Medlemskap

Forventer at Ap blir med på dette

16. april 2021

TV2 15. april 2021: Forventer at Ap blir med på dette, av Frida Hessen og Ingvild Jensen.

Unge Venstre og Foreningen for Human Narkotikapolitikk stiller med en klar oppfordring til Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Jonas Gahr Støre har skygget debatten og latt være å flagge hva han mener. Det syns jeg er veldig synd, sier Unge Venstre-leder, Sondre Hansmark, til TV 2.

Torsdag morgen før landsmøtet startet plasserte ungdomspartiet 260 hvitmalte kors utenfor Stortinget. Korsene skal symbolisere de rundt 260 personene som årlig dør av overdose i Norge.

De høye overdosetallene plasserer Norge nært toppen på overdosestatistikken i Europa. Hansmark mener det vil bli tryggere for de som bruker rus, dersom rusbruk avkriminaliseres.

– Neste gang overdoseuhellet er ute vil de kunne tørre å ringe ambulanse, sier Unge Venstre-lederen, som mener det vil gjøre det lettere å oppsøke hjelp.

Også unge som dør

Også Arild Knutsen, leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, presser på for at et flertall på Arbeiderpartiets landsmøte skal vedta å gå inn for rusreformen. Han påpeker at reformen ikke kun gjelder tungt rusmisbrukende.

– Det er ikke bare tungt narkomane som dør. Det er unge personer som eksperimenterer med rus, sier Knutsen til TV 2.

Han har tro på at reformen vil kunne være et steg i riktig retning for å få ned de høye overdosedødstallene.

En vekker

– Det er en streng, konservativ modell, som likevel er mer humaniserende. Ap har vært med langt på veien helt hit, de kan ikke stoppe nå, sier han.

Slik situasjonen er i dag mener også Knutsen at straff står i veien for at folk skal få hjelp, og at det kan være årsaken til at mange rusmisbrukere havner utenfor i samfunnet. Han håper de hvite korsene skal gi Støre og Arbeiderpartiet en vekker.

– Dette er for å vekke oppmerksomhet, og å gi en påminnelse om hva det egentlig handler om. Vi forventer at Ap blir med på dette.

Les hele saken på TV2.no her.

Tilbake til nyheter
crossmenu