Medlemskap

Koronasmitte bekreftet i det åpne rusmiljøet i Oslo. Sprøyterommet er fortsatt stengt

4. april 2020
Når sprøyterommet på Prindsen er stengt, oppsøker folk garasjer og andre steder hvor de kan henge sammen og sette et skudd.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Vårt Oslo 04. april 2020: Koronasmitte bekreftet i det åpne rusmiljøet i Oslo. Sprøyterommet er fortsatt stengt, av André Kjernsli.

I København holder de sprøyterommet åpent av hensyn til det åpne rusmiljøet. I Basel har de satt opp flere sprøyteromstelt av samme årsak. I Oslo er sprøyterommet på Prindsen stengt, og rusmisbrukerne sitter nå i klynger og deler brukerutstyr. Er dette greit?

— Mens vi andre vasker oss såre på hendene med Antibac, sitter de mest sårbare i Oslos åpne rusmiljø i klynger rundt i byen og deler. Å stenge ned det meste av samfunnet fungerer godt for det øvrige samfunnet. For de som ruser seg har dette stikk motsatt effekt, mener Arild Knutsen, leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk.

Ifølge Knutsen sitter folk nå og setter skudd helt åpenlyst. På Elgsletta, under broer, til og med på trappa til Prindsen. Han forstår at man må redusere bemanning og antall rusmisbrukere som kan komme inn på sprøyterommet. En halvering av kapasiteten burde, ifølge Knutsen, være gjennomførbart.

Les artikkelen i Vårt Oslo her.

Tilbake til nyheter
crossmenu