Medlemskap

Oslo kommune graver opp millioner til «trivselsvektere» i det åpne rusmiljøet i Brugata

8. mars 2020
Tonje Jevari i Foreningen for Human Narkotikapolitikk er usikker på tiltaket. Foto: André Kjernsli

Vårt Oslo 07. mars 2020: Oslo kommune graver opp millioner til "trivselsvektere i det åpne rusmiljøet i Brugata, av André Kjernsli.

Velferdsetaten har satt av to stillinger til å skape dialog og tillit mellom handelsstanden og rusmiljøet rundt Storgata. I tillegg har etaten nylig satt i sving en gruppe av såkalte trivselsvektere.

Vektertjenesten er midlertidig og varer fra mars og ut mai. Det er ZONE Security som har fått oppdraget. De skal patruljere parvis hver dag i tidsrommet 14-20 og vil være kledd i vekteruniformer. Men de vil også bære en refleksvest merket med Oslo kommune, for å skille dem fra andre vektertjenester.

Målet er at tiltakene skaper trygghet for alle som ferdes i dette området av byen.

Tonje Jevari i Foreningen for Human Narkotikapolitikk (FHN) stiller spørsmål ved både pengebruken og effekten av tiltaket.

– Jeg synes det rart kommunen har klart å grave opp flere millioner kroner til dette tiltaket, samtidig som aktører som jobber i miljøet til daglig opplever budsjettkutt. Noen vil kanskje si at fem millioner kroner er en dråpe i et stort budsjett, men det spørs på hvor man står. Spør Jobben i Frelsesarméen om de synes dette er mye eller lite penger, sier hun retorisk.

Jevari har problemer med å se at dette vil ha noen effekt utover de tre månedene vekterne skal patruljere området – Kanskje ser de behovet for et permanent værested for det åpne rusmiljøet og forteller dette til sine overordnede, håper hun.

Les artikkelen i Vårt Oslo her.

Tilbake til nyheter
crossmenu