Medlemskap

Nordmenn bruker "hestedop" på fest

24. januar 2023

P4 24. januar 2023: Nordmenn bruker "hestedop" på fest, av Rosa Røger.

Det har vært en økning i antall beslag av legemiddelet Ketamin i Norge de siste årene.

Tall P4-nyhetene har fått fra Kripos viser at antall beslag og mengden beslag av legemiddelet Ketamin har økt i løpet av de siste tre årene.
I 2022 ble det gjort 169 Ketamin-beslag av Kripos, noe som er en økning fra 37 beslag i 2019. I 2020 ble det gjort 73 beslag, i 2021 113, viser tallene.
Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk tror denne økningen skyldes at flere nordmenn bruker Ketamin til å ruse seg på fest.

- Henger sammen med en ravebølge
- Vi har opplevd at det er en økt entusiasme rundt bruken av rusmiddelet særlig i danse- og ravemiljøer, men også andre alternative rusmidler, sier Knutsen.
Han tror flere har en naiv innstilling til Ketamin, nettopp fordi det er et medikament som kan gis på resept fra legen. I tillegg har det vist god effekt på pasienter med alvorlig depresjon.
- Å bruke rusmiddelet for å ruse seg er ikke lurt. Det er et svært sterkt medikament, og kan i større doser oppleves veldig psykedelisk og hallusinerende. I tillegg er det farlig å blande det med andre rusmidler, sier Knutsen.
Tallene fra Kripos viste at beslagsmengden av stoffet også hadde økt fra 3,7 kilo i 2019, til 29 kilo i fjor, en økning på over 600 prosent.
- Når det beslaglegges en større mengde kan det tyde på at det er et større marked av folk som distribuerer Ketamin ulovlig, sier Knutsen.

Les hele artikkelen på P4.no her.

Tilbake til nyheter
crossmenu