Medlemskap

Doptørke bekymrer både politi og rusmisbrukere

2. april 2020
KRISE: Janne Andresen og rusmisbrukere er en gruppe som lider ekstra under koronakrisen. Hun startet med hasj som 14-åring og har vært tung rusmisbruker siden slutten av 20-årene. Foto: Cicilie Andersen / NRK

NRK 02. april 2020: Doptørke bekymrer både politi og rusmisbrukere, av Ola Mjaaland, Annette Hobson, Benedicte Goa Ludvigsen og Sebastian Nordli

– Det er ingen steder å bo. Natthjem, mottakssenter og brukerrom er stengt. Det er en ond sirkel. Og når de stenger og strammer inn ved grensene, kommer ikke stoffet, sier rusmisbruker Janne Andresen (52).

Mer vold

Også politiet ser en negativ sirkel for rusmisbrukere, på grunn av koronatiltakene. Tusenvis av tunge rusmisbrukere får ikke tak i narkotika.

– Situasjonen er helt prekær. Vi har merket at det begynner å bli tørke, først ute i distriktene, så i mellomstore byer, og nå er det tørke i større byer. Det vi ser er at det blir mye abstinenssituasjoner og veldig mye kompensering, ved bruka av GHB, amfetamin, kokain, andre typer stoffer, sier Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Les hele artikkelen på NRK.no

Tilbake til nyheter
crossmenu