Medlemskap

Marino skaffet de rykende ferske koppene - eksklusivt for Harstad

8. mai 2021

EN GOD SAK: Marino Jonassen og Camilla Johansen med noen av kaffekrusene som er ankommet Harstad. Foto: Morten I. Jensen

iHarstad 07. mai 2021: Marino skaffet de rykende ferske koppene - eksklusivt for Harstad, av Morten Inge Jensen.

Kaffekrusene kom til Harstad for et par dager siden. Og allerede er mange solgt.

Ideen som Marino Jonassen i Foreningen for human narkotikapolitikk Nord kom med, var at Bakerinnen kunne selge =Kaffe sine kaffekopper. =Kaffe er en kaffebar og søsterorganisasjon til =Oslo.

=Oslo (også kjent som Erlik Oslo) er Norges første gatemagasin. Magasinet kommer ut månedlig og er et talerør for sosialt utstøtte, fattige, rusavhengige og andre vanskeligstilte. Lansering var 28. juni 2005. Utgiver er Stiftelsen Erlik.

– Vi bryr oss

Hos =Kaffe får folk fra gatemiljøet mulighet til lønnet arbeid, deltagelse og kompetanse. Marino Jonassen har selv solgt gatemagasinet =Oslo. Han er glad for at koppene nå er i Harstad, som eneste by i Norge i tillegg til Oslo.

På koppene er det sitater fra mennesker som har solgt magasinet. Ett av dem, fra Sondre, er: «Livet er faktisk utrolig interessant. Først lærer du å gå, og så går du altfor langt.»

Camilla Johansen på Bakerinnen har tatt inn 80 kopper og fordelt dem 50/50 i kafeene i sentrum og i Amfi Kanebogen. Hele inntekten går til =Kaffe.

– Jeg synes det er viktig og veldig fint at salg av koppene betyr mye for mennesker som trenger litt ekstra inntekt, samt at de har en plass å komme til for å jobbe. Tidligere har vi støttet Barnekreftforeningen, men i år er det støtte til rusavhengige. Det er ikke et stort bidrag fra oss, men vi ønsker å vise at vi bryr oss, sier Camilla.

Mer verdifulle

Marino Jonassen sier det har vært en spesielt vanskelig tid i Oslo lenge.

– De som jobber hos =Oslo har ikke fått selge magasiner siden november, så bidraget fra koppene betyr veldig mye for mange. En ting at de har en inntekt. En annen, og vel så viktig sak, er at de har noe å gå til. De føler seg mer verdifulle, sier han.

=Oslos lokaler i Skippergata er for tiden stengt, og selgerne står uten arbeid og inntekt. Den gode nyheten er at selgere av gatemagasiner begynner å bli vaksinerte. Marino oppfordrer folk som leser magasinet når det kommer ut neste gang til å donere en valgfri sum.

– Om det er ti eller 50 kroner. Alt hjelper på. Og alle inntekter går til å gi selgerne, sier han.

Les saken i iHarstad her.

Tilbake til nyheter
crossmenu