Medlemskap

– Det blir et sort hull inni skallen på deg

9. juni 2021

TV2.no 08. juni 2021: - Det blir et stort sort hull inni skallen på deg, av Finn Erik Robstad og Simen Askjer.

Millioner av falske Rivotriler har de siste årene blitt solgt ulovlig i Norge. Arild Knutsen mener Rivotril er det nest mest brukte rusmiddelet etter alkohol, og at rusmiljøet er den minste kundegruppen.

Da lederen av Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen var rusavhengig, var han selverklært storforbruker av det angstdempende legemidlet Rivotril. Nå er han bekymret for at bruken av pillene øker i samfunnet.

– Dette er nok det nest mest brukte rusmiddelet i Norge. Etter alkohol. Dette er i skapene i de tusen hjem, ifølge Knutsen.

TV 2 har i flere saker fortalt om et internasjonalt nettverk som har smuglet inn titalls millioner falske Rivotril inn til Norge i en årrekke.

I et tilsynelatende vanlig hus i et villastrøk i Budapest, Ungarn produserte en vanlig elektriker og en kjemiker falske Rivotril døgnet rundt i et skittent og uhygienisk hjemmelaget laboratorium.

I følge Arild Knutsen er Rivotril svært vanedannende. Når man ikke får nok piller utskrevet av legen tvinges man til å kjøpe på det ulovlige markedet. Han bekrefter at brukerene av Rivotril strekker seg langt utover det tunge rusmiljøet.

– Jeg tror det er det minste markedet, sier Knutsen.

– Hvis du jobber for hardt i næringslivet, som advokat eller ett eller annet sånn så kan du få stress-symptomer og søvnproblemer. Da går du ned hit og så kjøper du deg noen medikamenter, og da greier du å regulere den slags type liv.

Les hele saken på tv2.no her.

Tilbake til nyheter
crossmenu