Medlemskap

Tross Oslos rekordmange overdosedødsfall: Nå varsles kutt i kommunens hjelpetiltak for tungt rusavhengige

19. november 2021

Vårt Oslo 15. november 2021: Tross Oslos rekordmange overdosedødsfall: Nå varsles kutt i kommunens hjelpetiltak for tungt rusavhengige, av Arnsten Lindstad.

— Det vil være katastrofalt, sier rusavhengiges organisasjoner om kutt i kommunale hjelpetiltak i Oslo. Velferdsetaten varsler kutt ved sprøyte- og røykerommet for heroinbrukere, i metadonbehandling, arbeidstiltak og hos Uteseksjonen.

— Vi hadde de høyeste overdosetallene på 20 år i fjor. Jeg vil igjen advare på det sterkeste mot å kutte i tjenestene på rusfeltet i Oslo, sier Kenneth Arctander i brukerorganisasjonen RIO.

Han får følge fra Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN).

— Hvis det kuttes i tjenester i Oslo sentrum, som brukerrommet, så vil det være i strid med den allmenne oppfatning av hvordan det kommunale tjenesteapparatet skal driftes, og i strid med politiske føringer fra bystyret, sier Knutsen til VårtOslo.

— Det varsles kutt i fire av de desidert viktigste tiltakene i velferdsetaten. Vi har nettopp hatt de høyeste overdosetallene i landet på 20 år. 324 overdosedødsfall. Og det er store ansamlinger i gatene for tiden. Det meldes om mange nye unge i Oslos rusmiljøer, sier Arild Knutsen.

— Kutt i allerede marginalt tilbud

— Det meldes også om mye konflikter i rusmiljøene. Situasjonen er problematisk både for de i rusmiljøene og for næringslivet i sentrum og andre som ferdes der, sier FHN-lederen til VårtOslo.

Les hele artikkelen i Vårt Oslo her.

Tilbake til nyheter
crossmenu