Medlemskap

Setter inn strakstiltak i Brugata

12. desember 2019

TV2 Nyhetene 11. desember 2019: Setter inn strakstiltak i Brugata, av Ane Rostad Stokholm.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) innrømmer at situasjonen er uholdbar.

Nå tar Oslo kommune affære og bevilger ti millioner kroner til en såkalt trygghetspakke i og rundt kjøpesenteret.

Arild Knutsen som leder Foreningen for human narkotikapolitikk tok tidligere i uken til orde for å samle det åpne rusmiljøet ved det som kalles Elgsletta bak legevakta i Oslo. Han tror et avskjermet område, borte fra næringsliv, boligområder og skoler, med levegger der rusmiljøet vet de kan få være i fred, vil skape mer ro og bedre forhold. Raymond Johansen er ikke helt enig i dette.

– Vi skal ha en utredning når det gjelder et ansamlingssted i Oslo, men det er ikke enkelt. Det er ingen steder som ønsker at det skal være en stor ansamling av rusmisbrukere rett rundt hjørnet.

Johansen sier at ruspolitikk er noe av det vanskeligste politikerne driver med.

– Ja, jeg synes det er krevende. For det første er det vanskelig med rusmisbrukerne som lever et uverdig liv med rusavhengighet, mange utenfor sosiale nettverket og arbeidslivet. Så det å finne bærekraftige løsninger på dette har gjennom tiår etter tiår i hovedstaden vist seg å være vanskelig.

TV2 Nyhetene 08. desember 2019: Oslo har det største åpne rusmiljøet i Europa.

TV2 Nyhetskanalen 11. desember. Jan Bøhler i Arbeiderpartiet og Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk er i studio og snakker om det åpne rusmiljøet.

Tilbake til nyheter
crossmenu