Medlemskap

Riksadvokaten og Politidirektøren inviterte til dialogmøte

22. september 2022

Rusfeltet.no 22. september 2022: Riksadvokaten og Politidirektøren inviterte til dialogmøte, av Torhild Kielland.

Ikke alle er modige nok til å sette et kritisk søkelys på praksis i egen etat. Det er inspirerende når Riksadvokaten og Politidirektøren gjør nettopp dette.

Riksadvokaten og politidirektøren inviterte onsdag 21. september til dialogmøte med tre paraplyorganisasjoner på rusfeltet. Temaene var blant andre utviklingen i narkotikasaker, straffeprosessområder, tvangsmiddelbruk, forebygging og ny praksis. 

Fortsatt behov for beskyttelse og trygghet

Det er som kjent stor enighet knyttet til rettspraksis overfor voksne personer med rusutfordringer. - Der skal vi ikke være lenger, sa Politidirektør Bjørnland. - Kan jeg få lov til å arrestere deg på det, spurte Arild Knutsen med humoristisk undertone. - Det er viktig at politiet fortsetter å kommunisere beskyttelse og trygghet overfor sårbare mennesker som oppholder seg på "åpne russcener" i sentrumskjerner. Vold, trusler og overgrep krever fortsatt politiets oppmerksomhet og trygghet, understreket Knutsen. Bjørnland anerkjente innspillet og bekreftet at de fortsatt skal sikre trygghet for folk på gata. 

Les hele saken på rusfeltet.no her.

Tilbake til nyheter
crossmenu