Medlemskap

Frykter konsekvensene etter enormt narkobeslag: – Stor fare for at folk debuterer med heroin

30. mars 2021

TV2 30. mars 2021: Frykter konsekvensene etter enormt narkobeslag: – Stor fare for at folk debuterer med heroin, skrevet av Anna Myklebust Hodne og Oda Lund Finsås.

Politiet avdekket forrige uke et omfattende nettverk som produserer og importerer Rivotril-piller. Nå frykter lederen i Human Narkotikapolitikk at dette kan få uante konsekvenser.

Norsk politi har lenge etterforsket et kriminelt nettverk som har drevet med omfattende innførsel av ulovlig produserte Rivotril-tabletter.

Forrige uke aksjonerte ungarsk politi mot flere aktører som mistenkes for å stå bak hovedinnførselen. Politiet fant over 9,3 millioner tabletter.

Arild Knutsen, leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, sier at det enorme beslaget merkes godt i det norske rusmiljøet.

– Mange er utrolig avhengige av Rivotril og nå er det helt tørke. Folk løper rundt og spør etter tablettene, og ender kanskje opp med noe helt annet, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk.

Han synes det er alvorlig at det ikke finnes noen gode alternativer til de som er avhengige, og frykter at dette vil få konsekvenser.

– Skremmende

Rivotril er et sterkt nerveberoliggende medikament som inneholder det narkotiske virkestoffet klonazepam. Dersom tablettene ikke er foreskrevet av lege, regnes det som narkotika i Norge.

– Dette er veldig sterke og vanedannende tabletter. Det er skremmende at det er et så stort marked for dem i Norge, sier Knutsen.

– Hvem er det som bruker Rivotril? 

– Det er mange ulike grupper. Dette går langt utover de åpne rusmiljøene og de tunge rusavhengige. De aller fleste som kjøper disse medikamentene er utenfor det miljøet, sier Knutsen.

Les hele saken på TV2.no her.

Tilbake til nyheter
crossmenu