Medlemskap

Mener Raymond sviktet da det gjaldt som mest: – Helt feil, svarer byrådet

1. mars 2023

Avisa Oslo 28. februar 2023: Mener Raymond sviktet da det gjaldt som mest: – Helt feil, svarer byrådet, av Karl Martin Jakobsen.

Kritikere refser at verken Raymond Johansen eller Rina Mariann Hansen var på fem møter med Oslo-politiet. Byrådet svarer at de to møtte politiet helt uavhengig av arbeidsutvalget.

– Jeg mener Raymond Johansen burde vært der. Det ville skapt en helt annen balanse i maktforholdet, og kanskje gjort en avgjørende forskjell.

Det sier Foreningen for human narkotikapolitikks styreleder Arild Knutsen til Avisa Oslo.

Han uttaler seg om de fem arbeidsutvalgsmøtene Oslo kommune har hatt med politiet om å innføre en lokal rusreform, før politiet tidligere i februar sa nei.

Avisa Oslo får bekreftet at representanter for administrasjonen har vært på møtene i arbeidsgruppa, men ikke byrådslederen eller den daværende byråden for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen.

Knutsen mener at sistnevnte som et minimum burde ha vært med på arbeidsutvalgsmøtene med politiet.

– Jeg kjenner ikke til begrunnelsen for at byrådet ikke var på møtene, men når de flagger så høyt at de støtter reformen og det har så bredt flertall i bystyret, burde Byrådet ha vært til stede med den tunge autoriteten de har, sier han til Avisa Oslo.

– Styrer ikke politiet

Byråd Mushtaq beskriver det som helt vanlig at arbeidsgruppa besto av representanter på administrativt nivå, og mener at dette gjorde at gruppa kunne jobbe effektivt. Byrådet fikk vite at politiet ikke ville godta en lokal rusreform i starten av februar.

Mushtaq mener også at Arild Knutsen tar feil om at Raymond Johansens tilstedeværelse på arbeidsutvalgsmøtene kunne gjort en avgjørende forskjell.

– Oslopolitiet er svært godt kjent med byrådets synspunkter og ønsker, men sa likevel nei. Vi styrer ikke politiet, de ligger under Justisdepartementet. Vi reagerte med en gang da vi fikk avslag fra politiet, og sendte umiddelbart en søknad til Justisdepartementet. Det er jo ikke noe poeng å bruke opp tid på møter når politiet har bestemt seg, sier Usman Mushtaq.

Les hele saken i Avisa Oslo her.

Tilbake til nyheter
crossmenu