Medlemskap

Aftenposten debatt: På tide med værested for rusavhengige!

21. august 2019

Innlegg i Aftenposten 21. august 2019, av Julianne Ferskaug (V), Aina Stenersen (Frp) og Arild Knutsen (FHN)

På tide med værested for rusavhengige!

Rusavhengige i Oslo har i flere år blitt jaget, flyttet og straffet av myndighetene. Det har skapt utrygge byområder og gjort at rusavhengige føler seg uvelkomne, et forsterket utenforskap. De skal vekk, men uten å tilbys et sted å gå til.

I 2011 ble miljøet jaget fra Jernbanetorget. Situasjonen var kritisk. Med ansamlinger, kriminalitet, opplevd utrygghet og mange overdoser. Politiet gikk på med bortvisninger, bøteleggelser og arrestasjoner.

Åtte år etter er situasjonen uendret, men flyttet til området rundt Storgata og langs Akerselva. Ikke siden 2010 har det vært så mange personer i de åpne rusmiljøene, lavterskeltiltakene har sprengt kapasitet og rekrutteringen øker.

I Aarhus i Danmark har kommunen, politiet og næringslivet gått sammen og tildelt et avgrenset uteområde for rusmiljøet. Også Bergen oppretter i disse dager et slikt sted.

Bystyrerepresentantene Aina Stenersen (Frp) og Julianne Ferskaug (V) har levert et forslag til bystyret om at Oslo skal gjøre det samme. Vi håper byrådet nå vil lytte, og at vi kan få på plass et værested raskest mulig.

Tilbake til nyheter
crossmenu