Medlemskap

Jo Nesbø kårer Arild til årets mest ålreite fyr

10. desember 2021

VG 08. desember 2021: Jo Nesbø kårer Arild til årets mest ålreite fyr, av Camilla Norli.

Jo Nesbø og Harry Hole-stiftelsen synes Arild Knutsen, som jobber for rusavhengiges rettigheter, er årets mest «ålreite fyr».

Hvert år deler Jo Nesbø og Harry Hole-stiftelsen ut prisen på to millioner kroner – som årets ålreite skal gi videre til et godt formål.

– Årets ålreite trenger ikke ha flyttet fjell, vært på TV, blogge eller ha vunnet medalje for Norge, saJo Nesbø under utdelingen av prisen Årets Ålreite på Harry Holes stamsted Restaurant Schrøder onsdag.

– Årets ålreite trenger ikke å ha vært ålreit hele livet, eller hele tiden, men ha en formtopp i inneværende år. Dette er jo litt i tråd med Harry Hole selv, sa Nesbø før han utnevnte Arild Knutsen til Årets ålreite fyr.

Knutsen er leder for Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) og jobber for rusavhengiges rettigheter og endringer i norsk narkotikapolitikk.

– Arild har, som Harry Hole, vært i grøfta noen ganger. Men han har som Harry, kommet seg opp igjen, sier Nesbø.

– Det er en ære, sier Knutsen om kåringen - og benyttet sjansen til å si noen ord om sin kampsak: Rusreformen.

– Det er på tide å slutte å kriminalisere folk for bruk av rusmidler. Det er ikke forebyggende i det hele tatt å kalle de som bruker rusmidler for kriminelle. Det styrer dem bare inn i utenforskap og andre problemer, sier Knutsen som sammen med Jo Nesbø er veldig fornøyd med at det nå blir omkamp om rusreformen.

Les hele artikkelen i VG her.

Tilbake til nyheter
crossmenu