Medlemskap

FHN2014

Bergensavisen 31. desember 2014:
Klinikkdirektøren om året hun ble Facebook aksjonist.

I 2014 ble jeg Facebook-aksjonist - og engasjementet landet over mot politiets bortvisningskart av rusavhengige i Bergen var nesten overveldende.

Aftenposten 30. desember 2014:
Har aldri fått så mange støtteerklæringer av Jørgen Svarstad.

De narkomanes talsmann Arild Knutsen har aldri fått så mange støtteerklæringer som da han fortalte om sitt tilbakefall i Aftenposten. Men han stusser over at det har vært stille fra høyresiden i norsk politikk.Blogg.no 29. desember 2014:
Uheldig krav om narkotesting av unge av Arild Knutsen.


TV2 Nyhetene meldte lørdag at Bergenpolitiet fortviler over Bergen kommunes nøling med å tillate frivillige narkotester av ungdom. Politiet hevder at slike narkotester har reddet barn og unge ut av rusmiljøer. Den påståtte frivilligheten er også, mildt sagt, problematisk.Aftenposten 29. desember 2014:
Kjære Arild, takk for at du minner oss på at sammen er vi mindre alene av Lisa Arntsen.


Kjære Arild, Jeg leste om deg i Aftenposten i dag. Leste artikkelen der du forteller om at du sprakk etter 17 år. Du som i så mange år har vært rusfri og som med tiden har blitt en kjent talsmann for en human narkotikapolitikk. Du som har kjempet så hardt for så mange og fått så mange priser for ditt arbeid. Hvordan kunne du av alle sprekke?Aftenposten 29. desember 2014:
Arilds stemme blir enda viktigere etter dette av Thomas Olsen.


Arild Knutsen roses for sin åpenhet om rusproblemer og personlige utfordringer. - Han vil gjennom dette bli en enda bedre representant for de han jobber på vegne av, mener leder i Mental Helse, Dagfinn Bjørgen.Aftenposten 28. desember 2014:
Møter en forandret rusomsorg av Thomas Olsen.


Da jeg var til behandling forrige gang, for over 20 år siden opplevde jeg aldri å bli spurt til råds. Før var du en slags elev, du var mer tvunget i behandling - og andre var eksperter på deg.Aftenposten 28. desember 2014:
Misbrukernes støttespiller på rehab: Arild Knutsen sprakk etter 17 å av Thomas Olsen.


Julen for to år siden orket han ikke gå hjem til sorgen over sin døde sønn og havarerte samboerforhold. Kjøpet av en dose amfetamin startet et ruskjør der de rusavhengiges talsmann selv nesten bukket under.Hiv Norge 03. desember 2014:
Kan dere ikke bare skyte oss? av Olav Andre Manum.


Stoffbrukerne er en usynlig gruppe i det hivforebyggende arbeidet. Kanskje fordi tiltakene som har vært rettet inn mot denne gruppen har vært så vellykkede at det kun smittes et fåtall av personer i denne gruppa årlig? Nå frykter imidlertid Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) at politiets bortvisninger i Oslo og Bergen vil skape så mye uro at både overdoser og hivsmitten i miljøet vil øke.Nettavisen.no/dittOslo 30. november 2014:
Frykter dårligere kå for Oslos narkomane av Hege Bjørnsdatter Braaten.


Det er komplett umulig å se at det kan gagne pasientene på noen som helst måte, sier Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk. I forrige uke fortalte dittOslo.no at Oslo Universitetssykehus ønsker å legge metadon- og subutex-utdeling ut på anbud.Klassekampen 29. november 2014: Gatekrigeren av Line Madsen Simenstad.
Del 1 og Del 2
Han hadde klart seg i 17 år. Arild Knutsen er ikke lenger han som står på Plata med knekk i knærne, men han som går rundt og deler ut reine sprøyter og renser sår, han som er i tv-debatter, holder foredrag og arrangerer styremøter. Så begynte det å rakne.

Rus.no 19. november 2014:
LAR-behandling og kontrollstrategier på dagsorden av Astrid Renland.


Vi har et superenkelt budskap til politikerne; gjør LAR bedre og gi metadon til de som vil ha det, sier Torstein Bjordal fra Forening for human narkotikapolitikk (FHN). For sjette året på rad har stoffbrukere og brukeraktivister benyttet den Nasjonale stoffbrukerdagen, 18. november, til å møte folkevalgte på Stortinget og diskutere narkotikapolitikk.

Video fra FHNs tur til Frankfurt, for å lage film til å vise film til stortingspolitikerne på Stoffbrukerdagen av Christoffer Næss.

FHN Frankfurt from Munin Film on Vimeo.

 

Aftenposten 12. november 2014:
Prioriteringsutvalget: Rusmisbrukere bør få gratis tannlege av Tine Dommerud og Thomas Olsen.

En fantastisk nyhet, sier nestleder Torstein Bjordal. Han tror mange flere vil be om hjelp til å behandle helseplager, stygge sår og andre problemer som oppstår når en lever et tøft liv på gata.- Her er det cash som gjelder, ikke klapp på skulderen.

Rusfeltet.no 05. november 2014:
Fagrådets pris for Godt rusfaglig arbeid 2014 ble tildelt Arild Knutsen.
Under Fagrådets festmiddag i Trondheim 5.november 2014 ble leder av Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, tildelt Fagrådets pris for godt rusfaglig arbeid 2014. Prisen ble delt ut av avtroppende og påtroppende leder i Fagrådet, Erling Pedersen og Kirsten Frigstad. Knutsen får prisen for sitt langvarig arbeid for rusavhengiges rettigheter og verdighet.

Interessant:
Minervanett.no 04. november 2014:
Den uunngåelige reformen av Silje Mack

Verden står overfor et globalt narkotikapolitisk skifte, og krigen mot narkotika er for lengst erklært tapt. Likevel velger norske myndigheter å tviholde på egne overbevisninger. Når skal de gi seg?

Tnp.no 25. oktober 2014:
Norway: Amnesty Prize to Arild Knutsen.

This year's Amnesty Prize goes to Arild Knutsen (45) for his efforts in Norway for drug users' rights and to have been an important spokesperson for visiting Roma people and their right.

Amnesty.no 24. oktober 2014:
AMNESTYPRISEN 2014 TIL ARILD KNUTSEN
Arild Knutsen fra Oslo er styreleder for Foreningen for en human narkotikapolitikk. Han har markert seg tydelig i kampen for stoffbrukeres rettigheter, med sælig fokus på vanskeligstilte, og for en ny narkotikapolitikk.

Videoklipp: fra utdelingen

Rus.no 30. september 2014:
Overdoseforebyggingen må styrkes av Kari Sundby, LMS og Arild Knutsen, FHN.

Vi foreslår at det reises et minnesmerke sentralt i Oslo til minne om de tusener som har mistet livet av narkotikarelaterte årsaker de siste tiår.

TV2 Nyhetene 24. september 2014:
Her er nye dop Oslo avKristian Mykleset.

Arild Knutsen er leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Han tar TV 2 med østover i byen. Tellingen til Uteseksjonen viser nemlig også at det åpne rusmiljøet har flyttet seg.

Dagsavisen Nye meninger 19. september 2014:
Aksjonen mot Nygårdsparken - Bort med vekk av Arild Knutsen, FHN. 
Stengingen av Nygårdsparken var åpenbart ment som ren byrenovasjon. Å få uønskede elementer (Les mennesker) vekk. Sosialbyråd Eiler Macody Lund sier...

Nordlys.no 12. september 2014:
Derfor lærer de å røyke heroin av Annika M. Eggen.

- Skal du slutte med heroin, så må du slutte med sprøyta først. Det sier Arild Knutsen, leder i foreningen for human narkotikapolitikk (FHN). Sammen med Torstein Bjordal, nestleder i FHN, holdt han fredag kurs i å røyke heroin i lokalene til Sosialmedisinsk Senter (SMS) i Tromsø. Formålet med kurset...

Bergens Tidende 10. september 2014: 
«Jeg blir så fryktelig frustert» av Ragne Hagrum Gjengedal, styreleder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Hordaland.

I det siste har mye blitt sagt om narkotikapolitikk, narkomane, og Nygårdsparken. Hvis du kan ha litt tålmodighet, vil jeg gjerne benytte anledningen til å si noe om logikk og medmenneskelighet (eller mangel på begge) innen denne problemstillingen.

i Tromsø 08. september 2014:
"Heroinkurs" av Christina Svanstrøm.
Torsdag og fredag kommer Arild Knutsen og Torstein Bjordal fra Foreningen for human narkotikapolitikk fra Oslo for å informere om røyking versus injisering ved bruk av heroin. Dette i samarbeid med brukerorganisasjonen MARBORG.

Film:
Av Tommy Strømmen. 

Bergens Tidende 06. september 2014: 
Rusomsorgen må bli bedre av Kristin Jansen og Marianne Nilsen.

Et samlet rusfelt aksjonerer på vegne av byens rusavhengige etter stengningen av Nygårdsparken.

Rus & Samfunn 01. september 2014:
Verdens overdosedag av Ole Magnus Kinapel.

For annen gang ble Verdens Overdosedag arrangert i Norge og arrangementet har vokst i størrelse siden i fjor. For første gang sto et samlet rusfelt bak. Helsedirektoratet har jobbet for å samle brukerorganisasjoner, pårørendeorganiasjoner, kommunale tjenester og idelle organisajoner til en felles markering.

TV2 Nyhetskanalen 01. september 2014:
Nesespray med motgift hindrer overdosedødsfall av Cahrine Eldorhagen.

NRK Dagsrevyen 31. august 2014:
Hver uke dør 5 personer av overdose av Lars Sigurd Sunnanå. 

TV2 31. august 2014:
Tror Nini ville vært fornøyd med meg av Cathrine Eldorhagen og Lars Barth-Heyerdahl

Anledningen var at verdens overdosedag ble markert i Oslo. Hvert år dør om lag 260 personer av overdose i Norge. Thorvald Stoltenbergs datter Nini var åpen om sitt narkotikaproblem, og ble en viktig stemme i den norske rusdebatten.

Interessant:
Aftenposten 29. august 2014:
Rusavhengige - vår tids spedalske av Tina Tatjana Reichelt og Ruth Marie Donovan. En mann ble tatt med 1,2 gram hasj for noen dager siden i Bergen. Dosen mannen ble tatt med, er å regne som et par brukerdoser og var ment til eget bruk. Straffen politiet mener er egnet for denne forbrytelsen, er 10.000 kroner i bot. En sum som er...

dittOslo.no 29. august 2014: 
Et samla rusfelt markerer overdosedagen av Anne Marie Huck.
Søndag blir det appeller, musikk og og ikke minst anledning til å minne alle som er døde av overdose.Vi er et samla rusfelt som arrangerer dagen, sier Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN). Det var første gang i fjor at man markerte Verdens Overdosedag, eller International overdose awarness day i Norge. Dagen ble...

TV2 God morgen Norge 29. august 2014: 

Interessant:
Dagens medisin
 27. august 2014:
Lovlig marihuana reduserte overdosedødsfall av Målfrid Bordvik.
Årlig er det i gjennomsnitt 25 prosent færre dødsfall etter overdose av reseptbelagte smertestillende i amerikanske delstater der medisinsk marihuana er lovlig, sammenlignet med stater der marihuana fortsatt er ulovlig.

Aftenposten.no 26. august 2014:
Politiet tror det "vil virke avskrekkende" å gi en narkoman 10.000 kroner i bot av Ove Sjøstrøm og Ingeborg Senneset. 

Politiet i Bergen har i dag gitt en mann et forelegg på 10.000 kroner for å være i besittelse av 1,2 gram hasj. Grenseløst naivt, mener leder i Forening for human narkotikapolitikk.

dittOslo.no 26. august 2014:
Fadderuke er en usolidarisk fylleuke av Anne Marie Huck Quaye.
«Lurer du på hvorfor det er så mange kanon fulle ungdomsgrupper rundt i byen? Det er hva de kaller fadderuka. Studentene skal bli kjent med hverandre innledningsvis. Jeg kaller det fylleuke.

Dagsnytt 18 25. august 2014:

Radio Nova 25. august 2014:
Tre steg fram, to tilbake, og straff av Olaf G. Alteren.

Grenseløst har besøkt Foreningen for en human narkotikapolitikk og snakket med leder Arild Knutsen. Sist Grenseløst besøkte dem var i januar 2012. Hva har skjedd siden da? Knutsen ser mange positive tendenser, både fra Velferdsetaten i Oslo, den statlige behandlingen, spesialisthelsetjenesten. Hør innslaget her.

TV2 Nyhetskanalen 14. august 2014: 

TV2.no 13. august 2014:
Nordmenn røyker syntetisk cannabis - aner ikke hvilken fare de utsetter seg for av Synnøve Gjerstad og Lars Barth-Heyerdahl.
Syntetiske narkotiske stoffer tar over en stadig større del av narkotikamarkedet viser en rapport fra FNs kontor for narkotika og kriminalitet. (UNODC). Det finnes 348 ulike typer syntetiske

TV2 Nyhetskanalen 12. august 2014
Arild Knutsen om rekordbeslag av narkotika

Interessant:
BBC News
 06. august 2014:
Washington DC to vote on cannabis legalisation referendum.

Voters in Washington DC will join those in Oregon and Alaska to decide whether to legalise cannabis on Election Day, the city's election board has said.

Dagsavisen 31. juli 2014: 
En flott og uredd person har gått bort av Nini Johnsrud, Stian Fyen og Marie Melgård. 
Hun var sterk og klar og inntok aldri noen offerrolle. Hun ga råd til sin egen familie og fikk til og med faren sin, Thorvald, til ikke å heve pekefingeren, men sette seg ned og lytte, og å gå ut og gjøre noe med det: Kjempe for en mer human og bedre narkotikapolitikk, sier Knutsen.

NRK1, Dagsrevyen 30 juli 2014:

I mange år deltok Nini Stoltenberg i den narkotikapolitiske debatten. Gjest i studio: Arild Knutsen.

NRK2, Dagsnytt 18 30. juli 2014 om Nini Stoltenbergs bortgang:

21 minutter uti sendingen.

TV2.no 30 juli 2014:
Nini Stoltenberg er død av Kristoffer Andersen og Margrethe Håland Solheim. 
Arild Knutsen, leder for Foreningen for en human narkotikapolitikk, hedrer Nini og Thorvald Stoltenberg for den åpenheten de har vist rundt Ninis rusproblemer. 

Interessant:
Aftenposten 27. juli 2014:
The New York Times krever cannnabislegalisering i hele USA av Mathias Vedeler. 
«Det tok 13 år før USA tok til vettet og opphevet forbudet mot alkohol. Det hadde gått 13 år og folk drakk fremdeles, lovlydige borgere var blitt kriminelle og mafiagrupper blomstret. Det har gått mer enn 40 siden Kongressen vedtok dagens forbud mot cannabis og dermed påførte samfunnet stor skade, bare for å forby et stoff som er langt mindre farlig enn alkohol. Slik åpner»

Aftenposten 12. juli 2014:
Hard asfalt - myke hender av Robert Veiåker Johansen.

Tre år etter at «Plata»-miljøet ble oppløst trenger Oslos tunge rusmisbrukere like mye hjelp som før. I byens kriker, kroker og bakgater.

NRK Dagsnytt 18 11. juli 2014:
Om legalisering av cannabis

Osloby.no 08. juli 2014:
Høy overdosefare i Oslo sentrum av Henrik Arneberg.
Knutsen mener overdosevarselet viser viktigheten av å intensivere utdelingen av motgiften Nalokson, en nesespray som ble lansert i Oslo for et par uker siden.

audunlysbakken.no 03. juli 20|4:
En ny ruspolitikk? av Audun Lysbakkken.

På tirsdag brukte jeg noen timer på å vandre i byen sammen med Foreningen for human narkotikapolitikk. Arild Knutsen og Torstein Bjordal er godt kjent blant de rusavhengige på gaten. De deler ut rent brukerutstyr, gir råd om hvor folk kan få hjelp eller bare slår av en prat med kjente i miljøet. For meg var

Nyemeninger.no 02. juli 2014:
Overdoser. Vi kan forhindre langt fler av Arild Knutsen, FHN.
I disse dager begynner flere kommuner sine kampanjer for å inspirere heroinavhengige til å gå fra sprøyter til røyking av heroin. Og landets to største byer (To av Europas verstinger hva gjelder antall overdoser pr. befolkning), Oslo og Bergen setter nå i gang et forsøksprosjekt med utdeling av heroinmotgiften Naloxone til stoffbrukere, pårørende og fagfolk.

Aftenposten debatt 29. juni 2014:
Spøkelser på rusfeltet av Teri S. Krebs og Pål-Ørjan Johansen.
Norsk ruspolitikks faglige nestor innrømmer endelig at hasj ikke leder rett til heroin, men ønsker fortsatt å lage helvete av bagateller i folkehelsens tjeneste.

Rus&Samfunn 27. juni 2014:
Minister med overdosestrategi av Øystein Rise. 

- Det at dette er en medisin som deles ut, sier mye om ansvaret brukerne får, noe som igjen er med på å gi en utsatt brukergruppe mer verdighet, mener leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, som var utenfor og snakket med brukerne.

Rus&Samfunn 27. juni 2014:
Verdens narkotikadag av Astrid Renland

I dag er det helse og skadereduksjon som står på programmet når 26. juni markeres verden over. I Oslo stilte Forening for human narkotikapolitikk (FHN) og proLAR med stand, posters og t-skjorter på Eidsvoll plass utenfor Stortinget.

NRK, Dagsrevyen 26. juni 2014:
Nesespray skal hindre overdosedød av Odd Nytrøen.
Torstein Dagsrevyen

Fagrådet på rusfeltet 26. juni 2014:
Naloxon nesespray lanseres på Strax-huset av Høie 
Allerede i 2009 ba leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, om at Naloxon nesespray skulle tas i bruk for redde personer som hadde fått en overdose. Det ble fulgt opp senere av blant annet nåværende leder av Helse- og omsorgskomiteen, Kari Kjønaas Kjos. som sammen med to andre stortingsrepresentanter ba..

The Huffington Post 20. juni 2014.
One of the worlds richest countries wants to ban begging by Emily Thomas.
Critics of the measure say it could cause more problems than it solves. "If they can no longer (beg), they will be obliged to turn even more to crime," Arild Knutsen, head of a national drug addicts association, told Norwegian television, per Agence France-Presse. 

Rus & Samfunn 20. juni 2014:
Tiggeaksjon mot tiggeforbudet av Astrid Renland. 

Det er delte meninger om tigging for noen føler at de har blitt skviset ut av tilreisende rom- folk. Men, de fleste synes det er forferdelig for veldig ofte kommer rusavhengig i en situasjon der de må ty til tigging også en del av de som selger erlik Oslo må supplere bladsalg med tigging og de er derfor veldig frustrert over at det foreslås forbud, sier leder i Forening for hum....

NRK P2 EKKO 19. juni 2014:
Motgift som nesespray 
Hvert år mister nærmere 300 mennesker livet på grunn av overdose narkotika. Nå skal antallet ned ved motgift som skal deles ut i narkotikamiljøet.

dittOslo.no 18. juni 2014: 
Må få røyke heroin på Sprøyterommet av Anne Marie Huck Quaye.

Foreningen for human narkotikapolitikk har sammen med sykepleiere fra Sprøyterommet og andre kommunale tiltak, reist rundt på ulike brukersteder i Oslos rusmiljø for å lære rusavhengige å røyke heroinen i stedet for å injisere

Velferdsetaten, Oslo kommune 17. juni 2014:
SWITCH-kampanje lansert på Prindsen

Mandag 16. juni lanserte Oslo kommune sin kampanje for å få rusmiddelmisbrukere til å inhalere i stedet for å injisere. Målet er å få ned antall overdoser.

NRK Østlandssendingen 16. juni 2014:
Narkomane lærer å røyke heroin av Rune Jensen, Ingvild Baltzersen Sund, Emilie Saksæther og Else Karine Archer. 

– Det viktigste er å brette inn alle kantene på sølvpapiret, så det ikke er løse ender. Heroin er veldig brennbart. Hvis flammen kommer borti dopet, sier det poff, så er det borte, sier Torstein Bjordal. Han er styremedlem i Foreningen for human narkotikapolitikk.
 Se TV-innslaget her.

Nyemeninger.no 13. juni 2014:
Feilaktig påstand om helseskandale av Arild Knutsen, FHN. 
Foreningen for human narkotikapolitikk reagerer på utspillet til Kenneth Arctander i Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon angående legemiddelassistert rehabilitering.

NRK 11. juni 2014:
Dette er den farligste rusen vi har av Marit Hilgraff.

Rettskraftige dommer over drap i tiårsperioden 2003–2012 viser at mange av drapene ble begått av personer som var påvirket av en blanding av ulike rusmidler.

Fritanke.no 11. juni 2014:
Tiggerforbud: Rammer de aller, aller svakeste av Even Gran.
Leder i Foreningen for en human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, raser mot regjeringens innføring av tiggerforbud. Filosof Morten Fastvold sier også nei til forbud.

Interessant:
Forebygging.no 06. juni 2014:
Regulert, lovlig cannabis: bedre enn både forbud og frislipp? av Ole Røgeberg
En god cannabispolitikk må ta inn over seg at cannabisbruk er skadelig, men den må også balansere dette mot andre forhold: Et forbud kan redusere bruk, men et forbud vil også være dyrt i drift og ha klare bivirkninger. En legalisering kan øke bruk og dermed skader, men i den grad økningen i cannabisbruk erstatter farligere rusmidler, vil totale rusbruksskader falle.

KoRus-Øst 05. juni 2014:
Vellykket konferanse om overdose
– De som jobber i lavterskel-tiltak er veldig opptatt på sin lille tue. Trolig er det denne delen av rusfeltet som har størst effekt av en årlig konferanse, sier Arild Knudsen, leder for Foreningen for human narkotikapolitikk.

Interessant:
VG debatt 30. mai 2014:
Heimertministeren blåser i hasj av Pål-Ørjan Johansen, Teri Suzanne Krebs og Ketil Lund. 

Justisminister Anundsen vil tillate hjemmebrent, men forby hasj. Vi er bekymret for at justisministeren sprer feilaktig informasjon om rusmidlers risiko.

Blogg 29. mai 2014:
Forbudspolitikken koster liv av Arild Knutsen, FHN.
Argumentasjonen til Actis er utdatert. Forbudsaktivistene fremstiller forskning feilaktig og bryter således ned tilliten til helseinformasjon. Meningsmotstandere presenteres som uforsvarlige narkoliberalister som glorifiserer bruk av forskjellige rusmidler. Deres forenkling egner seg i beste fall til forvirring. Justisminister Anders Anundsen er blant de som..

P4 27. mai 2014:
Ikke overraskende at Norge topper av Anna Rydland Nærum.
Bruk av methamfetamin er et undervurdert problem i Norge. Det sier Arild Knutsen i foreningen for human narkotikapoltikk. I dag ble det kjent i en av EUs narkotikarapporter, at hele 40 prosent av beslagene som ble gjort av det narkotiske stoffet i Europa i 2012 - ble gjort i Norge,

Interessant::
VG 24. mai 2014: 
Støres sønn Magnus (24) om norsk narkotikapolitikk: - Det er menneskeofring av Håkon F. Høydal, Jonas Tjersland og Bjørn-Martin Nordby

Magnus Slagsvold Støre (24) og Thorvald Stoltenberg (82) ber myndighetene regulere salg og distribusjon av narkotiske stoffer.

Agder, Flekkefjords Tidende 21. mai 2014:
Ruser seg på morfinplaster av Erik Thime.
Det skal ha vært tilfeller av overdose i narkomiljøet i Flekkefjord, Kvinesdal og Lyngdal. Plasteret som det er snakk om – Fentanyl – er et sterkt smertestillende morfinpreparat som gis til blant annet kreftpasienter.

Varingen 16. mai 2014:
Evig kappløp for å skaffe dop av Kristin Haagensen.
– Av landets sprøytenarkomane finner vi rundt halvparten i Oslo. De som tilhører det synlige miljøet på «Plata», er vel 100-200 personer, og de er bare «toppen av isfjellet».

Drug reporters video from Basel, Switzerland mai 2014:
European Harm Reduction Conference in Basel

Basel, Switzerland 08. mai 2014: 
Arild Knutsen speak at European Harm Reduction Conference.

Marihuanamarsjen 2014 i Oslo, filmet av Ægir.: 
 

Og her er appellen til Max Simen Brynildsen. (Facebook)

Natt&Dag 02. mai 2014:
Judasdosen av Emil Finnerud, André Ørvik og Martin Geddel-Dahl.

Hvert år dør 260 mennesker i Norge av overdoser. Hvor mange av dem blir drept?

Aftenposten Osloby 27. april 2014:
"Stoffet er billigere, kraftig og brukes av stadig flere" av Henrik Arneberg. 
Det ble beslaglagt dobbelt så mye amfetamin i Oslo i 2013 som året før. Den økte forekomsten av metamfetamin bekymrer Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) -Deler av miljøet på gaten er blitt mer aggressivt. En «kvarting» koster 100 kroner. Du skal ikke veldig mange år..

NRK Dagsnytt 18 23. april 2014:
Regjeringen lanserer ny nasjonal overdosestrategi

I studio: Geir Hjelmerud, FHN, Ketil Kjenseth, Venstre og helse og omsorgsminister Bent Høie, Høyre. Programleder Gry Blekastad Almås.

NRK Rogaland 23. april 2014: 
 
Helse- og omsorgsminister Bent Høie lanserer rapporten om nasjonal overdosestrategi. Han anbefaler heroinbrukere å gå fra injisiering av heroin og til røyking. Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk anbefaler Switch-kampanjen, men etterlyser også flere tiltak. Jimmy Sørheim ser ikke heroinrøykeforslaget som noen løsning, han anbefaler at enhver...

Interessant:
Aftenposten, kronikk 19. april 2014:
Århundrets feilinvestering i straff av professor Willy Pedersen.

Det er nå bare fire europeiske land igjen som har kriminalisert selve bruken av stoffet. Norge er et av disse landene. Ned- og avkriminalisering av bruk og besittelse av cannabis har ellers vært ledetråd, for eksempel i en rekke EU-land. Grunnen er at kriminalisering ikke er noen effektiv strategi for å holde forbruket nede. 

Nettpremiere:
VGTV.no 17. april 2014: 
Kortdokumentaren Magnus - En vårdag
 
Det har vært viktig at det er Mangus som forteller sin historien og at det er hans uttrykk, sier produsent og klipper Christoffer Næss.- Vi ønsket å lage en film som kommer bak stereotypen om hvem narkomane er. Næss har produsert filmen sammen med Per Kristian Lomsdalen for Munin Film.

Replikk:
Nyemeninger.no 16. april 2014:
Lettvint om legalisering av Robin Kåss.
Arild Knutsen hevder i et innlegg at jeg refser "alle som vil slutt på undertrykking av rusmiddelbrukere". Jeg mener derimot at det knapt finnes noe mer undertrykkende enn rusavhengighet, og at vi derfor bør ta til motmæle mot lettvinte holdninger.

Nyemeninger.no 16. april 2014:
AP-politiker refser alle som vil ha slutt på undertrykking av rusmiddelbrukere av Arild Knutsen, FHN.
AP-politikeren presterer å fremstille et politisk standpunkt som å trekke på skuldrene av helserisikoen knyttet til rusmiddelbruk. Utspillet tyder på...

NRK2, Aktuelt 07. april 2014: 

Tollvesenet har registrert to hundre nye narkotiske stoffer de siste åtte år. Stoffene er syntetiske, billige og kan lett bestilles over nett. Men de er sterke og bivirkningene ukjent. Programleder: Ole Torp.

Oppland Arbeiderblad 31. mars 2014:
Narkotikapolitikk: Se til Danmark av Arild Knutsen, FHN.
Det er tross alt ingen fare ved oralt inntak av Martindale metadon. Når Legemiddelverket trekker medikamentet tilbake, gir det nettopp inntrykk av at det er farlig å innta medikamentet som sådan. Dette kan skape mye unødvendig frykt.

Radio Norge 27. mars 2014::

Bergensavisen 17. mars 
Bergens byrådleders de jávù av Arild Knutsen, FHN.
Byrådslederen påstår at flere mennesker som er innlagt på psykiatrisk avdeling og skriker mot polstrede vegger, begynte med en «uskyldig» røyk hasj og endte opp med alvorlige psykoser og angst. 

Agderposten debatt 12. mars 2014:
Rusmiddelbrukere for legalisering av Arild Knutsen, FHN.
Det at "narkotika" er forbudt gir bruken flerfoldige funksjoner. Blant annet blir det spennende. Bruk og besittelse stimulerer også ens integritet, ved at man får trosse samfunnet uten å ramme andres helse eller eiendom. Uten grunn til å få dårlig samvittighet.

Interessant:
VG kronikk 11. mars 2014:
Den reddes ei som henges skal av Bård Larsen, Civita
Regjeringen bør i større grad vektlegge de klassiske sivile og politiske rettighetene, og føre en tydeligere menneskerettighetspolitikk. Å trekke støtten til iransk narkotikabekjempelse er en god begynnelse.

Bymisjon.no 05. mars 2014:
Utsatte rusavhengige faller utenfor.

De mest utsatte rusavhengige i byen vår mister livet fordi de faller utenfor alle tiltaksapparat eller fordi behandlingsapparatene ikke samarbeider. Det er grusomt å være vitne til, sier Torstein Bjordal.

 �

Interessant:
John Christian Elden blogg 27. februar 2014:
"Narkotikasiktet stortingsmann" - Spillet bak kulissene
En ung Bergens-politiker argumenterte for noen år siden for at hasjbruk burde legaliseres. Dette falt ikke i like god jord hos alle, og politiet merket seg nok en mulig motstander. 

Rus&Samfunn 27. februar 2014:
Hvem har statsråden lyttet til? Av Ronny Bjørnestad, leder i proLAR, Karen Følling, leder i LAR-Nett og Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk

Brukerorganisasjoner er kritisk til at helse- og omsorgsminister Bent Høie hevder å ha betydelig instanser og brukerorganisasjoner på sin side når han sier nei til heroinrøyking.

Interessant:
Bergens Tidende 22. februar 2014:
Stortingsmann vil legalisere hasj av Anders Haga, Christian Nicolaisen og Kjetil GIllesvik. 

Bergenspolitiets narkorazzier har avdekket hvor vanlig hasjbruk er blant ungdommer, mener stortingsrepresentant Erik Skutle (H).

Interessant:
Rus & Samfunn 21. februar 2014:
Røykesignaler av Astrid Renland, redaktør.

Å koble de som støtter at det skal være tillat å røyke heroin på et skadereduksjonstiltak til et større prosjekt – legalisering av heroin, er uredelig og smaker av konspirasjonstenkning som høringsuttalelsene ikke gir dekning for.

NRK, Østlandssendingen 20. februar 2014:

Nyemeninger.no 18. februar 2014:
Politiets narkotikaavhengighet medfører krenking av uskyldig ungdom av Arild Knutsen.

Deres navn leses opp fra lister i klasserommet, før de føres ut og inn i arresten. Disse tvinges så til et års samtaleprogram med påtvunget anger, for å unngå påtale og rulleblad som forvansker mulighetene på arbeidsmarkedet. Slik påføres kronisk sosialt stigma og lengre tids underkastelse

International Business Times February 17th. 2014: 
Heroin Overdose Killer Naxolone Rolled out in Norway to Cut Drug Deaths by Dominic Gover.

The decision has been welcomed in Norway by drug activists. Arild Knutsen said: "Store's move marks a breakthrough and will save many from an overdose. "This is a controversial move by the health minister, because it's completely new that state officials care about this."

TV2 15. februar 2014:
Nesten like mange dør av metadon som heroin av Hanne Taalesen.
Hvert år dør rundt 250 nordmenn av overdose. De siste ti årene er det heroin som har forårsaket flest overdosedødsfall.  Men nå er det nesten like mange som dør av overdoser metadon som av heroin.

Nyemeninger.no 12. februar 2014:
Legalisering er humanisering av Arild Knutsen, FHN.

Rusforskningslederne Jørgen G- Bramness og Anne Line Bretteville-Jensen, fra henholdsvis SERAF og SIRUS fremmer ofte sin skepsis når de ser oppslag om at undertrykkingen av de som velger alternativer til alkohol og tobakk snart er over. Og når det foreslås å hjelpe avhengige på flere måter.

Osloby 06. februar 2014:
Røykerom ble telefonrom av Henrik Arneberg
Kommunen har investert flere hundretusener i et spesialbygd «røykerom» i Oslo. Det er foreløpig uvisst om det noen gang vil bli brukt.

VG-debatt 03. februar 2014:
Elendig tiggerforslag av Arild Knutsen, FHN. 

Nei, Mímir Kristjánsson, svaret er ikke å kriminalisere barmhjertighet.

Svensk magasin: Alkohol og narkotika nr.6. 13
Misbrukarere rensas ut från Oslo centrum av Cajsa Carrén og Magnus Aspelin.
Artikkelen fortsetter her. Del 2Del. 3.

Radio Norge 20. januar 2014: 

SERAF adventdagsverk:

I uke 49 fikk alle SERAFs ansatte oppfordring til å bruke et dagsverk til deltagelse i rusfeltets førstelinje. Vi fikk i stand avtaler med Bymisjonens 24SJU, Forening for Human narkotikapolitikk (FHN), Oslo kommunes Prindsen mottakssenter og ved NAV på Stovner. Jeg møtte Geir Hjelmerud ved Oslo city og vi gikk tur langs Skippergata der vi snakket med brukere som..

Dagsavisen 20. januar 2014:
Politiet skal ikke løpe etter slitne narkomane av Nina Johnsrud og Tom Henry Vestreng.

– Politiet skal ikke løpe etter slitne narkomane for å pynte på oppklaringstallene sine. Jeg skjønner at det er fristende for å gi inntrykk av rask saksbehandling og å øke oppklaringsprosenten, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch til Dagsavisen.

dittOslo.no 18. januar 2014:
Flere jeg snakker med går og går hele natten for å holde varmen av Anita Bakk Henriksen.

– For å holde varmen er det mange rusavhengige som går og går hele natten lang. Flere finner også litt varme i parkeringshus, men der få man sjelden mer enn et par timer søvn før du blir kastet ut, forteller Knutsen, som tidligere har vært på banen og slaktet forbudet mot å sove i byens parker.

Fredriksstad Blad 14. januar 2014:
Kaller Prestbakken-utspill for arrogant av Kristian Bolstad.

Arild Knutsen i foreningen for human narkotikapolitikk kaller krimsjef Ivar Prestbakkens utspill i narkotikadebatten for arrogant og gammeldags.

NATT&DAG 10. januar 2014: 
Her er årets navn i Oslo
Årets navn er NATT&DAGs hederspris for lang og tro tjeneste. I år er det leserne som har nominert kandidatene. Vi har sett etter dem som investerer tid, krefter, vilje og talent i byen sin. En som gjør byen bedre. En som ville etterlatt seg et stort, sort hull. En som bygger, brenner, bretter...

Audunlysbakken.no 09. januar 2014:
Frykten for kunnskap av Audun Lysbakken.

I går møtte jeg Rolf Sverre Andresen. Han er rusavhengig, og kroppen hans tåler ikke metadon eller subutex. Med heroinassistert rehabilitering kunne han fått en ny start på livet. «Hvorfor kan de ikke gi en annen gift? Det er gift alt sammen, bare at den ene giften er mye bedre enn den andre», sier han til TV 2. Jeg møtte ham sammen med Foreningen for human narkotikapolitikk, som kjemper for nytenkning i ruspolitikken.

TV2 09. januar 2014:

Dagbladet 07. januar 2014:
Rusforskere overforenkler av Arild Knutsen, FHN.

Det er alvorlig når rusforskere forsøker å snevre inn debatten og samtidig beskylder andre for det samme.

VG 03 januar 2014:
Trist forskerutspill av Arild Knutsen, FHN.
I Lørdagsrevyens innslag 28. desember hevdes det at hasj og marihuana har
blitt sterkere de seneste år og at stadig flere søker behandling for avhengighet. Dette får rusforsker Anne Line Bretteville-Jensen til å kritisere de som kjemper for legalisering. Kritikken rettes altså mot et politisk standpunkt, som forsøkes å fremstilles som uheldig.

crossmenu