Medlemskap

Marino hedret med pris: – Det kan redde mange liv

7. januar 2022

iHarstad.no 12. desember 2021: Marino hedret med pris: – Det kan redde mange liv, skrevet av Simen Loholt.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å få denne prisen, men jeg synes det er enda mer hyggelig at Harstad kommune får prisen sammen med meg, sier Marino Jonassen.

Harstad kommune og Marino Jonassen i Foreningen for human narkotikapolitikk nord har blitt tildelt årets Ninjapris. Naloksonninja er noe man blir etter å ha tatt Korus Oslo sitt utleveringskurs. Etter kurset kan du dele ut nalokson på en trygg måte.

Ifølge Store medisinske leksikon er nalokson er en substans som kjemisk ligner morfin, men har motsatt virkning ved å blokkere morfinets og andre opioidagonisters binding til og virkning via opioidreseptorer. Nalokson brukes derfor som motgift ved livstruende opioidforgiftninger.

I begrunnelsen til Naloksonprosjektet står det at Marino egenhendig tok initiativ for å komme i kontakt med kommunen og i gang med prosjektet i 2020. Deretter tok han med seg engasjementet til kommuneoverlege og kommunen og dermed fikk prosjektet opp å gå i Harstad.

– I tillegg til nalokson i Harstad har Marino bidratt med innlegg på Naloksonprosjektets naloksonlunsj og prater skadereduksjon og naloksonens sak i medier og på sosiale medier.

Hyggelig å motta prisen

– Jeg synes det er veldig hyggelig å få denne prisen, men jeg synes det er enda mer hyggelig at Harstad kommune får prisen sammen med meg. Kommunen har blitt lagt merke til for den jobben de har gjort med å informer om at stoffet finnes og at alle kan få det utlevert på kafeen Liv og Røre.

Jonassen håper at andre kommuner ser til Harstad og den jobben de gjør, og følger deres eksempel.

– Utdeling av nalokson er en del av den nasjonale overdosestrategien, og kan redde mange liv. Det er viktig at alle Norges kommuner kommer i gang med arbeidet med å tilby rusavhengige dette stoffet.

Vil sikre rusavhengiges rettigheter

Prisen forsterker Jonassen ønske om å fortsette kampen for å sikre rusavhengiges rettigheter.

– I kampen mot overdoser er nalokson det viktigste hjelpemiddelet vi har, så jeg kommer til å fortsette jobben med å levere ut stoffet. I tillegg skal jeg til kommunen i nærområdet å fortelle om viktigheten med utlevering av brukerutstyr.

Les hele saken på iHarstad.no her.

Tilbake til nyheter
crossmenu