Medlemskap

Varsel om e-sigaretter med cannabis

30. oktober 2019
Vi i Foreningen for human narkotikapolitikk synes det er på plass med et varsel om noen produkter som nettopp har kommet på cannabismarkedet i Norge, i stort omfang.
Dette er e-sigaretter med enten særlig sterk cannabisolje eller en væske med syntetisk thc (Etterlikning av den rusgivende komponenten i cannabis). I det som anses som seriøse merkede innpakninger. De gir inntrykk av å komme fra en legal forhandler.
Merkene «West Coast Cure»
og «Rove»
har kommet i stort omfang på markedet og brukere har opplevd særlig sterk virkning og negative reaksjoner.
Rove er kjent fra det lovlige markedet i USA og blir solgt som “medical grade”. Men dette er mest sannsynlig etterlikninger, siden de ikke inneholder informasjon om at de er testet for styrke eller THC-innhold, noe de er pliktig til i USA.
Det kommer illevarslende signaler fra USA om epidemisk bruk av slike uregulerte kopier og at det kan føre til mystiske lungesykdommer og til og med dødsfall.
Produkter som selges som medical grade kan misforstås som milde medisinske produkter, men brukere i Norge varsler om at dette oppleves som langt sterkere cannabisvirknimg enn de er vant med på markedet fra før og at det skaper uhyggelige opplevelser. 
Det er tre grupper som bør utvise særlig varsomhet.
1. Unge brukere
2. De som har opplevd negative reaksjoner av cannabis tidligere.
3. De som ikke har brukt cannabis på en stund.
Strengt tatt bør man avstå fra disse produktene. Bruk av slike produkter kan føre panikkreaksjoner og psykoseliknende tilstander selv for garvede cannabisbrukere. Til og med noen norske selgere av dette produktet i Norge, har advart sine kunder om at dette er potensielt farlig å bruke.
West Coast cure er ikke et lovlig, sertifisert merke, men en dominerende aktør innen det sorte markedet i USA. Rove derimot er et sertifisert merke, men har en lang historie med å bli utsatt for piratkopiering. Hvis det ikke er et merke som indikerer testing og THC-innhold så er det mest sannsynlig piratkopier. Altså kopier som man ikke vet hva inneholder.
Epidemien i USA skyldes trolig falske carts og de inneholder E-acetat. I verste fall er dette som nå har kommet på markedet, produkter fra Kina som inneholder syntetisk thc og hvem vet hva annet. Det er usikkert hvorfor det plutselig har kommet så mye av dette på cannabismarkedet i Norge, men det er grunn til å frykte at det illegale markedet målretter innsatsen mot andre forbudsland når de taper terreng i stater der cannabis har blitt legalisert. Brukere foretrekker å kunne ta trygge valg og vite hva de får i kroppen om de har anledning.
Tilbake til nyheter
crossmenu