Medlemskap

Dagbladet: Norsk Narkotikapolitiforening kritiserer Unge Venstre for å bruke legaliseringseffekter, Unge Venstre står på sitt og får støtte fra Foreningen for human narkotikapolitikk.

25. august 2019

Dagbladet.no 24. august 2019:

På videregående skoler har Unge Venstre stilt opp med plakater og buttons for legalisering av hasj. Det reagerer fylkeskommunen og politiet på. «På standen til Unge venstre var ett av hovedbudskapene at man ønsker legalisering av narkotika, en mening de selvsagt har rett til å ha. Problemet er at partiet brukte bilder og uttrykk som benyttes av legaliseringsbevegelsen og som framstiller narkotikabruk som noe kult i skoletid rettet mot mindreårige. Det ble delt ut buttons med samme motivet av en hånd formet til «Victory» tegnet med en stor joint og en bakgrunn av flott natur», skriver Jan Erik Bresil i Norsk Narkotikapolitiforening.

- Vi mener at vi må få drive skolevalgkamp for våre politiske standpunkt, som andre ungdomspartier også gjør. Dette er et radikalt standpunkt som folk vil ha sterke meninger om. Det forstår vi, sier Konstanse Løfors, 1. nestleder i Unge Venstre til Dagbladet.

Unge Venstre får støtte fra Foreningen for human narkotikapolitikk.

- Det er fryktelig urettferdig at man ikke får lov å mene at man er for en streng statlig regulering. Da blir det misforstått som at vi ikke mener cannabis er farlig. Vi er opptatt av skadevirkningene og vil ha en politikk som virker, sier Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, til Dagbladet.

I en Twitter-melding skriver foreningen: «Siste nytt: Politiet reagerer ikke mot avisenes vinguider til tross for at det kan gi forhøyet forbruk av alkohol blant unge, men på at unge mennesker fremmer standpunkt for å endre en mislykket politikk.»

Les artikkelen her.

Tilbake til nyheter
crossmenu