Medlemskap

Tre timers markering av Verdens Narkotikadag foran Stortinget!

25. juni 2020

Rusfeltet.no. Fredag 26. juni er Verdens narkotikadag. Som flere år tidligere inviterer Foreningen for human narkotikapolitikk og proLAR Nett til markering på Eidsvolls plass, utenfor Stortinget fra klokka 12 til 15.

I 2019 sto tusenvis av aktivister sammen i 261 byer i 92 land - for å promotere solidaritet,  skadereduksjon og menneskerettigheter. I år vil markeringen bli annerledes mange steder på grunn av Covid-19.

Det vil foregå webinarer og alternative markeringer. I Norge markeres dagen flere steder, i tråd med smittevernreglene. I Trondheim vil det eksempelvisvære en markering på torgscenen ved Trondheim Torg fra klokka 12 til 17 og i Oslo en markering med stands på Eidsvolls plass. 

 "Support. Don’t Punish. Global Day of Action"markeres i år for åttende gang  
Generalforsamlingen i FN vedtok allerede i 1987 at datoen skal markere FNs arbeid for å bedre arbeidet mot misbruk og handel med narkotika.

I Oslo inviterer brukerorganisasjoenene FHN og proLAR-Nett regjeringsmedlemmene og stortingsrepresentantene til å komme ut på Eidsvolls plass utenfor Stortinget og signalisere støtte til kampanjen med å la seg avbilde med "Support don't punish" -plakat.

Les mer her.

Tilbake til nyheter
crossmenu