Narkotika til en gateverdi på 20.000 kroner kan bli straffritt å bære på seg – Frp reagerer

NRK Dagsrevyen 11. januar 2021.

Hvis Rusreformutvalget får det som de vil, kan du potensielt ha på deg godt over 300 rusdoser av mange ulike narkotiske stoffer uten å straffes for det. – Grov og intensjonell misforståelse, kontrer lederen for human narkotikapolitikk.

Blant de største motstanderne av utvalgets forslag om avkriminalisering finner vi i Fremskrittspartiet.

NRK er med når partiets representanter Sylvi Listhaug og Åshild Bruun-Gundersen besøker Kripos i Oslo. De skal på nært hold få se noe de ikke har sett før.

Ikledd en hvit lab-frakk viser senioringeniør Elisabeth Drange frem alt fra kokain og heroin, til mer ukjente og eksperimentelle narkotiske stoffer. Med få tastetrykk på kalkulatoren finner medarbeideren fra Kripos raskt ut gateverdien.

– Herlighet, smeller det fra Listhaug.

På «oppdrag» for representantene fra Fremskrittspartiet regner narkotikaanalytikeren ut hvor mange rusdoser de foreslåtte mengdene fra Rusreformutvalget gir.

Slår kraftig tilbake mot Frp-politikerne

Arild Knutsen er leder i Foreningen for human narkotikapolitikk og har lenge jobbet for avkriminalisering. Han rister på hodet når NRK leser opp sitatene fra politikerne som har vært på besøk hos Politiet.

– Jeg mener det er grov og intensjonell misforståelse. Å legge frem stoffene med mengdebegrensningene på denne måten og påstå at det er noe vi synes er greit, blir helt feil. Disse mengdene er foreslått for at brukere skal slippe å dra i rusmiljøet hver eneste dag.

– Hvis det hadde vært noen som hadde gått med de mengdene som du nevner, ville de blitt pågrepet og straffeforfulgt. Det er ingen brukere som går med det der. Det er en konstruert problemstilling som ikke har noen rot i virkeligheten, legger Knutsen til.

Med andre ord er det fortsatt forbudt. Politiet skal fortsatt beslaglegge og reagere på narkotikabruk, og det skal fortsatt være forbudt å selge narkotika. 

Men utvalget foreslår at man ved besittelse ikke skal straffes med bøter og fengsel, men isteden bli pålagt en samtale med kommunen.

Knutsen, som er tilhenger av rusreformen og engasjerer seg i stoffbrukeres rettigheter, er kritisk til politikere og politiet, som han mener prøver å score billige poeng i denne saken.

Les hele saken på nrk.no her.

2 kommentarer om “Narkotika til en gateverdi på 20.000 kroner kan bli straffritt å bære på seg – Frp reagerer

 • Kan begynne med et nei. Nei, jeg vil ikke ta fra denne personen muligheten til et arbeid. Nei, jeg vil ikke stoppe denne personen fra å være med sin familie, sine venner,
  hilse på alle bekjente. Den skal ha samme verdighet som meg, og jeg kommer begynne beskytte den som meg selv. Hva enn som gir ordre om noe annet, er nå i fare for egne virkemidler?
  Sier at man skal bruke vold!? Sier at man skal bruke tvang!? Politiet er allerede i gang, og har nektet etterfølge folkevalgte på flere punkter; Får ikke endre deres oppgave; Lovverket er deres til å tolke; Klage latt være besvares. Justisministere har gått fra sin stillingen, arbeidende for politiet sine ledere, som lar være irettesette seg dem?

 • Bekymringen kommende fra noen av politiet sine mellomledere i hovedstaden, er angående hva sitt arbeid egentlig fører til,
  – der i følge Hans Sverre Sjøvold sin monolog fremført hos NRK sitt politiske kvarter,
  så gjør man drittjobbene selv, ved å tilføre scenen noe så potent som et mannskap med en oppgave gitt til dem av en stat?
  Resultater foreligger, og mye i etterkant vil være formet som ønsket, også innsamlet data linjert tidligere forbud, inn i nye utførte retningslinjer…
  Hvordan ser enn for seg en vending hvor bildet malt av en motstander har vært så entydig, krig mot, tidligere visst at ulovlige rusmidler betydde ofre,
  og enhver i befatning med, – om annet enn offer da med bidrag til det vonde uten tanke! Krig mot, ordet lar enn tenke at det kan finnes noe annet enn hva som blir fortalt,
  og den var nok ikke mot noen form for rusmiddel. Spørre hva som foregår, da politiet. Hvem har kontroll i situasjonen, politiet.
  Ressursene i arbeidet, politiet. Retningslinjene som blir gitt, fra politiet. Forebygge, forhindre, avverge, samle informasjon via observasjon, infiltrasjon,
  der egen tilstedeværelse er hva som gir situasjonen fremdrift!? Forbudet har vært som la være gi, et av barna middag fordi det gråter, noe som det gjør hver eneste gang, situasjonen blir stor og barnet viktig;
  Avkriminalisere, legalisere, vil være å severe barnet maten det behøver for å bli sterkt, og søsknene vil sammen med vende seg mot foreldrene; Hans Sverre Sjøvold prøver
  ivareta politiet sin funksjon så godt som mulig ved å fullstendig svi jorden for flere kommentarer i media fra andre ledere i politiet i denne kritiske fasen.
  Den nye ordet som erstatter hensikten med å forfølge annen kultur inn i deres land og kunne legge beslag på økonomier der, vil at vi skal akseptere at barn drukner,
  samtidig som våre egne står på land? Massemigrasjon grunnet naturkatastrofer, var på 60-tallet i rapport fra Pentagon, den største bekymringen.

  https://radio.nrk.no/serie/politisk-kvarter/sesong/201806/NREP01011618

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *