Medlemskap

Oslo utreder eget friområde for gatenarkomane. Men Uteseksjonens leder advarer mot forslaget

8. mars 2020
Her, langs Akerselva på Grønland, kan et friområde for rusmiljøet havne – hvis Foreningen for human narkotikapolitikk får det som de vil.

Aftenposten 07. mars 2020: Oslo utreder et friområde for gatenarkomane. Men Uteseksjonens leder advarer mot forslaget.

Politiet sliter med å holde lov og orden i Oslos åpne rusmiljø. Aftenposten rapporterte denne uken at miljøet nå vokser igjen. Særlig alarmerende er økningen i antall unge som oppsøker de tunge narkotikamarkedene.

Samtidig jobber Velferdsetaten i Oslo kommune med å utrede et utendørs værested for byens gatenarkomane. Flertallet i bystyret vedtok for et år siden å undersøke mulighetene og effektene ved å etablere et såkalt friområde.

Lanserte Elgsletta 

Forslaget om et avgrenset «friområde» kom opprinnelig fra Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), som lanserte Elgsletta som sitt alternativ for et prøveprosjekt. 

Den grønne flekken langs Akerselva ligger sentralt på Grønland, nær sprøyterommet og flere andre institusjoner, men samtidig for seg selv. 

– Et slikt værested vil gjøre miljøet mindre tilgjengelig for dem som ferdes i sentrum. Det er forebyggende når man ikke havner i miljøet kun ved å ferdes i sentrum, men må aktivt oppsøke dem på deres eget område, sier Arild Knutsen i FHN.

Les artikkelen i Aftenposten her.

Tilbake til nyheter
crossmenu