Medlemskap

Da Camilla skulle hente barna på skolen, fant hun blodige sprøytespisser i undergangen ved Harald Hårdrådes plass

5. januar 2023

Vårt Oslo 04. januar 2023:
Da Camilla skulle hente barna på skolen, fant hun blodige sprøytespisser i undergangen ved Harald Hårdrådes plass, av Petter Terning.

Camilla Seljeset skulle hente barna på Gamlebyen skole, og gikk som vanlig gjennom togundergangen ved Haralad Hårdrådes plass. Her fant hun brent sølvpapir, blodige servietter og spøytespisser. — Dette er skoleveien til småbarna i området, og det er lite hyggelig å finne slike ting der, forteller hun.

Går ikke dit for å være hensynsløse

Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk sier det naturligvis er ubehagelig for både barn, foreldre og andre å oppdage brukte sprøytespisser på skoleveien. Han forklarer at det stadig er nye avsidesplasser, som under broer og i underganger, hvor slikt utstyr oppdages.

— Folk gjemmer seg unna for å injisere, men akkurat det området der er belastet fra før. Det er fordi det er et botiltak rett ved Harald Hårdrådes plass, sier Knutsen.

— De går åpenbart ikke dit for å være hensynsløse. Det er desperasjon, lite tid og et sted der de er litt unna andre mennesker. Men når det først er etablert et slikt sted bør det innføres tiltak.

Knutsen sier at det kan være lurt å sette opp sprøyte-avfallsbøtter for brukerne. Dette vil oppfordre brukere til å kaste fra seg brukte sprøyter i bøttene, og det er ikke mulig for barn og unge å fiske ut disse. Dette har de i mye av i Danmark, hvor Knutsen påpeker at det fungerer bra.

— Det er ubehagelig når sånt ligger og slenger, spesielt på en skolevei. Det er på slike steder også en risiko for overdose, og det er dårlig belysning og dårlig hygiene der, forteller Knutsen.

Les hele artikkelen på Vårt Oslo her.

Tilbake til nyheter
crossmenu