- Brukerorganisasjonen -
Foreningen for human narkotikapolitikk (
FHN)

- Hardcore Harmreducers -

Nyheter fra andre halvdel 2013, første halvdel 2013, andre halvdel 2012,første halvdel i 2012, 2011, 2010, 2009. 2008, 2007/2006 .

Aftenposten debatt 29. juni 2014:
Spøkelser på rusfeltet av Teri S. Krebs og Pål-Ørjan Johansen.
Norsk ruspolitikks faglige nestor innrømmer endelig at hasj ikke leder rett til heroin, men ønsker fortsatt å lage helvete av bagateller i folkehelsens tjeneste.

Rus&Samfunn 27. juni 2014:
Minister med overdosestrategi av Øystein Rise.

- Det at dette er en medisin som deles ut, sier mye om ansvaret brukerne får, noe som igjen er med på å gi en utsatt brukergruppe mer verdighet, mener leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, som var utenfor og snakket med brukerne.

Rus&Samfunn 27. juni 2014:
Verdens narkotikadag av Astrid Renland

I dag er det helse og skadereduksjon som står på programmet når 26. juni markeres verden over. I Oslo stilte Forening for human narkotikapolitikk (FHN) og proLAR med stand, posters og t-skjorter på Eidsvoll plass utenfor Stortinget.

NRK, Dagsrevyen 26. juni 2014:
Nesespray skal hindre overdosedød av Odd Nytrøen.
Torstein Dagsrevyen

Fagrådet på rusfeltet 26. juni 2014:
Naloxon nesespray lanseres på Strax-huset av Høie
Allerede i 2009 ba leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, om at Naloxon nesespray skulle tas i bruk for redde personer som hadde fått en overdose. Det ble fulgt opp senere av blant annet nåværende leder av Helse- og omsorgskomiteen, Kari Kjønaas Kjos. som sammen med to andre stortingsrepresentanter ba..

The Huffington Post 20. juni 2014.
One of the worlds richest countries wants to ban begging by Emily Thomas.
Critics of the measure say it could cause more problems than it solves. "If they can no longer (beg), they will be obliged to turn even more to crime," Arild Knutsen, head of a national drug addicts association, told Norwegian television, per Agence France-Presse.

Rus & Samfunn 20. juni 2014:
Tiggeaksjon mot tiggeforbudet av Astrid Renland.

Det er delte meninger om tigging for noen føler at de har blitt skviset ut av tilreisende rom- folk. Men, de fleste synes det er forferdelig for veldig ofte kommer rusavhengig i en situasjon der de må ty til tigging også en del av de som selger erlik Oslo må supplere bladsalg med tigging og de er derfor veldig frustrert over at det foreslås forbud, sier leder i Forening for hum....

NRK P2 EKKO 19. juni 2014:
Motgift som nesespray
Hvert år mister nærmere 300 mennesker livet på grunn av overdose narkotika. Nå skal antallet ned ved motgift som skal deles ut i narkotikamiljøet.

dittOslo.no 18. juni 2014:
Må få røyke heroin på Sprøyterommet av Anne Marie Huck Quaye.

Foreningen for human narkotikapolitikk har sammen med sykepleiere fra Sprøyterommet og andre kommunale tiltak, reist rundt på ulike brukersteder i Oslos rusmiljø for å lære rusavhengige å røyke heroinen i stedet for å injisere

Velferdsetaten, Oslo kommune 17. juni 2014:
SWITCH-kampanje lansert på Prindsen

Mandag 16. juni lanserte Oslo kommune sin kampanje for å få rusmiddelmisbrukere til å inhalere i stedet for å injisere. Målet er å få ned antall overdoser.

NRK Østlandssendingen 16. juni 2014:
Narkomane lærer å røyke heroin av Rune Jensen, Ingvild Baltzersen Sund, Emilie Saksæther og Else Karine Archer.

– Det viktigste er å brette inn alle kantene på sølvpapiret, så det ikke er løse ender. Heroin er veldig brennbart. Hvis flammen kommer borti dopet, sier det poff, så er det borte, sier Torstein Bjordal. Han er styremedlem i Foreningen for human narkotikapolitikk.
Se TV-innslaget her.

Nyemeninger.no 13. juni 2014:
Feilaktig påstand om helseskandale av Arild Knutsen, FHN.
Foreningen for human narkotikapolitikk reagerer på utspillet til Kenneth Arctander i Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon angående legemiddelassistert rehabilitering.

NRK 11. juni 2014:
Dette er den farligste rusen vi har av Marit Hilgraff.

Rettskraftige dommer over drap i tiårsperioden 2003–2012 viser at mange av drapene ble begått av personer som var påvirket av en blanding av ulike rusmidler.

Fritanke.no 11. juni 2014:
Tiggerforbud: Rammer de aller, aller svakeste av Even Gran.
Leder i Foreningen for en human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, raser mot regjeringens innføring av tiggerforbud. Filosof Morten Fastvold sier også nei til forbud.

Interessant:
Forebygging.no 06. juni 2014:
Regulert, lovlig cannabis: bedre enn både forbud og frislipp? av Ole Røgeberg
En god cannabispolitikk må ta inn over seg at cannabisbruk er skadelig, men den må også balansere dette mot andre forhold: Et forbud kan redusere bruk, men et forbud vil også være dyrt i drift og ha klare bivirkninger. En legalisering kan øke bruk og dermed skader, men i den grad økningen i cannabisbruk erstatter farligere rusmidler, vil totale rusbruksskader falle.

KoRus-Øst 05. juni 2014:
Vellykket konferanse om overdose
– De som jobber i lavterskel-tiltak er veldig opptatt på sin lille tue. Trolig er det denne delen av rusfeltet som har størst effekt av en årlig konferanse, sier Arild Knudsen, leder for Foreningen for human narkotikapolitikk.

Interessant:
VG debatt 30. mai 2014:
Heimertministeren blåser i hasj av Pål-Ørjan Johansen, Teri Suzanne Krebs og Ketil Lund.

Justisminister Anundsen vil tillate hjemmebrent, men forby hasj. Vi er bekymret for at justisministeren sprer feilaktig informasjon om rusmidlers risiko.

Blogg 29. mai 2014:
Forbudspolitikken koster liv av Arild Knutsen, FHN.
Argumentasjonen til Actis er utdatert. Forbudsaktivistene fremstiller forskning feilaktig og bryter således ned tilliten til helseinformasjon. Meningsmotstandere presenteres som uforsvarlige narkoliberalister som glorifiserer bruk av forskjellige rusmidler. Deres forenkling egner seg i beste fall til forvirring. Justisminister Anders Anundsen er blant de som..

P4 27. mai 2014:
Ikke overraskende at Norge topper av Anna Rydland Nærum.
Bruk av methamfetamin er et undervurdert problem i Norge. Det sier Arild Knutsen i foreningen for human narkotikapoltikk. I dag ble det kjent i en av EUs narkotikarapporter, at hele 40 prosent av beslagene som ble gjort av det narkotiske stoffet i Europa i 2012 - ble gjort i Norge,

Interessant::
VG 24. mai 2014:
Støres sønn Magnus (24) om norsk narkotikapolitikk: - Det er menneskeofring av Håkon F. Høydal, Jonas Tjersland og Bjørn-Martin Nordby

Magnus Slagsvold Støre (24) og Thorvald Stoltenberg (82) ber myndighetene regulere salg og distribusjon av narkotiske stoffer.

Agder, Flekkefjords Tidende 21. mai 2014:
Ruser seg på morfinplaster av Erik Thime.
Det skal ha vært tilfeller av overdose i narkomiljøet i Flekkefjord, Kvinesdal og Lyngdal. Plasteret som det er snakk om – Fentanyl – er et sterkt smertestillende morfinpreparat som gis til blant annet kreftpasienter.

Varingen 16. mai 2014:
Evig kappløp for å skaffe dop av Kristin Haagensen.
– Av landets sprøytenarkomane finner vi rundt halvparten i Oslo. De som tilhører det synlige miljøet på «Plata», er vel 100-200 personer, og de er bare «toppen av isfjellet».

Drug reporters video from Basel, Switzerland mai 2014:
European Harm Reduction Conference in Basel

Basel, Switzerland 08. mai 2014:
Arild Knutsen speak at European Harm Reduction Conference.

Marihuanamarsjen 2014 i Oslo, filmet av Ægir.:


Og her er appellen til Max Simen Brynildsen. (Facebook)

Natt&Dag 02. mai 2014:
Judasdosen av Emil Finnerud, André Ørvik og Martin Geddel-Dahl.

Hvert år dør 260 mennesker i Norge av overdoser. Hvor mange av dem blir drept?

Aftenposten Osloby 27. april 2014:
"Stoffet er billigere, kraftig og brukes av stadig flere" av Henrik Arneberg.
Det ble beslaglagt dobbelt så mye amfetamin i Oslo i 2013 som året før. Den økte forekomsten av metamfetamin bekymrer Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) -Deler av miljøet på gaten er blitt mer aggressivt. En «kvarting» koster 100 kroner. Du skal ikke veldig mange år..

NRK Dagsnytt 18 23. april 2014:
Regjeringen lanserer ny nasjonal overdosestrategi.

I studio: Geir Hjelmerud, FHN, Ketil Kjenseth, Venstre og helse og omsorgsminister Bent Høie, Høyre. Programleder Gry Blekastad Almås.

NRK Rogaland 23. april 2014:

Helse- og omsorgsminister Bent Høie lanserer rapporten om nasjonal overdosestrategi. Han anbefaler heroinbrukere å gå fra injisiering av heroin og til røyking. Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk anbefaler Switch-kampanjen, men etterlyser også flere tiltak. Jimmy Sørheim ser ikke heroinrøykeforslaget som noen løsning, han anbefaler at enhver...

Interessant:
Aftenposten, kronikk 19. april 2014:
Århundrets feilinvestering i straff av professor Willy Pedersen.

Det er nå bare fire europeiske land igjen som har kriminalisert selve bruken av stoffet. Norge er et av disse landene. Ned- og avkriminalisering av bruk og besittelse av cannabis har ellers vært ledetråd, for eksempel i en rekke EU-land. Grunnen er at kriminalisering ikke er noen effektiv strategi for å holde forbruket nede.

Nettpremiere:
VGTV.no 17. april 2014:
Kortdokumentaren Magnus - En vårdag

Det har vært viktig at det er Mangus som forteller sin historien og at det er hans uttrykk, sier produsent og klipper Christoffer Næss.- Vi ønsket å lage en film som kommer bak stereotypen om hvem narkomane er. Næss har produsert filmen sammen med Per Kristian Lomsdalen for Munin Film.

Replikk:
Nyemeninger.no 16. april 2014:
Lettvint om legalisering av Robin Kåss.
Arild Knutsen hevder i et innlegg at jeg refser "alle som vil slutt på undertrykking av rusmiddelbrukere". Jeg mener derimot at det knapt finnes noe mer undertrykkende enn rusavhengighet, og at vi derfor bør ta til motmæle mot lettvinte holdninger.

Nyemeninger.no 16. april 2014:
AP-politiker refser alle som vil ha slutt på undertrykking av rusmiddelbrukere av Arild Knutsen, FHN.
AP-politikeren presterer å fremstille et politisk standpunkt som å trekke på skuldrene av helserisikoen knyttet til rusmiddelbruk. Utspillet tyder på...

NRK2, Aktuelt 07. april 2014:

Tollvesenet har registrert to hundre nye narkotiske stoffer de siste åtte år. Stoffene er syntetiske, billige og kan lett bestilles over nett. Men de er sterke og bivirkningene ukjent. Programleder: Ole Torp.

Oppland Arbeiderblad 31. mars 2014:
Narkotikapolitikk: Se til Danmark av Arild Knutsen, FHN.
Det er tross alt ingen fare ved oralt inntak av Martindale metadon. Når Legemiddelverket trekker medikamentet tilbake, gir det nettopp inntrykk av at det er farlig å innta medikamentet som sådan. Dette kan skape mye unødvendig frykt.

Radio Norge 27. mars 2014::

Bergensavisen 17. mars
Bergens byrådleders de jávù av Arild Knutsen, FHN.
Byrådslederen påstår at flere mennesker som er innlagt på psykiatrisk avdeling og skriker mot polstrede vegger, begynte med en «uskyldig» røyk hasj og endte opp med alvorlige psykoser og angst.

Agderposten debatt 12. mars 2014:
Rusmiddelbrukere for legalisering av Arild Knutsen, FHN.
Det at "narkotika" er forbudt gir bruken flerfoldige funksjoner. Blant annet blir det spennende. Bruk og besittelse stimulerer også ens integritet, ved at man får trosse samfunnet uten å ramme andres helse eller eiendom. Uten grunn til å få dårlig samvittighet.

Interessant:
VG kronikk 11. mars 2014:
Den reddes ei som henges skal av Bård Larsen, Civita
Regjeringen bør i større grad vektlegge de klassiske sivile og politiske rettighetene, og føre en tydeligere menneskerettighetspolitikk. Å trekke støtten til iransk narkotikabekjempelse er en god begynnelse.

Bymisjon.no 05. mars 2014:
Utsatte rusavhengige faller utenfor.

De mest utsatte rusavhengige i byen vår mister livet fordi de faller utenfor alle tiltaksapparat eller fordi behandlingsapparatene ikke samarbeider. Det er grusomt å være vitne til, sier Torstein Bjordal.

 

Interessant:
John Christian Elden blogg 27. februar 2014:
"Narkotikasiktet stortingsmann" - Spillet bak kulissene
En ung Bergens-politiker argumenterte for noen år siden for at hasjbruk burde legaliseres. Dette falt ikke i like god jord hos alle, og politiet merket seg nok en mulig motstander.

Rus&Samfunn 27. februar 2014:
Hvem har statsråden lyttet til? Av Ronny Bjørnestad, leder i proLAR, Karen Følling, leder i LAR-Nett og Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk

Brukerorganisasjoner er kritisk til at helse- og omsorgsminister Bent Høie hevder å ha betydelig instanser og brukerorganisasjoner på sin side når han sier nei til heroinrøyking.

Interessant:
Bergens Tidende 22. februar 2014:
Stortingsmann vil legalisere hasj av Anders Haga, Christian Nicolaisen og Kjetil GIllesvik.

Bergenspolitiets narkorazzier har avdekket hvor vanlig hasjbruk er blant ungdommer, mener stortingsrepresentant Erik Skutle (H).

Interessant:
Rus & Samfunn 21. februar 2014:
Røykesignaler av Astrid Renland, redaktør.

Å koble de som støtter at det skal være tillat å røyke heroin på et skadereduksjonstiltak til et større prosjekt – legalisering av heroin, er uredelig og smaker av konspirasjonstenkning som høringsuttalelsene ikke gir dekning for.

NRK, Østlandssendingen 20. februar 2014:

Nyemeninger.no 18. februar 2014:
Politiets narkotikaavhengighet medfører krenking av uskyldig ungdom av Arild Knutsen.

Deres navn leses opp fra lister i klasserommet, før de føres ut og inn i arresten. Disse tvinges så til et års samtaleprogram med påtvunget anger, for å unngå påtale og rulleblad som forvansker mulighetene på arbeidsmarkedet. Slik påføres kronisk sosialt stigma og lengre tids underkastelse

International Business Times February 17th. 2014:
Heroin Overdose Killer Naxolone Rolled out in Norway to Cut Drug Deaths by Dominic Gover.

The decision has been welcomed in Norway by drug activists. Arild Knutsen said: "Store's move marks a breakthrough and will save many from an overdose. "This is a controversial move by the health minister, because it's completely new that state officials care about this."

TV2 15. februar 2014:
Nesten like mange dør av metadon som heroin av Hanne Taalesen.
Hvert år dør rundt 250 nordmenn av overdose. De siste ti årene er det heroin som har forårsaket flest overdosedødsfall.  Men nå er det nesten like mange som dør av overdoser metadon som av heroin.

Nyemeninger.no 12. februar 2014:
Legalisering er humanisering av Arild Knutsen, FHN.

Rusforskningslederne Jørgen G- Bramness og Anne Line Bretteville-Jensen, fra henholdsvis SERAF og SIRUS fremmer ofte sin skepsis når de ser oppslag om at undertrykkingen av de som velger alternativer til alkohol og tobakk snart er over. Og når det foreslås å hjelpe avhengige på flere måter.

Osloby 06. februar 2014:
Røykerom ble telefonrom av Henrik Arneberg
Kommunen har investert flere hundretusener i et spesialbygd «røykerom» i Oslo. Det er foreløpig uvisst om det noen gang vil bli brukt.

VG-debatt 03. februar 2014:
Elendig tiggerforslag av Arild Knutsen, FHN.

Nei, Mímir Kristjánsson, svaret er ikke å kriminalisere barmhjertighet.

Svensk magasin: Alkohol og narkotika nr.6. 13
Misbrukarere rensas ut från Oslo centrum av Cajsa Carrén og Magnus Aspelin.
Artikkelen fortsetter her. Del 2. Del. 3.

Radio Norge 20. januar 2014:

SERAF adventdagsverk:

I uke 49 fikk alle SERAFs ansatte oppfordring til å bruke et dagsverk til deltagelse i rusfeltets førstelinje. Vi fikk i stand avtaler med Bymisjonens 24SJU, Forening for Human narkotikapolitikk (FHN), Oslo kommunes Prindsen mottakssenter og ved NAV på Stovner. Jeg møtte Geir Hjelmerud ved Oslo city og vi gikk tur langs Skippergata der vi snakket med brukere som..

Dagsavisen 20. januar 2014:
Politiet skal ikke løpe etter slitne narkomane av Nina Johnsrud og Tom Henry Vestreng.

– Politiet skal ikke løpe etter slitne narkomane for å pynte på oppklaringstallene sine. Jeg skjønner at det er fristende for å gi inntrykk av rask saksbehandling og å øke oppklaringsprosenten, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch til Dagsavisen.

dittOslo.no 18. januar 2014:
Flere jeg snakker med går og går hele natten for å holde varmen av Anita Bakk Henriksen.

– For å holde varmen er det mange rusavhengige som går og går hele natten lang. Flere finner også litt varme i parkeringshus, men der få man sjelden mer enn et par timer søvn før du blir kastet ut, forteller Knutsen, som tidligere har vært på banen og slaktet forbudet mot å sove i byens parker.

Fredriksstad Blad 14. januar 2014:
Kaller Prestbakken-utspill for arrogant av Kristian Bolstad.

Arild Knutsen i foreningen for human narkotikapolitikk kaller krimsjef Ivar Prestbakkens utspill i narkotikadebatten for arrogant og gammeldags.

NATT&DAG 10. januar 2014:
Her er årets navn i Oslo
Årets navn er NATT&DAGs hederspris for lang og tro tjeneste. I år er det leserne som har nominert kandidatene. Vi har sett etter dem som investerer tid, krefter, vilje og talent i byen sin. En som gjør byen bedre. En som ville etterlatt seg et stort, sort hull. En som bygger, brenner, bretter...

Audunlysbakken.no 09. januar 2014:
Frykten for kunnskap av Audun Lysbakken.

I går møtte jeg Rolf Sverre Andresen. Han er rusavhengig, og kroppen hans tåler ikke metadon eller subutex. Med heroinassistert rehabilitering kunne han fått en ny start på livet. «Hvorfor kan de ikke gi en annen gift? Det er gift alt sammen, bare at den ene giften er mye bedre enn den andre», sier han til TV 2. Jeg møtte ham sammen med Foreningen for human narkotikapolitikk, som kjemper for nytenkning i ruspolitikken.

TV2 09. januar 2014:

Dagbladet 07. januar 2014:
Rusforskere overforenkler av Arild Knutsen, FHN.

Det er alvorlig når rusforskere forsøker å snevre inn debatten og samtidig beskylder andre for det samme.

VG 03 januar 2014:
Trist forskerutspill av Arild Knutsen, FHN.
I Lørdagsrevyens innslag 28. desember hevdes det at hasj og marihuana har
blitt sterkere de seneste år og at stadig flere søker behandling for avhengighet. Dette får rusforsker Anne Line Bretteville-Jensen til å kritisere de som kjemper for legalisering. Kritikken rettes altså mot et politisk standpunkt, som forsøkes å fremstilles som uheldig.

Nyheter fra andre halvdel 2013, første halvdel 2013, første halvdel i 2012, andre halvdel 2012, 2011. 2010. 2009. 2008. 2007/2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Om Foreningen for human narkotikapolitikk:

Vi deltar i forskjellige brukerråd og referansegrupper på rusfeltet. Vi tilbyr foredrag, ruspolitiske innlegg og forebyggingssamtaler. For studenter og elever, institusjoner, på rusfeltets fagkonferanser, seminarer og stiller til ruspolitisk debatt.

Brosjyre: Hva er mitt ansvar? Et foredrag for ungdom om rus, rusproblematikk og vårt felles samfunnsansvar (pdf)

FHN driver oppsøkende virksomhet i Oslo Sentrum, vi tilbyr bistand, oppfølging og deler ut smitteforebyggende og skadereduserende utstyr, utover kommunens tilbud.

Vi samarbeider med øvrige brukerorganisasjoner og andre instanser på rusfeltet.FHNs vedtekter
.

Vedtekter for lokallag.

Besøksadresse: Arbeidersamfunnets Plass 1. (5. etg. I samme bygning som Sentrum Scene, inngang fra Torggata.)
Postadresse: Postboks 8895
Youngstorget, 0028 Oslo

Telefon: 472 61 057


Faste åpningstider: tirsdag, onsdag og torsdag 13.00. - 17.00.


Ønsker du å melde deg inn i
Foreningen for human narkotikapolitikk?

FHN trenger din støtte. Medlemskap er den viktigste støtten vi kan få. Enhver som støtter vårt arbeid og slutter seg til våre vedtekter kan melde seg inn. Medlemskontingenten er kr.200,- pr. år.

Elektronisk innmeldingsskjema
Du kommer automatisk tilbake til fhn.no etter innsending.
Alternativt kan du sende dette innmeldingskjemaet (PDF) i posten.
Du er sikret anonymitet ved medlemsskap.

Ønsker du å gi en gave?:
Kontonummer: 6011 06 66538

FHN er i 2014 økonomisk støttet av Helsedirektoratet
Vi takker for bidrag fra Extra stiftelsen


Styret 2014 -2015:
Styreleder: Arild Knutsen.
Nestleder: Torstein Bjordal.
Styremedlem:Nina Helen Sølling.
Styremedlem: Pål-Ørjan Johansen.

Styremedlem: Brita Rønbeck Bølgen.
Styremedlem: Iren Magnussen.

Varamedlem: Line Pedersen.
Varamedlem: Asmund Torgersbråten.
Varamedlem: Jan-Erik Tørres.


Årsmelding for 2012 (Pdf)

Kontakt:
Arild Knutsen tlf: 472 61 057
arild.knutsen(at)fhn.no
Nina Helen Sølling: 464 29 396
nina(at)fhn.no
Brita Rønbeck Bølgen: 906 34 881
brita.r.bolgen(at)gmail.com
Organisasjonsnummer: 990538077


Nytt: Minnemarkering:
Våre faste månedlige minnemarkeringer i august og september utgår. Den markeres internasjonal overdosedag 31. august. Kl.13. Markeringen arrangeres av et samlet rusfelt.


FHN på:

Snakk om rusAv: Geir Hjelmerud.

 


FHNs høringssvar om Stoltenbergutvalgets: Rapport om narkotika
Det finnes åpenbart få begrensninger for hvor mye og hvordan man kan jage, straffe og plage narkomane, men i helsevesenet finnes det åpenbart store begrensninger for hvor mye og hvordan man kan hjelpe de samme.


FHNs høringssvar om retningslinjer og forskrifter for legemiddelassistert rehabilitering (LAR) (pdf).
Av Heidi Horgen, Eva Magdalena Stambøl og Arild Knutsen. 

Temamøte: Human Narkotikapolitikk from ReadyMedia on Vimeo.


Anbefales: Masteroppgaven til kriminologistudent Eva Magdalena Stambøl: Amending the Global Discourse on Narcotic Drugs


 
 

 


 


Ikke mobb kameraten min heller.


En av demokratiets viktigste verdier er friheten til å leve livet i samsvar med egne idealer uten å risikere forfølgelse for disse.


Stans krigen mot narkotika! Angrepene er uten presisjon og rammer uskyldige medisinavhengige og rekreasjonsbrukere.


Anerkjennelse av menneskets iboende verdighet og av de like og ukrenkelige rettighetene tilhørende alle medlemmer av den menneskelige familie er grunnlaget for frihet, rettferdighet og fred i verden. (Menneskeretterklæringens forord) 
Foto: Arild Knutsen (2011)


 

HR:
Harm Reduction = Human Rights