Medlemskap

Nicolai og Thea ante ikke at de kjøpte bolig rett ved byens mest omstridte botiltak

13. desember 2022

Bergensavisen 12. desember 2022: Nicolai og Thea ante ikke at de kjøpte bolig rett ved byens mest omstridte botiltak, av Terje Bringsvor Nilsen.

Mandag er det offisiell åpning av botiltaket i Nyhavnsvegen 10. Naboer er bekymret for at et stort rusmiljø samles på ett sted.

Saken har skapt et voldsomt engasjement. Etter store protester fikk flertallet i bystyret gjennomslag for å redusere antallet beboere fra 20 til 15. Vedtaket var imidlertid formulert slik at det åpner for å øke antallet til 20 dersom behovet er stort.

Morten Sommerbakk fra Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) er invitert til å holde appell under åpningen av botiltaket mandag.

– Budskapet mitt er at jeg synes det er trist at det skal være en enorm kamp hver gang rusavhengige skal ha et sted å bo. Det er tragisk at vi driver en ekskludering av en utsatt gruppe i samfunnet, sier han til BA.

Når det er sagt, er han enig med nabolaget i Nyhavn om en ting:

– Vi er enige i at det ikke er heldig å plassere så mange sammen på ett sted. Der har jeg forståelse for nabolaget, sier han.

– Men jeg tror faren for omgivelsene er forsvinnende liten. Jeg har aldri hørt om en rusavhengig som har skadet et barn. Vi må forstå at rusavhengighet er en sykdom, ikke et valg. Vi må lære oss å vise varme og inkludering, for før du vet ordet av det kan det være din sønn eller datter som trenger hjelp, sier Sommerbakk.

Les hele artikkelen på ba.no her.

Se også TV-innslag fra åpningen med intervju av Morten Sommerbakk her.

Tilbake til nyheter
crossmenu