisbruk og helse i fengsel. .

NRK, Østlandssendingen 15. oktober 2010:
Syltepulver redder narkomane av Annette Holth Hansen og Ellen Sporstøl.
 
Mens askorbinsyre i Norge er et legemiddel, er samme produkt tilgjengelig for alle i svenske butikkhyller. Nå håper byråd for sosiale tjenester, Anikken Hauglie, å gjøre askorbinsyre tilgjengelig i dagligvarebutikkene i Norge også.

Aften 13. oktober 2010:
Rystende frarøving av rusakutt av Arild Knutsen, leder i FHN.

Helse- og omsorgsdepartementet sendte så ut en pressemelding om at det skulle øremerkes 50 millioner til ny rusakutt i Oslo. Den var illustrert med et foto fra Plata, og innledet med at rundt halvparten av landets mest hjelpetrengende narkotikamisbrukere oppholder seg i hovedstaden. Statsminister Jens Stoltenberg var..

Budstikka 11. oktober 2010:
Møtes med forakt av Erik Tangen.

Nina Sølling i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) reagerer sterkt på det hun omtaler som "stygge holdninger" overfor rusavhengige.

Student-TV i Trondheim oktober 2010:
Legalisering fører til cannabisreduksjon av Kjartan Skarbø. 
 
Leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, påstår at en legalisering av cannabis vil føre til en regulering som vil gi radikal nedgang i omfanget, bruken og skadevirkningene av stoffet.

Advarsel: 
VG 06. oktober 2010: 
Nytt dødsdop har krevd seks unge liv av Atle Jørstad.

PMMA (ParaMetoksyMetAmfetamin) har krevd seks unge liv bare siden i sommer, og Folkehelseinstituttet går nå derfor ut og advarer mot det narkotiske stoffet. 

dittoslo.no 05. oktober 2010: 
Det finnes trøst i dette av Hege Bjørnsdatter Braaten.

Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk leser Statsbudsjettet med blanda følelser. Det er vanskelig å utvise tålmodighet på rusfeltet, men en ytterligere styrking på 100 millioner sammen med en lovnad om at opptrappingen skal fortsette til og med 2012, er det absolutt trøst i.

TV2 Nyhetene kl.22. 03. oktober 2010: 
Kapsler med motgift kan hjelpe heroinavhengige av Sissel Randsborg. 

Som en av de første i verden har Nikolaj Kunøe testet dette på heroinavhengige. Arbeidet inngår i doktorgradsarbeidet hans ved Det medisinske fakultetet ved Universitetet i Oslo. Resultatene er svært gode.

visualdays.no 30. september 2010:
Heroinoverdosestaden Audiovisuelt innslag av Jon Terje Hellgren Hansen.

Oslo er Europas heroinhovedstad. Ingen andre steder er problemet så synlig som i området rundt Plata og Oslo S. Vi møtte to av dem som virkelig kjenner narkomiljøet i Oslo. Kjell Gunnar (46) lever på gata i Oslo og er avhengig av heroin. Han bruker 600 kroner dagen på dop. Pengene tjener han ved å tigge eller selge gatemagasinet =oslo. Arild Knutsen (41) er tidligere rusmisbruker. Nå driver han ”Foreningen for Human Narkotikapolitikk” og jobber for å..

VG 27. september 2010:
Misforstått politikk av Arild Knutsen, leder i FHN. 

Lederen i Politiets Fellesforbund refser justisministeren for hans utspill om at han ikke lenger ønsker at politiet skal straffe bruk og besittelse av narkotika. Arne Johannessen (PF) advarer om at legalisering av narkotika er stikk i strid med alle politifaglige råd, han belyser således at politifagligheten er totalt malplassert på rusfeltet.

Dagbladet 26. september 2010:
La ned 17 plasser for å få 12 nye av Vegard Kristiansen Kvaale. 
I januar 2009 la statsminister Jens Stoltenberg og daværende helseminister Bjarne Håkon Hanssen fram en storstilt plan for rusavhengige. Blant annet skulle 50 millioner kroner skulle gå til en skinnende ny rusakutt i Oslo.

abcnyheter.no 20. september 2010:
Intoleranse mot krigsveteraner? av Arild Knutsen, leder i FHN.
Flere rusinstitusjoner melder at vi vil møte mye rusproblemer blant krigsveteraner fra oppdrag i Afghanistan. Libanon-veteran Petter Nilsen sier til NRK at angsten bare ble verre og verre og at det var årsaken til at han begynte å døyve tilværelsen, en måte å overleve.

abcnyheter.no 10. september 2010:
Liberal uten prinsipper, men på premisser? av Arild Knutsen, leder i FHN.

Fremskrittspartiets helsepolitiske talsmann Per Arne Olsen, mener det må være grenser for hvor liten tillit politikere og myndigheter kan ha til voksne mennesker.

Sverige kontra Danmark: 
SVT, Rapport 2010:
Gratis heroin til danska misbrukare (Videoreportasje)
I Danmark får tunga narkomaner gratis heroin två gånger om dagen - av danska staten. En omöjlighet i Sverige, men det förekommer i fler europeiska länder. Följ med SVT:s Aktuellt till Köpenhamn.

Interessant:
VG 02. september 2010:
Alle narkomane får hjelp i Portugal av Brynjar Skjærli.
 
For snart ti år siden avkriminaliserte Portugal bruk av narkotika. Det gjør at heroinmisbruker Joáo Pedro Nunes (37) slipper å bli latterliggjort i retten. Isteden får han gratis hjelp.

Dagsavisen 28. august 2010:
Delte ut sprøyter av Trine Andreassen.

De to politikerne og Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk er enige om at det er for få tilbud der rusavhengige kan få hjelp og utstyr. – Det er et skrikende behov for sprøyter. Vi ser tenåringer som spør nedsotede uteliggere om ei sprøyte, og så tar de fram utstyr som ikke ligger i pose og gir til dem. Det er smitteutstyr. Utstyret til brukerne kan ikke være vanskelig tilgjengelig, det må være der brukerne er, sier Knutsen.

Sykepleien.no 27. august 2010:
En rapport fra gateplan av Laila S. Berg.
 
Arild Knutsen har skrevet en ny tilstandsrapport om livet på gata blant rusavhengige. Hva har inspirert deg til å skrive denne rapporten? - Da politiet begynte å bli bryskere mot rusavhengige. Og når hjelpetiltakene syntes så vanskelig tilgjengelig. Jeg ble så frustrert at jeg måtte skrive en rapport fra gateplan.

Interessant: 
Aftenposten 27. august 2010:
Avlys narkotikakrigen av Willy Pedersen og Helge Waal.
Kriminalisering av bruk og besittelse av narkotika har neppe noen viktig forebyggende betydning. Vi trenger en ny narkotikapolitikk.

Fontene nr8/10 (Velg mellom pdf og e-avis):
Om bl.a. rusomsorg og ruspolitikk. Om Stoltenbergutvalgets innstilling, om hospits og om det ødeleggende prinsippet om total rusfrihet først, dernest; inkludering. Lederartikkel, side 3. Artikkelen "Åpen framtid" (FHNs leder er blant de intervjuede der), side 16 og artikkelen "Åpne dører eller ingenting" på side 21.

Østkantavisa 25. august 2010: 
Må slutte å sy puter under armene på folk av Hege Bjørnsdatter Braaten. 

– Vi føler vel at det kommunale apparatet preges av resignasjon. Brukerne opplever at de må stå med lua i hånda og bli sendt hit og dit. Det blir for mye brannslukking i et forsøk på å gjøre situasjonen litt bedre, sier leder i FHN, Arild Knutsen. Sammen med resten av FHN er han derfor på jakt etter større lokaler, for å starte et nytt brukerstyrt aktivitetstilbud. 

dittoslo.no 22. august 2010: 
Det er stygt, det som skjer nå
 av Hege Bjørnsdatter Braaten. 

Situasjonen er kritisk, mener Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), som de siste ukene har blitt jaget bort fra «Plata». – Det virker som om politiet tror at vi løper etter brukerne og kaster utstyr etter dem, mens vi står og ser på at de tar sprøyter, sier Nina Helen Sølling i FHN.

Interessant:
Bergens Tidende 15. august 2010:
Ungdom i drift - sviktet og sveket av Magne Raundalen, barnepsykolog, Senter for Krisepsykologi.
Dødsfall blant unge stoffmisbrukere er en varslet katastrofe. Det er likevel kommet viktige signaler om at vi ikke har forsonet oss med tilstanden i Ungdomsvernet, som vi velger å kalle det i denne artikkelen.

Dagsavisen 13. august 2010:
Storberget må stanse kjeppjaging av hjelpere av Arild Knutsen, leder i FHN.
Utgangspunktet for protesten fra hjelpeorganisasjonene, var at politiet plutselig gikk på og bryskt dyttet hjelperne bort fra området utenfor Oslo S. Uten at de hadde sagt et ord på forhånd. Samtidig skrek de ut urimelige beskyldninger og truet med at de ikke bare skulle stanse videre hjelpearbeid, men slå hardt ned på det.

Dagsavisen 12. august 2010: 
Politiaksjon kan være ulovlig av Sturla Smári Hanssen. 

Det er ulovlig å nekte frivillige å dele ut rent brukerutstyr til narkomane, hevder helsejurister. Men regjeringen griper ikke inn mot Oslo-politiets nye og omstridte linje. – Man kan ikke sette menneskers liv og helse på spill for å oppnå ro og orden, sier jurist Marianne Skattum.

rus.no 11. august 2010:
Nulltoleranse mot hjelpetiltak? Av Astrid Renland.

Bakgrunnen for uttalelsen er Oslo politiets utspill og aksjoner der de nekter bruker- og hjelperorganisasjoner å dele ut sterilt brukerutstyr til injisering, og mat til rusavhengige i Oslo sentrum. Ifølge Oslo politiet bidrar dette arbeidet til å opprettholde ansamlinger av rusavhengige rundt Oslo S og på Plata.

Aftenposten 11. august 2010:
Politiets feilprioriteringer av Rannveig Svendby, Masterstudent ved sosialantropologisk institutt, UiO.
Arild Knutsen blir fysisk dyttet vekk av politiet under utdeling, og Willy Danielsen får ikke gi bort saft og mat. Nå må politiledelsen ta til vettet, og revurdere hvilke kamper de vil kjempe – og hvem de vil kjempe mot!

dittoslo.no 10. august 2010: 
Ønsker gode løsninger for Plata - avviser brukerorganisasjonene av Hege Bjørnsdatter Braaten.

RiktigRetning her representert ved Arild Knutsen (FHN), Vidar Hårvik (MARBORG), Karen Følling (LAR-Nett), Line Eikenes (RIO), Jon Storaas (RIO), Vibeke Årst (MARBORG) og Asbjørn Larsen (Kafé-X). 
Nå krever Riktig retning at justisminister Knut Storberget kommer på banen og stanser politiets bryske angrep på hjelpearbeidere. Han bør også invitere brukerorganisasjonene til et samlet møte, hvor helseministeren også er til stede, skrev de i pressemeldingen, der de også slakter den kommunale rusomsorgen .

Interessant: 
Dagsavisen 10. august 2010:
Politi på ville veier av Sturla Smári Hanssen.
Oslo-politiets aksjoner mot utdeling av rent brukerutstyr til narkomane er uforståelig, mener SV-nestleder Bård Vegar Solhjell. Han får støtte av Thorvald Stoltenberg.

Kommunal-rapport 10. august 2010:
Politiet nekter sprøyteutdeling i Oslo, av NTB.
– Brukerorganisasjonene står samlet i kravet om at justisminister Knut Storberget kommer på banen og stanser politiets bryske angrep på hjelpearbeiderne. Vi forventer også at helseministeren er seg sitt ansvar bevisst, og bidrar til å rydde opp i denne uholdbare situasjonen, heter det i en pressemelding fra paraplyorganisasjonen

Dagsavisen 09. august 2010:
Politiet kjeppjager hjelpetjenester av Rebecca Shirin Jafari.

For første gang går politiet inn for en hardere linje der oppsøkende tjenester ikke lenger får dele ut brukerutstyr i områdene rundt Oslo S. – Vi kan ikke lenger ha det sånn at oppsøkende tjenester deler ut sprøyter, også setter brukerne seg ned to meter unna og setter skuddet. Det er dobbeltmoralsk, er forklaringen fra politisjef på Grønland Politistasjon, Kåre Stølen.

VG 08. august 2010:
Ja til sprøyteutdeling av Arild Knutsen.
 
Smitteutbredelse av HIV/AIDS, hepatitt C og andre sykdommer er et internasjonalt folkehelseproblem. Derfor er det så viktig at myndighetene innfører tiltak som virker etter hensikten. Dialog har vist seg å gi langt større effekt enn etisk betenkelige kontrolltiltak. Gjensidig respekt legger grunnlag for virksom rusbehandling også i fengslene.

Dagbladet, Magasinet 07. august 2010:
Slår med den ene hånda, stryker med den andre av Arild Knutsen, leder i FHN. 
Kriminaliseringen av rusmiddelbrukere er en snever måte å tilnærme seg et komplekst problem på, som står i kontrast til alle evidensbaserte hjelpetiltak. Opphever vi forbudet, vil dørene åpnes for å...

 

Bladet Tromsø 07. august 2010:
Hva lokker dere til Karlsøyfestivalen?
Jeg skal holde foredrag lørdag. Sammen med Nils Christie og Hedda Giertsen skal jeg snakke om narkotikapolitikk...

Interessant:
Dagsavisen 05. august 2010:
Pynter på oppklaringstall av Jens Marius Sæther og Sturla Smári Hanssen.
Det som før var én narkotikasak kan i dag fort bli til fire. Praksisen ble endret på slutten av fjoråret da politiet slet med lav oppklaringsprosent i straffesaker.

ivarjohansen.no 05. august 2010:
Arild Knutsen rapporterer: Helhjertet jaging og straffing, halvhjertet rusomsorg.
Selv oppsummerer Arild slik: "Den offentlige ruspolitikken, med den helhjertede jagingen og straffingen - og den halvhjertede rusomsorgen. Den er så rystende at det knapt finnes ord. Den er rett og slett inhuman." 
Les selv.

Bergensavisen 04. august 2010: 
Få argusøyne rettet mot barnevernet av Arild Knutsen, leder i FHN.
Nok et barnevernsbarn er død. Igjen er dødsårsaken trolig overdose av et narkotisk stoff. I ettertid er barnevernet opptatt av å formidle at de har fulgt sine rutiner. Forståelig nok, men hendelsen påminner om et fenomen som bør løftes til debatt på et langt høyere nivå.

Rus.no 03. august 2010:
Helsemyndighetene setter foten ned for forebyggende smittevernstiltak i fengslerav Astrid Renland. 

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har besluttet å si nei til forslaget om å gjøre sterile sprøyter og spisser tilgjengelig for injiserende rusavhengige i fengsler. Beslutningen ble offentliggjort knapt en uke etter at FN kontoret for narkotika og kriminalitet (UNODC) lanserte rapporten "Toolkit for HIV Situation and...

Lokalavisen Akers Avis Groruddalen 30. juli 2010: 
Vil gi sprøyter til fangene av Jørgen Sollien.

Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, synes det er helt utrolig at Helsedepartementet kan si nei til Helsedirektoratets anbefaling av utdeling av sprøyter i fengsel.

abcnyheter.no 29. juli 2010:
Kraftig opprørt over Kristelig Folkepartis narkotikapolitikk av Arild Knutsen.
Aud Kvalbein setter skadereduksjon opp mot rusbehandling, hvilket er en farlig misforståelse som fra før har kostet mange menneskeliv. Det tok flere år før vi fikk innført sprøyteutdeling, substitusjonsmedisiner og dernest sprøyterom (5 års debatt) til tross for innblikk i heldige utenlandske resultater. Takket være nettopp slike forstokkede holdninger. I mens døde folk i hopetall.

NRK, Østlandssendingen 28. juli 2010:
Helt feilslått satsning av Grethe Kielland Jenssen.

Kristelig Folkeparti er opprørt over byrådets planer om å dele ut røykeutstyr til heroin til sprøytenarkomane i Oslo. Resultatet av dette er at folk går rundt og rundt i systemet, de kommer seg ikke ut av avhengigheten. Er de ikke opptatt av å få folk ut av rusen? spør varaordfører Aud Kvalbein.

TV2 Nyhetene 27. juli 2010:
Anbefaler å røyke heroin av Anders Firing Lunde.

Byrådet i Oslo vil dele ut røykeutstyr til sprøytenarkomane. Leder i Foreningen for human narkotikapoltikk, Arild Knutsen - som selv har vært heroinmisbruker i flere år, applauder byrådets forslag.

drugnews.se juni (men just oppdaget) 
Heroinutdeling även i Norge? av Sven Liljesson.
Norska regeringens missbruksutredning väntas på onsdag föreslå att läkare ska få ge heroin till de tyngsta missbrukarna. Det kan betyda att Norge kan komma att följa efter Danmark där heroinutdelning under våren inletts.

Innherred Folkeblad, Verdalingen 15. juli 2010:
Gi meg metadon - jeg lever med en fot i grava av Vegard Mahle Aas.
«Nina» er syk og har gått ned 28 kilo etter at LAR-Midt tok fra henne metadon. Både fastlegen hennes og pasientombudet kritiserer oppfølgingen. De mener hjelpeinstitusjonen er mer interessert i å passe regelverket enn å rehabilitere pasientene.

Klar Tale 09. juli 2010:
Kan ruse seg uten fare for smitte av Espen Stegger Ledaal.

Her tar Rune heroin. Han slipper å være redd for å bli smittet av sykdommer. Årsaken er at Arild Knutsen (til høyre) og Foreningen for human narkotika-politikk deler ut rene sprøyter til de narkomane. Nå har Byrådet i Oslo bestemt at de som ruser seg skal få hjelpemidler. Foto: Espen Stegger Ledaal / KLAR TALE

NRK1, Dagsrevyen 08. juli 2010:
Tidsfrister brytes vedrørende behandlingsplasser for narkomane av Iselin Fjeld. 

Nå vil et flertall i Oslos Bystyre at Oslo selv skal sørge for rusbehandlingen til de som ikke får hjelp. I Innslaget intervjues: Mona Skaug (Håpets Dør), Ola Elvestuen (Venstre), Eirik Lae Solberg (Høyre), Heidi Horgen (FHN) og Elisabeth Arntzen (Helse Sør-Øst).

Aften 07. juli 2010:
Etterlyser samarbeid om rusomsorgen i Oslo av Christine Engh. 

Hjelpeapparatet er lite oversiktlig. –Det er ufattelig sløsing med penger i rusomsorgen, mener Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk. Byens mest utslåtte rusmiddelmisbrukere tilbys en jungel av omsorgstiltak, som omfatter alt fra utdeling av rosinboller og klær til behandling av sår og byller. Lars Bele (40) og byens rusmisbrukere har tilgang til et hjelpeapparat som teller 1100 årsverk, 700 frivillige og én milliard kommunale kroner årlig.

NRK1, Dagsrevyen 07. juli 2010:
Økning av narkomane i Oslo av Ida Dahl Nilssen. 

Reportasje på Dagsrevyen fra Oslo Sentrum om mennesker med narkotikaproblemer. Der intervjues Gry Olsen, frivillig og Heidi Horgen, nestleder i Foreningen for human narkotikapolitikk. I tillegg intervjues Børge Erdal, leder i Uteseksjonen og Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland Politidistrikt.

Vesteraalens Avis 24. juni 2010:
Heroindebatten går varmt, også den må kommenteres av Arild Knutsen, leder i FHN.
Motstanderne mot utdeling av heroin overskygger den virkelig store debatten, med sitt snevre fokus på nettopp denne behandlingsformen. Utvalget foreslår et lite forsøksprosjekt med utdeling av heroin, og politikere og andre aktører gripes av moralsk panikk. Således lar de denne diskusjonen dominere.

Mot lysere tider i cannabispolitikken 24 juni 2010:
Spørsmålsrunde med Thorvald Stoltenberg og NÅ-kampanjen på Stortinget 

Tirsdag 22. juni ble det avholdt et åpent møte på Stortinget om den nye ruspolitikken arrangert av AUF i anledning NÅ-kampanjen som ønsker å fremme en mer åpen debatt om rusmidler. Det kom innspill både om legalisering av cannabis og medisinsk cannabis. I tillegg til Thor Erik Forsberg, var Thorvald Stoltenberg hovedinnleggsholder.

Radio Norge, Norgesmagasinet 23. juni 2010:
Om unge i rusmiljøene av Ingvild Teige Stiegler.
 
Der intervjues: Charlie Storøygard. Kjent fra filmen "Uteliggernes sang" der han var blant bidragsyterne til CD'en Plata fra gata", Nina Helen Sølling, styremedlem i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) som flere dager i uken deler ut brukerutstyr til narkomane. Og Børge Erdal, leder i Uteseksjonen i Oslo Kommune, Rusmiddeletaten.

Dagbladet 20. juni 2010:
Bør vi gi heroin til de tyngste heroinmisbrukerne? 
Duell mellom Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk og Frode Woldsund, konstituert leder i Frelsesarmeens rusomsorg.

Interessant:
Aftenposten 18. juni 2010:
Vil ikke lenger straffe narkotikabruk av Jenny Sandvig og Andreas Bakke Foss.
 
– Vi må spørre om vi skal fortsette å bruke samfunnets strengeste reaksjonsform for bruk og besittelse av narkotika, eller om vi skal tørre å tenke som Thorvald Stoltenberg-utvalget, sier justisminister Knut Storberget (Ap).

NRK, Østlandssendingen 17. juni 2010: 
Kutter ventetid for narkomane av Jon Gimmingsrud. Reporter: Ellen Sporstøl.

Se klippet i NRK Nett-TV. Nå starter Oslo Kommune et lavterskeltilbud som gjør Subutex tilgjengelig for alle.

NRK, P1, Her og nå 16. juni 2010:
Om Stoltenbergutvalgets forslag om utdeling av heroin av Lars Nerusand og Christina Høier.

Nå er det opp til helseministeren å gjøre om forslaget til politikk. På et kontor i Oslo Sentrum sitter to personer bøyd mot PC-skjermen og venter spent, det er Arild Knutsen, tidl. rusavhengig, nå leder i FHN og Veronica Nevermo, tidligere heroinbruker, nå i LAR.

P4 16. juni 2010:
Frykter liv vil gå tapt av Ole Henrik Tveten.
Liv vil gå tapt dersom ikke helseministeren gjør noe raskt. Det sier leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, som frykter at det vil ta for lang tid før Stoltenbergutvalgets forslag om heroinbehandling blir satt ut i livetHør lyd (Arild Knutsen

Interessant:
VG 15. juni 2010: 
Rødgrønne politikere gjør narko-opprør av Marianne Johansen og Alf Bjarne Johnsen.
 
Minst ti rødgrønne stortingsrepresentanter vil fjerne bruk av fengselsstraff for narkotikamisbruk. De mener man bør slutte å straffe mennesker som er misbrukere av narkotika, og i stedet gi dem behandling. Det handler ikke om å gi opp folk, men å investere i folk, sier Thor Erik Forsberg (Ap).

Aftenposten, blogg 15. juni 2010: 
Reportasje fra Plata og omegn av Rannveig Svendby. 

En høy andel rusavhengige (kvinner og) menn har opplevd seksuelt misbruk, men stemmene fra denne gruppa er ikke representert i mitt mastergradsprosjekt om overgrepsutsatte menn. På tampen av feltarbeidet har jeg derfor bestemt meg for å oppsøke gata, for å høre om noen kunne tenke seg å slå av en prat eller to om sine erfaringer, så jeg kan innlemme disse i masteroppgaven.

NRK, Dagsnytt 18 14. juni 2010:

Debatt om heroinutdeling med Bent Høie (H), Thor Erik Forsberg (Ap), og Arild Knutsen (FHN).

VG-Nett 14. juni 2010:
Sterke reaksjoner etter heroinforslag av NTB.
Legene skal få gi heroin til de tyngste misbrukerne, mener flertallet i regjeringens rusutvalg. Mandagens lekkasje fra rapporten har skapt sterke reaksjoner. Foreningen for human narkotikapolitikk, er derimot fornøyde med at internasjonale rapporter om fordelene ved heroinbehandling ser ut til å få gjennomslag i Norge.

ostkantavisa.no 14. juni 2010:
Jubler over heroinutdeling av Hege Bjørnsdatter Braaten
Knutsen påpeker også at utvalget går hardt ut mot dagens praksis i forhold til mangelfull psykiatrisk hjelp til de tyngste brukerne. – De går også hardt ut mot et behandlingssystem der psykiatrien svikter de tyngste stoffbrukerne, der de ulike tilbudene ikke snakker sammen og mot den manglende individualiteten i oppfølgingen, sier han.

nrk.no 14. juni 2010: 
Anbefaler heroin-behandling av Lars Nehru Sand.
Et flertall i Thorvald Stoltenbergs rusutvalg vil gi heroin i behandlingen av norske rusmiddelavhengige. Utvalget legger frem sine konklusjoner onsdag . Etter det NRK erfarer refser utvalget dagens behandlingssystem. De ulike hjelpetilbudene snakker for dårlig sammen. Psykiatrien svikter de tyngste rusmisbrukerne. Brukerne får ikke en individuell oppfølging.

Heroin.no 03. juni 2010:
Mistenkelige rapporter og vanskelige fakta. Kristoffer prater med Arild Knutsen 

Helsedirektoratet 27 mai 2010:
Fra ekskludering til inkludering av Trine-Lise Gjesdal. 
Vi befinner oss på Helsekonferansen 2010. Leder av foreningen for human narkotikapolitikk Arild Knutsen beskriver sitt drømmebilde av helsetjenesten anno 2015. Samtidig beskriver han hvor ille situasjonen faktisk ”var” i 2010. 
 

NRK, P3, Banden 23. mai 2010:
Cannabis legaliseres i California? I panelet: Michelle Alexandra Muren og Arild Knutsen. Reporter Selena Konjhodzic. 

Helsekonferansen web-TV: Arild Knutsen 

Drømmebilde av helsetjenesten anno 2015.

Akershus Amtstidende 12. mai 2010:
Politimesteren slår tilbake av Ole Jonny Johansen.
Det er lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, som roser Arne Johannessen for hans utspill der han altså hevder at politiet langt på vei løper etter slitne narkomane med håp om å oppklare flest mulig narkotikaforbrytelser.

abcnyheter.no 11. mai 2010:
Helseministeren må sikre adekvat behandling til rusede psykosepasienter av Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.
Både Legevakten, lavterskelsenteret 24sju og flere andre tiltak har vitnet om Ullevåls unnfallenhet: - Når det kommer inn en som sokner til Ullevål, sukker vi oppgitt. Da vet vi at dette blir vanskelig, uttalte Kirsten Frigstad, leder i 24sju.

Nettavisen vol.no 11. mai 2010:
Politiet er avhengig av narkotika av Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.
Politiet er blitt avhengig av narkotika. Ettersom aksjoner mot rusmiljøer gir høy oppklaringsprosent og gjennomsnittlig rask saksgang, så misbruker de narkotikaen for å komme godt ut av det på årsoppgjøret.

Gateavisa.no 08. mai 2010:
1200 i demonstrasjon for legalisering i Oslo
Arild Knutsen, lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk ( FHN ) holdt en klar og tydelig appell der han blant annet fortalte at det går mot avkriminalisering og legalisering i EU. 
Se også: 

Interessant:
Sirus.no 07. mai 2010:
Ingen enkle løsninger på narkotikaproblemene.
To av bokens viktigste konklusjoner oppsummeres slik: 1. Det finnes nesten ingen vitenskapelig forskning å støtte seg på i forsøk på å bedre tilførselskontroll og lovhåndhevelse. 2. Utilsiktede virkninger av narkotikapolitikk er vanlig.

abcnyheter.no 06. mai 2010 
Få de kokaindømte jentene i Bolivia fri!
 av Arild Knutsen, FHN.
Dommen mot de to, som allerede har sittet to år bak murene i kvinnefengselet Cochabamba, er horribel og inhuman, uavhengig av om de to ble lokket eller om de er skyldige i, på selvstendig grunnlag, å ha planlagt og gjennomført smugling av kokainen. De er allerede straffet for strengt.

askeravisen 06. mai 2010:
Kjemper for rettferdighet av Charlotte Sissener.
Nina Sølling (42) fra Hvalstad gjør det hun kan for å hjelpe Holmestrandgutten Lasse Wethal (23) som ble satt fyr på under et nachspiel i fjor. Nina kjemper også for de
narkomanes rettigheter, og er tilhenger av å dele ut heroin som behandlingsmedisin på lik linje med metadon og subutex.

abcnyheter.no 03. mai 2010: 
Vendepunkt i narkotikapolitikken av Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.
For førti år siden startet Richard Nixon krigen mot narkotika. Tjue år senere ble skadereduksjonen innledet. Tjue til har passert og en ny endring er på gang, denne gang for å forebygge skadene.

Interessant:
bladet Psykisk helse
 april 2010:
Tid for det kompliserte av Cathrine Th Paulsen.
 
Nå er han oppnevnt av regjeringen til å lede et utvalg som skal vurdere tiltak til ”de mest hjelpetrengende rusavhengige”. Utvalget har akkurat bedt om mer tid til å komme med en innstilling, etter å ha reist på studieturer til Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Italia, Sveits og Portugal.

– Vi oppdaget fort at det ikke er nok å si ja eller nei til utdeling av heroin, sier han.

Dagsavisen 22. april 2010:
Steiler over Ullevåls praksis av Trine Andreassen.
Også hjelpetilbudet 24sju opplever at Ullevål nekter å ta imot psykotiske personer som er ruset. Disse menneskene er kasteballer i helsesystemet, advarer Rådet for psykisk helse. Også leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk erfarer at personer som har både rus- og psykiatriproblemer, kastes rundt i helsevesenet.

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap)s appell på stiftelsesmøtet til Ungdom for human narkotikapolitikk 06. april 2010:
 
Les også:
Senterungdommen: Ungdom for human narkotikapolitikk 
Unge Venstre: Ny organisasjon for human narkotikapolitikk 
Radio Nova (Radiointervju med Jarle Fagerheim) Hva er galt med norsk narkotikapolitikk?

rus.no 20. april 2010:
Politi mot nulltoleranse av Ole Martin Larsen.
 
«Krigen mot narkotika» har forårsaket galopperende død og elendighet i et gigantisk kriminelt marked, sier den pensjonerte narkobetjenten Jack Cole som kommer til Oslo mandag 3. mai

abcnyheter.no 10. april 2010:
Nye stoffer på narkotikalisten av Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.
Stadig nye rusgivende midler utvikles for bruk og salg. Flere av disse er det ekstremt risikabelt å bruke, og har ført til flere dødsfall i Norge den siste tiden. Helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen har derfor vært opptatt av å få fortgang i sakene, for blant annet å forby GBL..

Interessant kronikk:
Adresseavisa 09. april 2010:
En gang avhengig, alltid avhengig av Kjell J. Vang, Pasient- og brukerombud i Nord-Trøndelag.
Rusavhengige rapporterer at de konstant møtes med mistenksomhet. Også etter tiår som rusfri på substitusjonsbehandling, utsettes de for spørsmål og kommentarer som de oppfatter gir uttrykk for at de ikke er til å stole på.

Video på heroin.no med Odd Børretzen, 08. april 2010:

Blogg på heroin.no 08. april 2010:
Hvordan og hvorfor skal vi dele ut heroin? av Arild Knutsen, leder i FHN.
 
Man kan si hva man vil om valget hver enkelt har tatt da de tok heroin første gang, men hvem bør kaste den første stein? Hvem er i posisjon til å dømme? De som dømmer har neppe tatt med i betraktningen at flertallet..

Interessant: 
To artikler på forskning.no:
Rusbehandling til moralsk forargelse
Ungdom får ikke hjelp, regjeringens opptrappingsplan for rusfeltet er ikke fulgt opp, samtidig som det finnes behandlingsformer som virker, skriver Per Holth i denne kronikken.
Vil få hasjrøykerne ut av båsen
Personer som bruker cannabis, blir ofte sett på som ofre og misbrukere. Det provoserer sosialantropolog Flore Singer Åslid.

Østkantavisa 06. april 2010:
– Vår tids viktigste helsesak av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Vi ser at det er engasjement i flere politisk leire, både blant ungdom og i samfunnet generelt for en ny narkotikapolitikk, sier en av initiativtakerne bak Ungdom for human narkotikapolitikk (UHN), Jarle Fagerheim .

nrk.no 03. april 2010: 
Vil ha en mer human narkotikapolitikk av David Vojislav Krekling.
Flere ungdomspolitikere går sammen om å starte opp en ny organisasjon som skal sette narkotikapolitikk på dagsordenen. Målet er en mer human politikk.

Interessant:
Dagbladet 26. mars 2010:
Se Erik Thorstvedt som horekunde av Vegard Kristiansen Kvaale.

I dag lanseres filmen og nettstedet heroin.no . Bak står skuespiller Kristoffer Joner og regissør Bjørn Arne Odden. De har begge engasjert seg sterkt for heroinassistert behandling til de tyngste misbrukerne.

Lydopptak:
Cannabisdebatt med Arild Knutsen og Inger-Christin Torp, på Samfundet i Trondheim 23. mars 2010. 

Foto: http://fotogjengen.samfundet.no 
Paneldebatt om legalisering av Cannabis, mellom Inger-Christin Torp, forbundsleder i Arbeiderbevegelsens Rus- og sosialpolitiske Forbund og Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Intro ved Arrangørens representant: Johannes Raustøl, Studentersamfundet i Trondhjem. Debattleder: Sjur Sandgrind.

Oslopuls.no 19. mars 2010:
Sov ute for uteliggerne av Lise Grønskar. 

Blant dem som tok turen til Egertorget var årets Oslo–borger og tidligere uteligger, Arild Knutsen. Han ligger pakket inn i soveposen sin, synes det var rart å tilbringe natten på Karl Johan.

Interessant:
Dagbladet 19. mars 2010: 
Høye kostnader ved hasjforbud kronikk om narkotikapolitikk av: Ole Røgeberg, Forsker ved Frischsenteret og Hans Olav Melberg, Forsker ved UiO og SIRUS.
Bruken av hasj og hardere stoffer vil neppe øke særlig mye ved avkriminalisering, viser studier.

ostkantavisa.no 19. mars 2010:
Jeg har til og med drømt av Hege Bjørnsdatter Braaten.
 
Årets første regn falt i morgentimene over Egertorget. Samtidig våkna deltakerne på «Oslo Sleepover» etter en mildt sagt annerledes natt. Nina Helen Sølling og Arild Knutsen fra Foreningen for human narkotikapolitikk tilbrakte natta på gata. – Jeg hadde ikke overlevd dette livet, sier Sølling

VG 17. mars 2010:
Heroin letter behandling av Arild knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Grunnen til at stadig flere ivrer for styrking og videreutvikling av rusomsorgen – og foreslår heroinutdeling, er nettopp at det finnes for få typer behandlingstiltak og at situasjonen er uholdbar. Vi har til enhver tid mellom 8500 og 12200 sprøytemisbrukere. Bare Oslo kommune deler hver dag ut 6900 sprøyter.

Russia and Methadone: Breaking the Ice 

Anbefales:
Tidsskrift for psykisk helsearbeid nr.1. 2010.

Tema: Rus. Her kan man lese mer om tidsskriftet.

A-magasinet, aftenposten 12. mars 2010:
Da han knivstakk henne av Øivind Gulliksen.
 
Side 1. (Foto fra åsted og overskrift.) Side 2. (Artikkelen begynner her) Side 3. ogSide 4. 
Les også lederartikkelen av redaktør Kjersti Løken Stavrum Konfliktløsning 
Denne historien, som handler om Arild knutsen og Trine Kristoffersen, og om hvordan de ødela hverandres liv, har alt i seg til å kunne bli en dypt engasjerende spillefilm. 

Senterungdommen 12. mars 2010:
I dag begynner vårslepp
I dag samles 160 senterungdommer til arrangement på Klækken Hotell ved Hønefoss. I løpet av helga skal ungdommene skoleres i politiske saker. Det er totalt 14 kurs som deltagerne kan velge mellom. Fornybar energi, ruspolitikk og integrering er noen av kurstemaene med blant annet Bjørge Stensbøl, Åslaug Haga og Arild Knutsen som innledere.

Grunnverdier i narkotikapolitikken, en oppsummering

Gatefolkets forkjemper og årets osloborger, Arild Knutsen, leder for Foreningen for human narkotikapolitikk, holdt så et innlegg om brukernes urettferdige hverdag i Norge og legalisering av narkotika.

Den barmhjertige samaritan og omsorgsetikken av Marianne Følling Elgjo
Innleggene ble fulgt opp av en paneldebatt. I panelet satt "Årets osloborger" Arild Knutsen, leder av Foreningen for human narkotikapolitikk, sammen med sosionom og seksjonsleder Beate Standerholen - samt innlederne Pettersen og Skjørshammer.

Interessant:
VG 27. februar 2010.
Arrogant av helseministeren av Kristian Soltvedt.
 
Helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen kunne i forrige uke fortelle at det neppe vil skje store ting, innen norsk narkotikapolitikk så lenge hun sitter som statsråd. Les også VGs lederartikkel samme dag: Det nedkjørte Norge av Frithjof Jacobsen.

NRK, P3, Juntafil 25. februar 2010.
Om ungdom og rusproblematikk
Hør intervju av Michelle (I tre deler), og FHNs leder Arild Knutsen bli intervjuet i studio. Indikatoren går opp til topps halvveis i sendingen og begynner så på nytt igjen.

TV2-Nyhetene, Kl. 21-sendingen 24. februar 2010:
Kritisk til nytt narkoprosjekt i Bergen av Aaslaug Henriksen og Lena Kleveland. 
 
– De sniker i køen, mener lederen for Foreningen for human narkotikapolitikk. Narkoprosjektet gir ungdommer som blir tatt for narkotikaforbrytelser mulighet til å velge mellom straff eller behandling. Foreningen mener de sniker i behandlingskøen.

Nrk, P3, Banden 24. februar 2010:
Narkolangs i Oslo - en DOPumentar av Sven Bisgaard Sundet. 
Siden slutten av sekstitallet har narkomiljøet i Oslo blitt kjeppjaga nedover paradegaten Karl Johan. Fra Slottsparken, via Egertorget, helt ned til Plata og Oslo S. Banden har tatt turen sammen Arild Knutsen fra Foreningen for Human Narkotikapolitikk.

abcnyheter.no 24. februar 2010:
Narkotika: Legalisering fremfor avkriminalisering av Arild Knutsen.
Legalisering gir de til enhver tid demokratisk valgte myndigheter mulighet for kontroll, for innsyn i mengden bruk og konsekvenser, og dermed til en evidensbasert og human tilnærming.

Journalen 22. februar 2010: 
Plata tur/retur av Johanne Hoffart.

Politikere, sosiologer, forskere og jurister debatterer ny narkotikapolitikk i tur og orden. På gatenivå kjemper noen en kamp mot tida, abstinensene og stigmatiseringen.

Østkantavisa 22. februar 2010:
– Har ikke konkludert om heroin av Hege Bjørnsdatter Braaten.
 
Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) står fast ved sine uttalelser i heroinsaken, men avviser at regjeringa har konkludert. Også i fag- og organisasjonsmiljøer ble det reagert på helseministerens uttalelser. Leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, mente blant annet at helseministeren bedrev politisk spill og taktikkeri.

abcnyheter.no 21. februar 2010: 
Lavterskelsentre for utdeling av heroin av Arild Knutsen, leder i FHN.
 
Hvorfor er det kun når det gjelder denne medisinen at det påpekes at det brukes skattepenger på utdelingen av den? Hvor rimelig er det på en skala? Misforståelsen blender for kritisk blikk på organiseringen av danskenes heroinutdelingssentre. De kunne administrert systemet mer hensiktsmessig. Og langt billigere.

To aviskommentarer verdt å lese 19. februar 2010:
Romerikes BladSlakt av feilslått politikk av Thor Woje, sjefsredaktør. 
NationenEt skudd for narkopolitikken av Kato Nykvist, konstituert politisk redaktør.

Østkantavisa 19. februar 2010: 
- Uredelig av helseministeren av Hege Bjørnsdatter braaten.

Leder i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), Arild Knutsen raser mot helseministerens uttalelser, som han mener er uredelige. – Uttalelsen fra helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er alvorlig og bør snarest tilbaketrekkes, sier han.

TV2 19. februar 2010: 
Kritisk til helse-heroin av Robin Krüger. 
 
I rusmiljøet rundt «Plata» i Oslo har de merket seg Strøm-Erichsens skepsis, og er negative til at hun avslører sin holdning før Stoltenberg-utvalget konkluderer. – Det synes jeg var et klart brudd på spillereglene, sier leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk.

63 døde under LAR-behandling i 2009 (2. innslaget, ca. kvartveis ut i sendingen)Radioinnslag på NRK, P2s Nyhetsmorgen av Mina Ghabel 17. februar 2010. De intervjuede er Bent Høie, leder i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget (Høyre), Trond Corneliussen, LAR-pasient, Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk og Roger Ingebrigtsen, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Fri tanke nr.1 2010:
«Vi har ikke vært gode nok når det gjelder denne delen av humanismen.»
Aktivist i Human-Etisk Forbund og leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, Arild Knutsen, begrunner i sin kronikk (Side 40) hvorfor forbundet bør etablere humanistisk baserte hjelpetiltak.

Arild knutsen, leder i FHN har sammen med NRK, P3, Banden-journalist Sven Bisgaard Sundet gått på gatevandring i rusmiljøet i Oslos fotspor. der miljøet har blitt jaget fra kvartal til kvartal. Innslaget ble sendt i 3 deler. Første del mandag 15. februar like etter kl.16, del to tirsdag og del 3 onsdag, til samme tid.

Åpent temamøte i Humanismens Hus 17. februar 2010 :
En human narkotikapolitikk Arild Knutsen i samtale med Kaja Melsom, rådgiver i Human-Etisk Forbund.
 
Han er leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, som blant annet går inn for legalisering av narkotika, og har skrevet kronikken i Human-Etisk Forbunds medlemsblad Fri tanke nr.1. 2010. som kommer ut i disse dager, og dessuten etterordet i boka Uteliv, som nylig kom ut på Humanist Forlag.

Interessant: 
Aftenposten 14. februar 2010:
Vil avkriminalisere narkotika av Tone Tveøy Strøm-Gundersen og Andreas Bakke Foss.

Ifølge tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund har satsingen på straff hatt svært negative konsekvenser. Den har medført enorme kontrollutgifter som har gått på bekostning av sosial- og helsepolitiske tiltak til forebygging og behandling, og dessuten ført til omfattende vinningskriminalitet. Satsingen på straff har påvirket prisnivået og dermed lagt grunnlag for organisert kriminalitet, nasjonalt og internasjonalt, mener han.

Østkantavisa 11. februar 2010:
Arild Knutsen er «Årets navn» av Hege bjørnsdatter Braaten.

– Foreningen for human narkotikapolitikk har gjort en formidabel innsats for å vise at narkomane i Oslo må behandles som mennesker. Dette burde være selvsagt, men alt for mange tenker nok at denne problematikken dreier seg om «oss» og «dem», eller «vi som er vellykka» og de «narkomane», sier redaktør Nils Skumsvoll. 

tv2nyhetene.no 10. februar 2010:
Brukerforening om Google: – Fint at de viser byen som den er av Lars Barth-Heyerdahl.

Narkomane i Oslo vises på Googles nye tjeneste. Helt greit, mener lederen av organisasjon for rusmisbrukere.

Til informasjon: 
Humanismens Hus
 17. februar kl.19.00.
Åpent temamøte:
En human narkotikapolitikk
Arild Knutsen i samtale med Kaja Melsom, rådgiver i Human-Etisk Forbund. Knutsen har frontet de narkomanes sak i en årrekke, og ble
før jul kåret til Årets Oslo-borger av Aftenpostens lesere for sin innsats for en human narkotikapolitikk.
Les også:
LISA-gruppen - en humanistisk rusomsorg.
Mange har lagt merke til Arilds insistering på at rusmisbrukere skal behandles med verdighet og respekt – slik vi tar det for gitt at alle andre mennesker har krav på. I 2006 startet han Foreningen 

www.encod.org:
PICKET-LINE IN FRONT OF THE MALAYSIAN EMBASSY 
In Malaysia , as in 21 other countries in the world, people who use or possess relatively small quantities of drugs, including cannabis, are sentenced to death. These sentences are mandatory: judges have no possibility to invoke any extenuating circumstance. Furthermore, the usual burden of proof is reversed so that an individual is presumed to be guilty unless he or she can prove otherwise.

Østkantavisa 28. januar 2010: 
- Fantastisk engasjement av Hege Bjørnsdatter Braaten.

ARILD KNUTSEN: Lederen av Foreningen for Human narkotikapolitikk er nominert for sitt arbeid for rusavhengige. Den siste uka har det rent inn med både stemmer og superlativer til de nominerte i Østkantavisas kåring av "årets navn".

ostkantavisa.no 26. januar 2010:
- Rusavhengige blir trua av politiet av Hege Bjørnsdatter Braaten.

I går kom det to politi på hest her og de oppførte seg veldig truende, sier leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen. Les også: Østkantavisa mener: Feilslått politikk

VG 24 januar 2010: 
Virkelig verdighet av Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk og Anne Solsvik, leder i Unge Venstre. 
I sitt innlegg i VG 17. januar argumenterer Kari Sundby fra LMS mot heroinutdeling. Vi stiller oss helt uforstående til hennes substansløse argumenter. Konsekvensene hun skisserer er i virkelighetens verden stikk motsatt. Først skriver...
 

VG-nett 21. januar 2010:
Statsministeren spar konge i engelsk rusmiddelkampanje av NTB.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er avbildet som spar konge i en kortstokk med bilder av prominente politikere som innrømmer bruk av narkotika. - Dette er et bra tiltak, fordi det er viktig å vise at folk i alle lag bruker stoffer, og at de færreste får problemer. Og at de som får problemer fortjener hjelp, sier Arild Knutsen, leder i FHN til NTB.

Østkantavisa 21. januar 2010:
Hvem fortjener å bli Årets navn? av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Vi har mottatt nominasjoner på en rekke sterke kandidater til kåringa av Årets navn, og de fire nominerte er styreleder i Grüner fotball, Marianne Rønnevig, leder for Foreningen for Human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, leder for dansegruppa One Unity på X-ray, Khawar Gomi Sadiq og organisasjonen Operasjon Ved, som deler ut ved til eldre og uføre.

NRK, Verdibørsen fulgte David Åleskjær (Skrev boka Uteliv)på gatevandring blant rusmiddelavhengige. deriblant bostedsløse. Opptak fra 26. 12. 2009:

Opptak fra Oslo Arbeiderparti- og AUF-kampanjen "NÅ!" 15.desember 2009 foran Østbanehallen i Oslo. Med Thorvald Stoltenberg, leder av Stoltenbergutvalget, Arild Knutsen leder i Foreningen for human narkotikapolitikk og Kirsten Frigstad, leder av Kirkens Bymisjons 24sju.

Anbefales:
Jack Cole. leder av Law Enforcement Against Prohibition taler på Folketinget i Danmark. 7. Januar 2010:
 
Part 1. Part 2. Part 3. Part 4. Part 5.
I tillegg talte Michael JourdainJacob MchangamaJesper KristensenNanna GotfredsenNiels Westy og Liese Recke klingende godt på dansk.

Hadeland 18. januar 2009: 
Et døgn som uteligger
 av June Persdatter Martinsen.

P4-reporter Mari Aftret Mørtvedt var ute sammen med Kjell fra torsdag morgen klokka 9 til fredag klokka 9, de var også sammen med Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Det var tøft å gå fra Kjell, innrømmer reporteren.

P4 15. januar 2009
P4-journalist Mari Aftret Mørtvedt fulgte Kjell i et døgn.

Youtube-kollasje fra døgnet, med opptak fra P4. Kjell møtte Oslos ordfører Fabian stang. Regjeringen sa de ikke kunne stille.
Se også:
Kjell setter sitt morraskudd:

Grunnverdier i narkotikapolitikken - en møteserie i Gamle festsal, Universitetet i Oslo, vinteren 2010. 1. februar: Hvor ble verdiene av? 1. mars: En annen narkotikapolitikk.

nettavisen.no 12 januar 2009:
Sju drept av skrekkbakterie i Skottland av Arild J. Waagbø. 
Heroin forurenset med miltbrannbakterien har forårsaket sju dødsfall i Skottland de siste ukene. Til sammen har fjorten narkomane blitt infisert av bakterien, skriver avisen The Scotsman .

Aften 05. januar 2010:
Minister for dem som trenger hjelp av Erik Ranheim
Arild Knutsen ble av Aftens lesere valgt til årets Oslo-borger. Det er ikke nok. Jeg utfordrer Regjeringen til å gjøre ham til..

Viktig artikkel fra i fjor: 
Dagbladet 10. august 2009:
Nødvendig heroinutdeling av Kristian Soltvedt.
At Oslo-politiet i 2009 kan finne på å storme Plata for å kroppsvisitere slitne 
heroinister og ta fra dem medisinen er helt bak mål. Nå er det på tide å legge moralismen til side og gjøre noe som virkelig vil hjelpe de som sliter med tunge dopproblemer i landet vårt. Ikke minst vil også de pårørende få en langt bedre hverdag. 

fritanke.no 05. januar 2010:
 
- Tyder på at folk er i ferd med å våkne av Even Gran.
Arild Knutsen fikk i jula påskjønnelse av Aftenposten for sin utrettelige innsats blant Oslos rusavhengige. Som leder for Foreningen for human narkotikapolitikk kjemper Arild Knutsen for at Norge skal avkriminalisere bruk av narkotika, og behandle rusavhengighet mer som en sykdom enn å fordømme det som ”misbruk”.

VG 03. januar 2010:

Håper på gratis heroin av Tore Ulabrand Johansen. Side 1 - 2. Side 3 - 4. 
– For oss som er avhengige, er heroin medisin, den beste medisinen vi kan få. Men den vil de ikke gi oss, det forstår jeg ikke, sier Harry Schjetnan. Det gjør heller ikke Arild Knutsen i Foreningen for en human narkotikapolitikk, en organisasjon som består av både tidligere og aktive brukere av narkotika.

crossmenu