Medlemskap

Kraftig slag mot krigen mot narkotika

16. november 2020

Det pågår en svært interessant og lovende utvikling i USA for tiden.

Valget 3. november var et av de største slagene mot krigen mot narkotika.

Oregon ble den første delstaten til å avkriminalisere besittelse av alle narkotiske stoffer. Oregon legaliserte også medisinsk bruk av psilocybin.

District of Colombia (DC), der hovedstaden Washington ligger, avkriminaliserte bruk av psykedelika.

Mississippi legaliserte cannabis til medisinsk formål.

Delstatene Arizona, South Dakota, Montana og New Jersey legaliserte cannabis til rekreasjonell bruk.

Dermed er cannabis lovlig solgt, på samme måte som alkohol her til lands, i 15 delstater og etter at velgerne i de 4 sistnevnte delstatene stemte for legalisering av cannabis, har årets valg vist tydelig at ikke bare støtter et overveldende flertall av den amerikanske befolkningen fortsatt at cannabis bør være lovlig, men støtten fortsetter å øke.

Nå ser det, ifølge Drug Policy Alliance, ut til at de føderale myndighetene endelig tar dette innover seg. Det ligger an til at Kongressen skal stemme over the MORE-Act i desember. The Marijuana Opportunity Reinvestment & Expungement (MORE)-Act vil innebære å avslutte USAs krig mot cannabis og begynne å bøte på skadene som forbudspolitikken har skapt.

Disse skadene har urettferdig nok, særlig rammet de svarte, latinerne, urbefolkninger og de med lav inntekt. Hvis The MORE-Act blir vedtatt vil cannabis bli avkriminalisert på føderalt nivå og tidligere straffesaker for cannabis vil bli opphevet. Videre vil det reinvesteres i de delene av samfunnet som har blitt hardest rammet av forbudspolitikken.

Vi krysser fingrene og venter i spenning.

Les om dette på Drug Policy Alliance her.

Tilbake til nyheter
crossmenu