Medlemskap

Se dokumentaren «Vinden snur»

26. februar 2021

VG 17. februar: Se dokumentaren Vinden snur

I flere år har Norge vært i Europa-toppen for overdosedødsfall. Arild, Kim-Jørgen og Michelle har lenge jobbet for å få endret hvordan samfunnet behandler rusavhengige. Bent Høie har innrømmet at han tok feil. Samtidig kjemper de tre hovedpersonene også sine egne, personlige kamper.

Hvordan er det å leve som rusavhengig i Norge i 2021? Og hvorfor skjer det akkurat nå en stor politisk endring i hvordan vi behandler denne gruppen mennesker?

I «Vinden snur» følger vi Arild, Kim-Jørgen og Michelle fra Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), både offentlig og privat, gjennom politiske og private kamper. Ved at regissør Kieran Kolle følger dem både som rusavhengige og aktivister, ser vi hvordan livene deres påvirkes av dagens lovverk, og hvorfor de jobber for en endring.

Et politisk forslag til rusreform forventes fremlagt på Stortinget i løpet av februar. Senterpartiet mener imidlertid at rusreformen vil være en gavepakke til gjenger som ønsker å rekruttere unge selgere, og vil skrote reformen.

Leder i Foreningen i human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, tror en reform vil redde liv. Både han og medvirkende i filmen, Michelle Muren, er likevel veldig spent på hvordan den endelige rusreformen vil se ut til slutt.

Les hele artikkelen i VG her.

Tilbake til nyheter
crossmenu